Criteriul National

Paharul de plastic multifunctional

Paharul de plastic multifunctional
ianuarie 06
10:55 2020

Paharele de plastic sunt incredibil de ieftine si convenabile, dar majoritatea isi incheie viata in depozitele de deseuri din toata tara. In loc sa le aruncati in minutul in care terminati de consumat bautura, fiti creativi si reutilizati-le pentru a crea obiecte decorative sau pentru o utilizare practica. Iata cateva idei interesante ca va vor ajuta sa prelungiti durata de viata a unui pahar de plastic.

  1. Paharele de plastic va pot ajuta sa creati o adevarata gradina de flori in apartamentul dvs. Puneti in ghivece, cam pana la jumatate, pamant cu apa si plantati-va semintele. Odata ce rasadurile incep sa iasa, mutati ghivecele la exterior pe terasa sau la fereastra, pe perioada zilei, in fiecare zi. Trebuie sa cresteti treptat perioada de timp pe care o petrec plantele in aer liber. Cand plantele sunt pregatite sa ramana peste noapte, intoarceti un pahar de plastic transparent, peste rasaduri pentru a transforma fiecare ghiveci intr-o mini sera.
  2. Cuiele, suruburile, piulitele par sa se inmulteasca in mini atelierul de acasa. Pastrati toate piesele minuscule in ordine, depozitandu-le in pahare de plastic. Etichetati marginea exterioara superioara a fiecarui pahar, cu un marker permanent si aranjati toate paharele impreuna pentru a maximiza spatiul de depozitare.
  3. In loc sa cheltuiti bani pe organizatoare de birou, pastrati-va spatiul de lucru ingrijit si ordonat cu pahare de plastic. Alegeti un pahar inalt pentru depozitarea obiectelor de scris mai lungi, creioanelor si markerelor fara stapan. Folositi alt pahar pentru foarfece, cutere, rigle. Puteti utiliza pahare de plastic mai scurte pentru a va mentine cele mai mici accesorii de birou, cum ar fi agrafe de hartie, benzi de cauciuc, ace de siguranta, etc. Nu va mai trebui sa cautati niciodata din sertarul adesea plin cu de toate si unde nu mai reusiti sa gasiti nimic atunci cand va grabiti.
  4. Pentru urmatorul sezon de sarbatori, veti putea depozita decoratiuni si ornamente fragile in pahare de plastic. Puneti cu grija fiecare decoratiune fragila in paharul ei, apoi ambalati in cutii de carton; paharele vor mentine elementele separate, astfel incat sa nu se deterioreze. Pentru o protectie suplimentara, infasurati ornamentele extra-speciale in hartie, panza sau folie cu bule de aer, inainte de a le aseza in paharele de plastic. Puteti utiliza aceeasi tehnica pentru a impacheta articole fragile pentru transport.
  5. Daca aveti vreodata nevoie de muzica tare, dar nu aveti boxa portabila la dvs., puteti utiliza un pahar de plastic pentru a amplifica sunetul de pe smartphone.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Stefan

Stefan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul