Criteriul National

Pai daca la MF, ei nu stiu ca politistii si militarii platesc CIB in cuantum egal cu CAS ce pretentii sa ai de la politicieni?

Pai daca la MF, ei nu stiu ca politistii si militarii platesc CIB in cuantum egal cu CAS ce pretentii sa ai de la politicieni?
iunie 19
08:53 2022
Luna trecuta am solicitat, Ministerului Finantelor, in baza legii 544/2001, sa ne comunice :
1. Care sunt categoriile profesionale care platesc contributie individuala la bugetul statului;
2. Cum se calculeaza contributia individuala la bugetul statului?
3. Ce sume s-au incasat in fiecare an din 2019-2021, de la MAI cu titlu de contributie individuala la bugetul statului;
4. Ce sume s-au incasat in fiecare an din 2019-2021, de la MAN cu titlu de contributie individuala la bugetul statului;.
Raspunsul MF:
Surprinzator, rezulta ca autorii raspunsului nu au auzit de „contributia individuala la bugetul statului” (CIB). Ei stiu doar de CAS ( contributie de asigurari sociale), CASS si CAM. Si cica le-am adresat intrebari prea generale, insuficient de precise.Va dati seama ce prosti isi fac veacul si pe acolo? Pai daca la MF, ei nu stiu ca politistii si militarii platesc CIB in cuantum egal cu CAS ( in baza obligatiilor stabilite prin Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat), ce pretentii sa ai de la politicieni? Politicianul poate sa aiba si patru clase. Conteaza sa fie gargaragiu. Insa functionarii la MF, teoretic, sunt angajati pe baza de concurs, de competenta, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul. (Irinel I.).

Articolul Pai daca la MF, ei nu stiu ca politistii si militarii platesc CIB in cuantum egal cu CAS ce pretentii sa ai de la politicieni? apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul