Criteriul National

Paludan, liderul unui partid danez de extremă dreapta, declarat persona non grata în Suedia / Paludan: Violatorii și ucigașii sunt bineveniți totuși – International

Paludan, liderul unui partid danez de extremă dreapta, declarat persona non grata în Suedia / Paludan: Violatorii și ucigașii sunt bineveniți totuși – International
august 29
05:17 2020

Liderului unui partid de extremă dreaptă danez, Rasmus Paludan, i s-a interzis să intre în Suedia timp de doi ani, deoarece reprezintă o „amenințare la interesele fundamentale ale societății”, a spus vineri poliția din Malmö, potrivit AFP.

„Bănuim că (Rasmus Paludan) va comite o infracțiune în Suedia”, a declarat pentru AFP Calle Persson, purtătorul de cuvânt al poliției Malmö. „Există, de asemenea, riscul ca atitudinea sa să constituie (…) o amenințare la interesele fundamentale ale societății”, a adăugat el.

Rasmus Paludan, liderul „Hard Line”, cunoscut pentru provocările sale anti-musulmane violente, trebuia să ajungă vineri la Malmö (sudul Suediei), pentru a organiza o demonstrație anti-musulmană, unde a chemat, printre altele, la arderea Coranului.

Potrivit poliției, el a depus anterior o cerere de autorizare, care a fost refuzată pe motiv că „nici siguranța lui, nici cea a trecătorilor sau a contra-demonstranților” nu pot fi garantate.

Dane a încercat totuși să ajungă în orașul suedez, dar a fost arestat la Lernacken, în apropiere de Malmö.

„Faptul că a respins interdicția de a merge în Suedia” este în sine un motiv pentru deportare, a spus Persson.

La rândul său, Rasmus Paludan a reacționat pe Facebook: „Întors cu o interdicție de intrare de 2 ani din Suedia. Cu toate acestea, violatorii și ucigașii sunt întotdeauna bineveniți!”

Rasmus Paludan, avocat și YouTuber, organizează în mod regulat manifestații ca să-și exprime opoziția față de imigrație și ceea ce consideră a fi o islamizare a societății. În 2019, a ars un Coran înconjurat de slănină.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul