Criteriul National

Panasonic inițiază o campanie de trimitere a lampelor solare în regiunile lipsite de electricitate din Asia – International

Panasonic inițiază o campanie de trimitere a lampelor solare în regiunile lipsite de electricitate din Asia – International
octombrie 08
07:48 2019
Peste un miliard de oameni din lume trăiesc în regiuni fără surse de energie. Potrivit celor de la Panasonic Corp., faptul că locuitorii din acele zone trebuie să își întrerupă activitatea noaptea, lucrul sau învățatul, le afectează negativ abilitatea de îmbunătățire a vieții, așa că Panasonic a început o campanie, în octombrie, cu obiectivul de a trimite 6.000 de lanterne solare în aceste părți de teritoriu izolate, scrie The Asahi Shimbun.

Campania va ține până în ianuarie 2020 și presupune trimiterea acestor lămpi în regiunile fără electrcitate din Asia, pentru creșterea ratei de înscrierea a copiilor la școală și venitului.

Potrivit reprezentanților Panasonic, 0.1% din vânzările companiei de lămpi cu LED și de lumini pentru tavan vor fi utilizate pentru a oferi lanterne renîncărcabile cu energie solară.

Panasonic a donat deja peste 100.000 de lanterne instituțiilot de educație și căminelor din India, Myanmar și alte națiuni, începând cu anul 2013, ca parte a eforturilor de a contribui social.

În timp ce Panasonic nu a fost decât finanțatorul acelui proiect, prin cea mai recentă campanie se intenționează extinderea activității prin inspirarea consumatorilor să cumpere echipament de iluminat pentru a contribui la ajutorul acordat.

„Sperăm ca programul să ofere o oportunitate consumatorilor, pentru ca aceștia să devină conștienți de situație (referitor la regiunile fără elecricitate), a spus un reprezentant Panasonic.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei