Criteriul National

PANDEMIA COVID-19 – PAMFLET

PANDEMIA COVID-19 – PAMFLET
mai 12
22:27 2020

received_279113829791082

Vă mai aduceţi aminte cum lătrau PNL-iştii când se aflau în opoziţie? Jos ordonanţele de urgenţă! Jos pensiile speciale! Jos nepotismul! Ba chiar afirmau sus şi tare că trebuie majorate pensiile amărăştenilor cu 40%.
De când au venit la putere aţi mai auzit ceva despre aceste subiecte fierbinţi? Nu? Ei bine, nici eu. Ba chiar pot spune că le-a venit ca o mănuşă criza COVID-19. Nici că se putea un motiv mai plauzibil de a o scălda, ba că sunt bani, ba că nu sunt.
La un moment dat, unii susţineau majorarea treptată, alţii că ar trebui respectată promisiunea, întrucât banii au fost alocaţi de la buget. Dracu-i crede! Trag de timp, pur şi simplu, şi chiar pot să pun pariu că nu vor da un leu amărăşteanului, că doar e obişnuit să rabde, nu?! Pentru el nu sunt bani, dar pentru pensiile speciale, ce sfidează bunul-simţ, da.
Aşadar, ce să înţelegem de aici? Simplu. Şi-au atins scopul. Au ajuns la putere. Asta se vede cu ochiul liber, dar acum ce fac? Nimic. Dimpotrivă, zilnic aruncă în eter câte o ordonanţă. Militară, desigur, dar… ordonanţă de urgenţă. Parcă am fi blestemaţi, Doamne iartă-mă! De fiecare dată când spune una, opoziţia noastră este nevoită, ca atunci când ajunge la putere, să facă alta. Adică, taman pe dos.
Încă nu te-ai lămurit, stimată putere, sau cum să-ţi zic ca să nu te supăr, că ţara asta nu poate fi condusă altfel? Oho! Cred că dimpotrivă. Te-ai dumirit cu asupra de măsură, fiind pusă în situaţia de a gestiona o situaţie fără precedent, precum nenorocitul de COVID.
Concluzia ar fi că, ajutaţi şi de împrejurări, desigur, una aţi lătrat în campania electorală şi alta faceţi sau pe şleau spus, vă ştergeţi la cur, pardon de expresie, cu promisiunile, dar mai ales râdeţi în barbă de fraieri, oamenii de bună – credinţă care v-au votat.
Aceştia, în naivitatea lor, au crezut că astfel scapă de ciuma roşie, dar au dat peste una şi mai a dracului: ciuma galbenă. Oare, pentru asta există vreun leac, nu de alta, dar ne-am cam săturat să vă vedem mutrele scoase din cutie şi puse la patru ace, care, ca să se bage în seamă, ies zilnic pe sticlă şi turuie o oră fără a comunica, de fapt, nimic esenţial? V-aţi greşit cariera, zău aşa. Rolul de bufoni vi s-ar potrivi ca o mănuşă. Dar cine sunt eu să vă judec?
Nu mai vorbesc de indicaţiile care se bat cap în cap. Strângeţi-vă, dracu’, la o masă, puneţi-vă de acord, şi abia apoi vorbiţi, da?! De ce? Pentru că în felul acesta nu numai că stârniţi ilaritate, dar mai ales pierdeţi încrederea cetăţenilor. Şi zic acest lucru nu pentru că încrederea în Măriile Voastre ar fi tocmai trainică, dar comportându-vă aşa, chiar se duce pe apa sâmbetei şi bruma de credibilitate care v-a rămas.
Unii dintre voi susţineţi ieşirea din casă cu mască şi declaraţie pe propria răspundere şi după 15 mai 2020, iar alţii vă contrazic, astfel încât bietul cetăţean chiar nu mai ştie cum este corect. Dar MASCA rămâne, totuşi, obligatorie, pentru că încă nu şi-au făcut plinul băieţii deştepţi, s-a înţeles?
Şi apoi, mai este şi Oculta Mondială care vă sapă al dracului şi e greu, foarte greu să-i ţineţi piept, pentru că ea şi numai ea este vinovată de toate relele. Ca nişte neciopliţi şi incompetenţi ce vă aflaţi, vedeţi şi aici paiul din ochiul altuia, iar nicidecum bârna din propriul ochi.
Ar trebui, totuşi, să vă băgaţi minţile în cap şi să nu mai căutaţi ţapi ispăşitori! Era pe vremuri o emisiune TV: „Cu mască, fără mască”. Daţi jos masca, stimaţi guvernanţi, (aţi priceput care, da?!) şi nu mai pozaţi în fete mari, că a trecut multişor de când vă faceţi veacul pe centură!
Un lucru este, însă, dureros, foarte dureros, şi anume acela că indiferent pe cine am alege, odată ajunşi la ciolan, politicienii noştri au un singur scop: căpătuirea lor şi a familiei până la al nouălea neam.
Iar astea nu sunt vorbe în vânt, nu! Ce n-am da să fie aşa, dar au apărut în mass-media ştiri cum că PNL-iştii deja şi-au pus în posturi-cheie nepoţi, neamuri, prieteni, amante. Păi?! De ce credeţi că i-au mătrăşit pe oamenii PSD-ului? De amorul artei sau de grja noastră, a contribuabililor? Să fim serioşi! Scopul a fost unul singur şi foarte limpede: înlocuirea PSD-iştilor cu PNL-işti.
Dar să fim înţeleşi un lucru. Numai fiindcă e PANDEMIE promisiunile din campanie au ajuns la… Recycle Bin şi plouă cu ordonanţe. Şi tot de aceea nu suflă nimeni un cuvinţel despre tăierea pensiilor speciale.
Serios, chiar şi-a făcut cineva iluzia că ai noştri guvernanţi îşi vor tăia singuri craca de sub picioare? Sigur că nu!
Altfel, PNL este un partid serios, condus de oameni cinstiţi, profesionişti şi care – dacă vă întreabă cineva -, ajung şi devreme acasă. (sic!)

Sursa foto: https:// google.com

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Agiu-Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

.

.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul