Criteriul National

Pandemia de Covid-19 se vede altfel din proprietăți de lux – Vedete de la Hollywood, aspru criticate pentru mesajele de aparentă susținere a oamenilor de rând – Showbiz

Pandemia de Covid-19 se vede altfel din proprietăți de lux – Vedete de la Hollywood, aspru criticate pentru mesajele de aparentă susținere a oamenilor de rând – Showbiz
august 24
09:29 2020

Anul 2020 a fost unul dificil pentru mare parte a omenirii, pandemia de Covid-19 afectând atât persoanele de rând, cât și vedetele. Criza de coronavirus a ținut capul de afiș al ultimelor luni, iar oamenii nu au mai acordat atâta atenție vedetelor. Încercând să-și mențină popularitatea, starurile au transmis mesaje de solidaritate față de fani, însă au avut surpriza să primească și reacții negative din partea oamenilor de rând care s-au simțit jigniți de mesajul transmis de aceștia. „Suntem toți împreună” – voi din case de lux, noi luptându-ne cu sărăcia și cu pierderea locurilor de muncă.

Pandemia de coronavirus sporește inegalitățile sociale

Madonna a primit reacții negative din partea fanilor după ce a postat un mesaj pe Twitter și Instagram în contextul pandemic.

Artista, în vârstă de 61 de ani, a postat un filmuleț pe conturile de socializare în care spune că „Suntem toți în aceeași barcă, este minunat că acest virus ne face pe toți egali în multe feluri. Virusul este un mare egalizator”.

Cântăreața s-a filmat goală într-o cadă luxoasă, plină cu petale de trandafiri și lapte. Prin mesajul său a încercat să spună că nu contează bogăția, faima, inteligența, casele, mașinile sau lucrurile materiale deoarece virusul nu ține cont de aceste lucruri și a reușit să-i facă pe oameni egali din multe puncte de vedere.

Aceasta a mai afirmat că „Toți suntem în aceeași barcă. Dacă nava se scufundă, toți ne ducem în jos”.

Prin acest mesaj a stârnit un val de reacții negative din partea fanilor care s-au simțit jigniți. Astfel, secțiunea de comentarii de pe contul său de Instagram și Twitter a fost plină de reacții negative.

Unul dintre fanii vedetei a reacționat pe Twitter împotriva mesajului transmis de aceasta: „Am respectat-o întotdeauna pe Madonna, însă acest filmuleț este cel mai prostesc lucru pe care și-a pus numele”.

Alt urmăritor al artistei a reacționat, de asemenea contrar postării sale: „Dacă nava coboară, credeți cu adevărat că o să coborâm împreună, în timp ce sunteți în cada dumneavostră? Te iubesc, dar lucrurile din afara conacului tău sunt foarte diferite de ceea ce credeți. Stați în siguranță și fiți puțin mai empatici față de cei mai puțin privilegiați”.

Un alt fan a subliniat diferențele majore între viața trăită de vedete și viața trăită de oamenii de rând.

„Mulţi oameni abia reuşesc să-şi procure alimente şi medicamente, în timp ce ea şi-a postat sfârcurile acoperite cu petale”.

Vedeta a șters clipul video de pe site-urile de socializare la scurt timp după ce a fost postat din cauza numeroaselor reacții negative ale fanilor.

„Wonder Woman” Gal Gadot, o altă vedetă luată la rost de fani

O altă vedetă care a fost criticată pentru mesajul transmis în contextul pandemic este Gal Gadot, actriță de cinema și model israelian în vârstă de 35 de ani.

Ea a transmis fanilor același mesaj de solidaritate: „Suntem cu toții împreună, vom trece împreună prin asta. Să ne imaginăm împreună. Cântați cu noi”, printr-un filmuleț postat pe contul său de Instagram.

Reacțiile negative nu au impresionat vedeta care s-a postat apoi alături de alți milionari, fredonând melodia lui John Lennon: „Imagine”.

Fanii au reacționat imediat prin diferite opinii, majoritar negative. Unul dintre fani a spus: „Multimilionari imaginându-și o lume ideală, cât de ironic”.

Un alt urmăritor a reacționat: „În timp ce tu încerci să dai citate, oamenii care sunt mai puțin norocoși decât ești tu mor și se află în situații dificile”.

Un alt mesaj postat de un urmăritor a subliniat faptul că vedetele suferă din cauza lipsei de atenție: „Clubul milionarilor ciudați, trebuie să fie o luptă între voi pentru că nu mai primiți atenție. Mulțumim oameni bogați, acum COVID-19 nu mai există”.

Printre reacțiile negative se află și comentariul jurnalistei Arwa Mahdawi: „Vă puteți imagina cât de puțină conștientizare de sine trebuie să ai pentru a strânge o mulțime de miliardari care să cânte despre o lume fără „posesiuni” în timp ce un număr imens de oameni își pierd locul de muncă?”

Miliardarul David Geffen „luptă” cu Covid-19 de pe iahtul său de aproape 600 de milioane de dolari

Și miliardarul David Geffen a fost criticat după ce a postat o poză pe Instagram în care a încercat să transmită un mesaj de încurajare și solidaritate, însă a reușit să atragă comentarii negative deoarece în postare și-a etalat iahtul de 590 de milioane de dolari, unde s-a izolat și a scris: „Apusul de aseară, izolat în Grenadine, evitând virusul. Sper că toată lumea rămâne în siguranță”.

Geffen și-a șters contul după reacțiile negative ale fanilor și ale altor celebrități care au avut ceva de spus în legătura cu postarea sa.

„Geffen valorează 8 miliarde de dolari! Pentru numele lui Dumnezeu, ajută America să obțină ventilatoare, măștile noastre de sănătate și consumabilele medicale de care au nevoie! Sau nu, rămâi doar pe iahtul tău ! Acest lucru este rușinos și grotesc”, a comentat unul dintre cei care i-au văzut postarea miliardarului.

Ivanka Trump și săpunul de 39 de dolari

Ivanka Trump, fiica lui Donald Trump, a fost criticată la rândul său pe rețelele de socializare după ce a postat un clip în care le recomandă oamenilor să se spele mai des pe mâini. Femeia apare în clip alături de copiii săi și împreună își spală mâinile cu un săpun în valoare de 39 de dolari. Acest lucru a stârnit reacția imediată a fanilor.

Mesaje trimise de fani:

  • „Apa se duce, iar săpunul este prea scump, 40 de dolari”.
  • “Sigur că da, orice familie își permite să a) irosească apa b) să cumpere brandul Aesop’s. Tipic pentru o familie bogată, ei irosesc totul”.
  • „Trebuie să-ți înveți copiii despre cât de importantă este apa înainte de a utiliza un săpun de lux”.
  • „Aroganță la cel mai înalt grad! Chiar trebuie să cheltuim 39 de dolari pe un săpun posibil făcut în China ca să-i învățăm pe copiii noștri să irosească apa atât de prețioasă?”

Pharrell Williams și donația așteptată din partea fanilor

Pharrell Williams a devenit ținta mesajelor negative după ce a îndemnat oamenii să doneze către spitale.

„Spitalele duc lipsă de măști, halate și alte elemente critice. Trebuie să le facem provizii. Ia măsuri, fă o donație și roagă-i pe alții să se alăture luptei. Suntem în asta împreună. Hai să protejăm eroii din primele linii”, a fost mesajul transmis de vedeta americană.

Mesajele fanilor nu au întârziat să apară: „Ai o avere de peste 150 de milioane de dolari, donează din banii tăi”.

„Imaginați-vă că cereți celor care probabil sunt concediați chiar acum, să doneze în timp ce puteți doar să-i rugați pe colegii dvs. celebri pentru a strânge bani”, a spus un utilizator de Twitter.

„Așadar, lasă-mă să înțeleg asta. Întrebi milioane de americani care poate nu au un loc de muncă acum să doneze?”, a spus altcineva.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul