Criteriul National

Papa a iscat un incident diplomatic cu statul turc

aprilie 13
16:07 2015

   Pope

Primul ministru turc Ahmet Davutoglu a calificat duminica drept „partinitoare” si „nepotrivite” afirmatiile Papei care a rostit pentru prima data cuvantul „genocid” pentru masacrul armenilor de acum 100 de ani.

„Aceste evenimente dureroase sunt citate in mod partinitor si nepotrivit de Papa si autoritatea pe care o reprezinta”, a declarat Davutoglu la televiziune, in timp ce Turcia a anuntat ca isi recheama ambasadorul de la Vatican pentru consultari.

Masacrul pe care papa Francisc l-a numit genocid au fost amintite foarte clar.”In secolul trecut, familia noastra umana a trecut prin trei tragedii masive si fara precedent. Prima, care este considerata in mod larg drept ‘primul genocid al secolului al XX-lea’, a lovit poporul vostru armean”, a declarat suveranul pontif, citand un document semnat in 2000 de catre Papa Ioan Paul al II-lea si Patriarhul armean, relateaza AFP.

„Celelalte doua au fost comise de catre nazism si stalinism. Mai recent, au avut loc si alte exterminari in masa, precum cele din Cambodgia, Rwanda, Burundi, Bosnia”, a adaugat Papa.

Primul ministru si-a exprimat regretul ca afirmatiile Papei nu sunt in conformitate cu declaratiile facute in favoarea reconcilierii, in timpul vizitei sale in Turcia in noiembrie.

„Sper ca Papa sustine in continuare opiniile exprimate cand a venit in Turcia si isi va revizui pozitia recenta”, a mai declarat Davutoglu.

„In secolul trecut, familia noastra umana a trecut prin trei tragedii masive si fara precedent. Prima, care este considerata in mod larg drept ‘primul genocid al secolului XX’, a lovit poporul vostru armean”, a declarat duminica Papa Francisc, citand un document semnat in 2000 de papa Ioan Paul al II-lea si patriarhul armean.

Din punctul meude vedere nimic nu pare exagerat! Si stiti de ce?

Pai, simplu! Nu mor degeaba un milion de oameni in urma unui mars.Si stiti de ce? Simplu…ei trebuie „ajutati” masiv de ienicerii acestia ‘civilizatori” si…”plini de maniere”…

Sursa foto : www.infovaticana.com

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro