Criteriul National

Papa a iscat un incident diplomatic cu statul turc

aprilie 13
16:07 2015

   Pope

Primul ministru turc Ahmet Davutoglu a calificat duminica drept „partinitoare” si „nepotrivite” afirmatiile Papei care a rostit pentru prima data cuvantul „genocid” pentru masacrul armenilor de acum 100 de ani.

„Aceste evenimente dureroase sunt citate in mod partinitor si nepotrivit de Papa si autoritatea pe care o reprezinta”, a declarat Davutoglu la televiziune, in timp ce Turcia a anuntat ca isi recheama ambasadorul de la Vatican pentru consultari.

Masacrul pe care papa Francisc l-a numit genocid au fost amintite foarte clar.”In secolul trecut, familia noastra umana a trecut prin trei tragedii masive si fara precedent. Prima, care este considerata in mod larg drept ‘primul genocid al secolului al XX-lea’, a lovit poporul vostru armean”, a declarat suveranul pontif, citand un document semnat in 2000 de catre Papa Ioan Paul al II-lea si Patriarhul armean, relateaza AFP.

„Celelalte doua au fost comise de catre nazism si stalinism. Mai recent, au avut loc si alte exterminari in masa, precum cele din Cambodgia, Rwanda, Burundi, Bosnia”, a adaugat Papa.

Primul ministru si-a exprimat regretul ca afirmatiile Papei nu sunt in conformitate cu declaratiile facute in favoarea reconcilierii, in timpul vizitei sale in Turcia in noiembrie.

„Sper ca Papa sustine in continuare opiniile exprimate cand a venit in Turcia si isi va revizui pozitia recenta”, a mai declarat Davutoglu.

„In secolul trecut, familia noastra umana a trecut prin trei tragedii masive si fara precedent. Prima, care este considerata in mod larg drept ‘primul genocid al secolului XX’, a lovit poporul vostru armean”, a declarat duminica Papa Francisc, citand un document semnat in 2000 de papa Ioan Paul al II-lea si patriarhul armean.

Din punctul meude vedere nimic nu pare exagerat! Si stiti de ce?

Pai, simplu! Nu mor degeaba un milion de oameni in urma unui mars.Si stiti de ce? Simplu…ei trebuie „ajutati” masiv de ienicerii acestia ‘civilizatori” si…”plini de maniere”…

Sursa foto : www.infovaticana.com

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo