Criteriul National

Papa Francisc îî critică pe protestatarii anti-măști: Aceștia nu ar manifesta niciodată împotriva morții lui George Floyd – International

Papa Francisc îî critică pe protestatarii anti-măști: Aceștia nu ar manifesta niciodată împotriva morții lui George Floyd – International
noiembrie 23
23:50 2020
Papa Francisc i-a criticat, într-o carte lansată luni, pe oponenții măștilor și a altor restricții impuse pentru a stopa noua pandemie de coronavirus, despre care a spus că aceștia nu ar „protesta niciodată” împotriva morții nedrepte a unora precum George Floyd sau a sărăciei generată de coronavirus, potrivit AFP.

„Unele grupări au protestat, refuzând să păstreze distanța, demonstrând împotriva restricțiilor de călătorie – ca și cum măsurile pe care guvernele trebuie să le impună pentru binele poporului lor constituie un fel de atac politic asupra libertății lor individuale”, deplânge Papa în „Un temps pour changer”, o carte de interviuri care va fi publicată în franceză pe 2 decembrie de Flammarion.

El i-a criticat în special pe cei care se revoltă „pentru a fi obligați să poarte o mască”, o obligație descrisă drept „un abuz de putere al statului”, fără să se îngrijoreze vreodată de cei care și-au pierdut locul de muncă sau au probleme mari fără a avea o asigurare socială.

„Nu îi veți vedea niciodată pe acești oameni protestând împotriva morții lui George Floyd (…), sunt incapabili să părăsească propria lor mică lume de interese”, adaugă Papa.

Protestatarii anti-măști nu vor păși nici „împotriva mahalalelor în care copiilor le lipsește apa și educația” sau astfel încât „sumele uriașe investite în comerțul cu arme să servească la hrănirea întregii rase umane și pentru a educa fiecare copil ”, adaugă suveranul pontif.

Papa Francis, în vârstă de 83 de ani, a atacat, de asemenea, mult timp fără a da nume, „guverne care au ignorat dovezile creșterii dureroase a deceselor cu consecințe inevitabile și grave” pentru a favoriza economia. În timp ce recunoaște că „majoritatea guvernelor au acționat în mod responsabil, impunând măsuri stricte de limitare a epidemiei”.

În dialogul său cu jurnalistul britanic Austen Ivereigh, el spune, de asemenea, că se opune distrugerii statuilor unor personaje istorice asociate în special cu sclavia sau alte forme de opresiune.

„Pentru a exista o istorie adevărată, trebuie să existe o amintire, care cere să recunoaștem căile parcurse deja, chiar dacă sunt rușinoase”, spune el.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul