Criteriul National

Papa Francisc transmite condoleanțe familiilor incendiului din Londra și promite că se va ruga pentru odihna acelor suflete dispărute în circumstanțe tragice

Papa Francisc transmite condoleanțe familiilor incendiului din Londra și promite că se va ruga pentru odihna acelor suflete dispărute în circumstanțe tragice
iunie 18
13:33 2017

Papa Francisc și-a exprimat tristețea pentru incendiul „devastator din Londra „, care a provocat cel puțin 30 de morți. Suveranul pontif a subliniat curajul și eforturile echipelor de salvare și a transmis condoleanțe familiilor îndoliate, relatează agentia de presa Vanguard, surse citate de catholicnewsagency.com.

papa_2-465x390

O telegramă din data de 17 iunie a fost trimisă cardinalului Vincent Nichols, arhiepiscop de Westminster.  Papa Francisc a acentuat faptul că „a fost întristat să audă despre incendiul devastator din Londra și despre tragicele încetări din viață și rănile provocate”.

Papa Francis „încredințează sufletele celor care au murit față de îndurarea iubitoare a Domnului și oferă condoleanțele sale sincere familiilor lor”. Semnată de către secretarul de stat al Vaticanului- cardinalul Pietro Parolin, telegrama a continuat să-și exprime aprecierea „pentru eforturile curajoase ale personalului din serviciile de urgență și a tuturor angajamentelor de a sprijini pe cei care și-au pierdut casele”.

În concluzie, Francis a invocat, de asemenea, întreaga comunitate locală „binecuvântările lui Dumnezeu de putere și pace”.

De asemenea, Papa Francisc a folosit obișnuita sa ieșire duminicală, de la balconul situat în piața Sfântul Petru pentru a îndemna credincioșii să se roage pentru victimele atacului soldat cu morți,  din Londra. „Fie ca Duhul Sfânt să aducă pace întregii lumi, să o vindece de urgiile de război și de terorism, care chiar și noaptea trecută la Londra a lovit civili nevinovați”, a mai spus pontiful argentinian.

Filmul tragic al evenimentelor și reacțiile opiniei publice

Reamintesc că pe data de 14 iunie, imediat după miezul nopții, un incendiu a început la etajul al patrulea al Turnului Grenfell, situat în nordul cartierului Kensington, din vestul Londrei. Clădirea cu 24 de etaje găzduia sute de oameni, iar focul de-abia a fost stins până dimineața.

Cauza incendiului este încă necunoscută. Un raport de investigare a incendiilor nu va fi publicat până la deschiderea anchetelor complete asupra celor care au murit, ceea ce ar putea dura ani,transmit pe surse publicații precum cele citate de The Guardian.

Până în prezent, 30 de persoane sunt confirmate ca fiind decedate, în timp ce mai mult de 70 de persoane rămân necunoscute, iar prietenii și familia se grăbesc să se conecteze cu cei dragi. Începând de miercuri, aproximativ 70 de persoane au fost spitalizate pentru leziuni suferite în incident, inclusiv 20 de persoane a căror stare este critică.

Sute de oameni  care au scăpat de flăcări, dar și-au pierdut  casele și toate obiectele lor,  au început rapid să primească donații de hrană, haine și apă pentru a fi distribuite de parohiile catolice din zonele apropiate acestei tragedii.

În urma tragediei, durerea a dus, de asemenea, la sentimemnte amestecate de frustrare, de deznădejde dar și de furie la ceea ce a fost perceput ca fiind un eșec al autorităților de a lua în serios preocupările locuitorilor din Grenfell înainte de incendiu, precum și lipsa prezenței și coordonării oficiale în următoarele ore .

Protestele s-au consumat  vineri, demonstranții fiind cu greu opriți de impresionante dispozitive de poliție pentru a nu cauza dezordine sau neplăceri altora. Principalii vinovați în această tragedie vor fi cunoscuți, dar opinia publică blamează forurile decizionale, cerând autorităților să ofere sprijin financiar victimelor și să acorde drept de ședere celor care nu mai au unde sta.

Întreg corpul redacțional al acestei platforme media își exprimă sentimentele de părere de rău și totodată, ca dovadă a solidarității creștine (indiferent de confesiune) se va ruga pentru odihna acelor suflete dispărute în circumstanțe tragice

Sursa foto Evz

Sinteză realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al ziarului Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro