Criteriul National

Papule, Ciuma Roșie autorizează mall-uri în parc, nu corturi pe trotuar!

Papule, Ciuma Roșie autorizează mall-uri în parc, nu corturi pe trotuar!
septembrie 23
10:53 2016

33

 

Multe evenimente se succed cu viteză în viața publică locală și în Capitală, mișcări de stradă, alegeri, șmenozeli ale noilor conduceri, etc. La durerosul moment Colectiv, sute de mii de oameni au strigat în toată țara ,,PSD și PNL aceeași mizerie”. Toată lumea vrea o schimbare în politică sau măcar o contrapondere, dar prea puțini au curaj, viziune și ambiție să se înhame.

Singurul partid care a luat naștere în 2016 și care a reușit să se impună chiar în alegerile locale tot de anul acesta este noua formațiune USR derivată din USB și Asociația Salvați Bucureștiul. Deși este un partid nou, dânșii fac eforturi să creeze filiale măcar în reședințele de judet din provincie, așa că într-un final au ajuns și la malul mării. Micul grup nou format la Constanța în siajul USR are o primă sarcină dificilă: 8700 de semnături până la sfârșitul lui Octombrie. Astfel o cerere de autorizație (detalii aici) pentru campania de semnături a fost înaintată primăriei, dar ce să vezi, surpriză! Cererea a fost refuzată pe motiv că circulația pietonală ar fi încurcată, deși spațiile propuse erau foarte generoase. Având în vedere mișcarea puternică de stradă de ieri în care mii de oameni scandau „PSD, ciuma roșie” ne inchipuim astfel raspunsul administrației locale la conducerea căreia se afla președintele PSD Constanța:

,,Papule, Ciuma Roșie autorizează mall-uri în parc, nu corturi pe trotuar!”

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo