Criteriul National

Papule, Ciuma Roșie autorizează mall-uri în parc, nu corturi pe trotuar!

Papule, Ciuma Roșie autorizează mall-uri în parc, nu corturi pe trotuar!
septembrie 23
10:53 2016

33

 

Multe evenimente se succed cu viteză în viața publică locală și în Capitală, mișcări de stradă, alegeri, șmenozeli ale noilor conduceri, etc. La durerosul moment Colectiv, sute de mii de oameni au strigat în toată țara ,,PSD și PNL aceeași mizerie”. Toată lumea vrea o schimbare în politică sau măcar o contrapondere, dar prea puțini au curaj, viziune și ambiție să se înhame.

Singurul partid care a luat naștere în 2016 și care a reușit să se impună chiar în alegerile locale tot de anul acesta este noua formațiune USR derivată din USB și Asociația Salvați Bucureștiul. Deși este un partid nou, dânșii fac eforturi să creeze filiale măcar în reședințele de judet din provincie, așa că într-un final au ajuns și la malul mării. Micul grup nou format la Constanța în siajul USR are o primă sarcină dificilă: 8700 de semnături până la sfârșitul lui Octombrie. Astfel o cerere de autorizație (detalii aici) pentru campania de semnături a fost înaintată primăriei, dar ce să vezi, surpriză! Cererea a fost refuzată pe motiv că circulația pietonală ar fi încurcată, deși spațiile propuse erau foarte generoase. Având în vedere mișcarea puternică de stradă de ieri în care mii de oameni scandau „PSD, ciuma roșie” ne inchipuim astfel raspunsul administrației locale la conducerea căreia se afla președintele PSD Constanța:

,,Papule, Ciuma Roșie autorizează mall-uri în parc, nu corturi pe trotuar!”

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul