Criteriul National

PARABOLA ZILEI -Pinocchio si Duba(iul)

iunie 09
17:23 2015

 

                                      PARABOLA ZILEI

                                     Pinocchio si Duba(iul)

 

Acest text este un pamflet si trebuie tratat ca atare! Orice asemanare cu fapte, intamplari si personaje este pur (si simplu)…intamplatoare!

Criteriul 221

 Bucuresti, anno Domini 2015, luna iunie…

In Palatul Victoria era forfota mare… Toti functionarii se roteau de colo pana colo…
Secretarele nu mai erau deloc vesele si gurese ca alta data, atunci cand intreg staff-ul afisa un zambet superior oricarui nou-venit!
Insa, la poarta din multime se desprinde un tanar bine imbracat, cu un glas placut si, profitand de neatentia si blazarea portarilor patrunde in incinta.
Urca etajele cu o lejeritate debordanta si, fara sa fie deranjat patrunde in cabinetul Primului Ministru.
Acesta, vadit afectat de tot scandalul din ultimele zile era transfigurat, transpirat din cale-afara.
-Cum ai patruns si cine esti? Nu cumva esti trimis de vreun procuror ca sa ma dea jos?
-Nu Dottore…Nu sunt trimisul nimanui, cat mi-as dori!
-Dar, de ce ai venit asa si de ce nu te insoteste vreun paznic, vreun subordonat de al meu? Cum se poate una ca asta, in palatul meu?
– Ha-ha-ha! Inca nu te-ai vindecat de mandrie, nici acum? Nici in ceasul al doisprezecelea? E grav, omule! Inseamna ca meriti sa-ti spun ceva, aproape in …exclusivitate!
– Cum? Cine? Tu? Ia sa dau eu un telefon ca sa te alung odata de aici pentru totdeauna!
Forma interiorul rapid, insa cu o miscare plina de iuteala tanarul prinse receptorul si-l smulse cu dexteritate!
– Mi-ai stricat telefonul…O sa-mi platesti! Ai sa vezi cine sunt eu! Ai sa vezi ce o sa patesti! Derbedei ca tine nu trebuie sa fie liberi!
– Ha-ha-ha! Hai ca devii si mai simpatic, Victoras! Numai ca ti s-au scurs zilele acelea in care taiai si spanzurai dupa propriul tau moft!
-Esti obraznic si pentru asta chiar ca vei plati!
Dadu sa se repeada cu o miscare imprumutata dintr-o tehnica baschetbalistica, insa si de data aceasta tanarul nostru se eschiva asemeni unui porumbel!
-Ohoho! Ce vointa de a ma strivi posezi Victoras! Cred ca ti-a trecut si piciorul drept nu-i asa?
– Ce te intereseaza pe tine de asta, derbedeule?
– Eh, uite ca imi pasa! Spre deosebire de tine, caruia de nimeni si de nimic, timp de atatia ani…Si, ca sa plec impacat vreau sa-ti mai transmit ceva!
– Ce anume? Crezi ca am nevoie de tine ?
– Pai, nu stiu daca vei mai avea nevoie de mine! Dar poate nu stiii gluma cu Dubai-ul…Stiu ca acolo ai frecventat anumite localuri…
-Si., ce-ti pasa tie de asta?

-Pai, in timp ce tu erai acolo si te relaxai, datorita legilor tale permisive si faptului ca ai incuviintat jaful, mafiotii au prosperat!

-Nu exagera! AM FOST ACOLO SA DISCUT AFACERI SI SA FAC LOBBY PENTRU CA DE-ALDE TINE SA O DUCA MAI BINE!

-Iar ma faci sa zambesc amar, Victoras! Da, stiu ca acum te exprimi si-n rime si ai si vorbe pregatite! Insa, niciodata nu ma vei impresiona cu minciunile pe care le debitezi!

-Te rog sa parasesti incaperea!
– Ah, inca ai arogante nemasurate! DAI ORDINE…Afla ca nu ma lasi sa-ti spun gluma…
-Pai, si care ma rog ar fi gluma cu Dubai?
– Pai, pregateste-te! DUBA-I GATA!

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo