Criteriul National

Parbrize deteriorate – Cand si cum trebuie reparate?

Parbrize deteriorate – Cand si cum trebuie reparate?
februarie 21
13:18 2021

Dupa cum va puteți imagina, repararea unui parbriz deteriorat este adesea mai ieftina decat o inlocuire completa Capacitatea unui specialist de a repara daunele depinde de o varietate de factori, cum ar fi tipul de avarie, dimensiunea si cantitatea acesteia.

Ca regula generala, fisurile care se pot incadra sub o bancnota pot fi de obicei inlocuite. Daca ciobitura este suficient de mica (de obicei sub 5 cm) si suficient de superficiala (de obicei sub 3 mm), repararea acesteia poate fi o optiune.

De cele mai multe ori, locul daunelor nu va va afecta capacitatea de a le repara. Spargerea care apare la mijlocul parbrizului (departe de partea soferului) poate fi de obicei reparata.

Daca daunele pot fi reparate, cel mai bine este sa le faceti cat mai curand posibil. Chiar si o mica fisura se poate raspandi in cele din urma, si te poate forta sa inlocuiesti parbrizul.

Cand ar trebui sa-mi inlocuiesc parbrizul deteriorat?

Exista cu siguranta unele cazuri in care devine foarte evident ca parbrizul trebuie inlocuit. De exemplu, daca un camion care transporta bile de bowling si scapa accidental una si iti face o gaura in parbriz, evident vei avea nevoie de unul nou.

Dar nu este întotdeauna la fel de clar ca exemplul de mai sus. Uneori, fisuri mult mai mici si chiar ciobituri pot necesita instalarea unui parbriz nou.

In general, daca aveti 3 sau mai multe fisuri oriunde pe parbriz, portalul Reparatiiparbrize.net va recomanda sa il inlocuiti. Dupa ce sufera o anumita cantitate de daune, incep sa-si piarda capacitatea de a rezista la impacturi suplimentare. De asemenea, poate fi necesar sa inlocuiti parbrizul daca o anumita fisura este in jur de sau peste 35 cm.

Deteriorarea partii parbrizului pe partea soferului necesita de obicei o inlocuire completa, deoarece reparatiile lasa cel puțin unele marcaje reziduale in urma. Fisurarea pe sau langa marginea parbrizului poate slabi integritatea sa structurala, ceea ce inseamna de obicei ca este necesara inlocuirea.

Uneori, stratul interior de plastic se poate decolora daca este expus elementelor prea mult timp. Din acest motiv, este posibil sa doriti sa inlocuiti parbrizul chiar daca repararea acestuia este o optiune.

Pot astepta sa repar sau sa-mi inlocuiesc parbrizul?

Indiferent de tip, deteriorarea parbrizului este grava si trebuie abordata cat mai curand posibil. Parbrizele pot parea o caracteristica de siguranta mondena, dar sunt una incredibil de importanta. Un parbriz deteriorat isi pierde capacitatea de a rezista la impactul unui obiect zburator si poate deveni o obstructie vizuala grava. De fapt, puteti sa nu treceti de inspectia tehnica periodica a masinii daca autoritatile considera ca obstructia este suficient de rea.

In timp ce o ciobitura mica sau o crapatura poate sa nu para mare lucru initial, rareori raman asa. Cu cat o crapatura sau ciobitura se raspandeste, cu atat parbrizul dvs. devine mai slab, crescand probabilitatea ca acesta sa cedeze complet si sa devina un adevarat pericol in timpul conducerii autovehiculului. La fel ca in majoritatea lucrurilor din lumea reparatiilor auto, cu cat astepti mai mult, cu atat este mai scumpa reparatia.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Laurentiu Groza

Laurentiu Groza

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul