Criteriul National

Parchetul propune arestarea preventivă a interlopului Remus Rădoi, la care a apelat Poliția Olt pentru a o găsi pe Alexandra Măceșanu / El este acuzat de evaziune fiscală – Esential

Parchetul propune arestarea preventivă a interlopului Remus Rădoi, la care a apelat Poliția Olt pentru a o găsi pe Alexandra Măceșanu / El este acuzat de evaziune fiscală – Esential
august 28
15:52 2020

Remus Rădoi, interlopul căruia i-ar fi cerut ajutorul fostul adjunct al șefului Poliției Olt Nicolae Alexe pentru găsirea Alexandrei Măceşanu, adolescenta răpită și ucisă la Caracal, este cercetat pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 700.000 de lei, prin firma sa de protecție și pază. Parchetul Curții de Apel Craiova a anunțat vineri că procurorii au propus arestarea preventivă a lui Rădoi, care a fost reținut alături de un alt bărbat.

Conform sursei citate, vineri, procurorul de caz al Parchetului Curții de Apel Craiova a propus Tribunalului Dolj arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Remus Rădoi.

El a fost reținut pentru „săvârșirea în concurs a infracțiunilor de evaziune fiscală în formă continuată și folosire cu rea-credință a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul propriu, ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese, direct sau indirect, în formă continuată”.

De asemenea, procurorii au propus suspendarea proceduriă de dizolvare/lichidare şi interzicerea oricăror operaţiuni patrimoniale, susceptibile de a antrena diminuarea activului patrimonial sau insolvenţa ]n cazul SC S.S. SRL Caracal, firma de pază și protecție al cărei administrator este Remus Rădoi.

Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie 2016 – august 2019, firma de protecție și pază a înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii nereale de la mai multe societăţi furnizoare pe baza cărora a dedus nelegal TVA în sumă totală de 133.989 lei şi s-a sustras de la plata către bugetul consolidat al statului a unui impozăt pe profit de 111.949 de lei.

Procurorii spun într-un comunicat de presă transmis vineri că în perioada ianuarie 2016 – august 2019 Remus Rădoi, în calitate de administrator al SC S.S. SRL, a asigurat declararea şi înregistrarea în evidenţa contabilă de achiziţii nereale de la mai multe societăţi furnăzoare, pe baza cărora a fost dedus nelegal TVA în sumă totală de 133.989 lei și nu a plătit către bugetul consolidat al statului un impozit pe profit de 111.949 lei. Rădoi este acuzat că în perioada 2018-2019 a achăziţionat în numele firmei materiale în valoare de 459.735,47 de lei, de care a beneficiat în realitate SC M.P. C. SRL, în executarea lucrării de extindere sisteme de alimentare cu apă şi canalizare menajeră în comuna Orlea, județuș Olt, lucrare contractată de această din urmă societate.

În acest dosar a fost reținut și un alt bărbat, acuzat de procurori că în perioada ianuarie 2016 – august 2019 l-a sprijinit pe Remus Rădoi în activitatea infracţională de înregistrare în evidenţa contabilă de achiziţii nereale de la mai multe societăţi furnizoare, pe baza cărora SC S.S. SRL a dedus nelegal TVA în sumă totală de 133.989 lei şi s-a sustras de la plata către bugetul consolidat al statului a unui impozit pe profit de 111.949 lei.

Parchetului Curții de Apel Craiova afirmă că prejudiciul total creat de cei doi se ridică la 705.673,47 lei, din care 245.938 lei în dauna bugetului consolidat al statului şi 459.735,47 lei în dauna SC S.S. SRL.

Remus Rădoi a fost solicitat la momentul dispariției Alexandrei Măceșanu, după apelurile la 112 ale fetei, care și-a anunțat răpirea, să ajute Poliția cu informații despre o mașină. Cererea a fost făcută de adjunctul IPJ Olt de la acea vreme, Nicolae Alexe.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul