Criteriul National

Parisul solicită încetarea apelurilor la boicot din partea ”minorității radicale”, după ce țări musulmane au cerut boicotarea produselor franțuzești – International

Parisul solicită încetarea apelurilor la boicot din partea ”minorității radicale”, după ce țări musulmane au cerut boicotarea produselor franțuzești – International
octombrie 25
21:56 2020
Franța a cerut duminică guvernelor țărilor musulmane să „oprească” apelurile la boicotarea produselor franceze și la proteste, cerându-le, de asemenea, să „asigure securitatea” francezilor care locuiesc pe pământul lor, relatează AFP.

Aceste apeluri de boicot, precum și proteste, au fost lansate în lumea musulmană după remarcile recente ale președintelui Emmanuel Macron cu privire la Islam.

„Apelurile la boicot sunt inutile și trebuie să înceteze imediat, precum și toate atacurile îndreptate împotriva țării noastre, instrumentalizate de o minoritate radicală”, a declarat Ministerul de Externe într-un comunicat.

Ministerul a deplâns faptul că „în mai multe țări din Orientul Mijlociu s-au dezvoltat în ultimele zile apeluri la boicotarea produselor franceze, în special agroalimentare, precum și apeluri mai generale la manifestații împotriva Franței, uneori motivate de ură, pe rețelele de socializare ”.

Aceste apeluri „denaturează pozițiile apărate de Franța în favoarea libertății de conștiință, a libertății de exprimare, a libertății religioase”, a spus Ministerul.

Mai mult, pentru Paris, aceste mișcări „instrumentalizează în scopuri politice remarcile făcute” de președintele Emmanuel Macron în 2 octombrie, în timpul prezentării unui proiect de lege privind „separatismul islamist”, și săptămâna aceasta, în timpul omagiului național adus profesorului Samuel Paty, asasinat pe 16 octombrie de un tânăr de 18 ani islamist ruso-cecen.

În timpul acestui omagiu, domnul Macron a promis că Franța va continua să apere caricaturile profetului Mahomed, în numele libertății de exprimare.

Ministerul a subliniat că proiectul de lege și declarațiile președintelui vizează doar „combaterea islamismului radical și realizarea acestui lucru cu musulmanii din Franța, care fac parte integrantă din societatea, istoria Republicii Franceze”.

Paris a cerut, de asemenea, țărilor în cauză să „se disocieze de orice apel la boicot sau orice atac împotriva țării noastre, (să) sprijine companiile noastre și (să) asigure siguranța compatrioților noștri în străinătate”.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul