Criteriul National

Parlament: Senatul şi Camera Deputaţilor – convocate în sesiune ordinară – Politic

Parlament: Senatul şi Camera Deputaţilor – convocate în sesiune ordinară – Politic
septembrie 01
07:09 2020
Senatul şi Camera Deputaţilor încep marţi o nouă sesiune ordinară, ultima din această legislatură.

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a convocat pentru marţi Camera superioară a Parlamentului în cea de a doua sesiune ordinară a anului. „În temeiul prevederilor articolului 66 alineatele (1) şi (3) din Constituţia României, republicată, precum şi ale articolului 83 din Regulamentul Senatului, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, se convoacă Senatul României în a doua sesiune ordinară a anului 2020, în ziua de marţi, 1 septembrie 2020”, se arată într-un comunicat al Senatului. Potrivit sursei citate, Biroul permanent se va întruni la ora 10,00, iar grupurile parlamentare – la ora 10,30. Plenul Senatului se va reuni la ora 11,00.

Şi Camera Deputaţilor este convocată marţi, la ora 13,00, în sesiune ordinară.

”Camera Deputaţilor este convocată în a doua sesiune ordinară a anului 2020 în ziua de marţi, 1 septembrie, ora 13,00”, se arată în decizia publicată în Monitorul Oficial.

Plenul Camerei, în care va fi validată noua componenţă a Biroului permanent, va avea loc marţi, fiind necesară prezenţa fizică a deputaţilor la alegerea conducerii forului. Votul va fi secret, cu bile şi va avea loc în sala Biroului permanent, pe bază de programare, pe modelul votului de învestitură.

Astfel, la ora 13,30 este programat grupul deputaţilor PSD, de la ora 14,00 – grupul PNL, de la ora 14,30 – grupul USR, de la 14,45 – grupul Pro Europa, de la ora 15,00 – grupul UDMR, de la ora 15,15 – grupul minorităţilor naţionale, la ora 15,30 – grupul PMP şi de la 15,45 – deputaţii neafiliaţi, după cum a decis pe 26 august Comitetul liderilor.

*** Prima sesiune ordinară a Camerei Deputaţilor şi Senatului din acest an s-a încheiat pe 30 iunie.

De la 1 iulie, cele două Camere ale Parlamentului au lucrat în sesiune extraordinară.

Sesiunea ordinară anterioară s-a desfăşurat atipic pe fondul pandemiei de COVID-19, atât deputaţii, cât şi senatorii întrunindu-se, în mare parte, în şedinţe de plen şi în comisii online. De asemenea, voturile exprimate de parlamentari au fost la distanţă online sau prin telefon.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul