Criteriul National

Parlamentarii nostri vor pensii speciale de milioane. Bani mai multi nemunciti pentru crema tarii…

Parlamentarii nostri vor pensii speciale de milioane. Bani mai multi nemunciti pentru crema tarii…
aprilie 09
05:28 2015

Pentru că sunt mulți, pentru că nu răspund în fața nimănui și pentru că hazardul i-a trimis în Parlamentul României în baza a câteva zeci sau sute de voturi, s-au gândit că n-ar fi rău să-și asigure bătrânețea cu o pensie specială. Deși au muncit în plen în cinci luni mai puțin decât un salariat obișnuit într-o lună, aleșii neamului n-au nicio limită și vor să pună în discuție, pe ascuns, aprobarea pensiilor speciale pentru propria tagmă.

Mai exact, ce vor parlamentarii? Dacă au fost aleși de trei ori, să primească o pensie în cuantum de 80% din ultima indemnizație brută încasată. Dacă au fost aleși doar de două ori sau o au avut un singur mandat, pensia scade cu 20, respectiv 40% din ultima indemnizație brută. Parlamentarii au copiat modelul magistraților, doar că aceștia din urmă pot ieși la pensie după 25 de ani vechime. Politicienii se vor prin această inițiativă scandaloasă deasupra lor, adică să încaseze pensii speciale, după numai 12 ani de vechime în Parlament. Un alt argument şoptit pe holurile largi ale Parlamentului ar fi acela că piloţii şi-au recâştigat pensiile. Ce, politicienii sunt mai proşti?

Să nu ne mire când o asemenea inițiativa va fi votată în cele două Camere. La conștiința selectivă a parlamentarilor noștri, n-ar fi de mirare să vedem un vot masiv „pentru”, că doar nu-i incompatibil să votezi legi pentru binele cetățenilor. Chiar dacă te premiezi singur, tot câştigător te numeşti!

sursa: evz.ro

Comentarii

Comentarii

Tags

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul