Criteriul National

Parlamentarii nostri vor pensii speciale de milioane. Bani mai multi nemunciti pentru crema tarii…

Parlamentarii nostri vor pensii speciale de milioane. Bani mai multi nemunciti pentru crema tarii…
aprilie 09
05:28 2015

Pentru că sunt mulți, pentru că nu răspund în fața nimănui și pentru că hazardul i-a trimis în Parlamentul României în baza a câteva zeci sau sute de voturi, s-au gândit că n-ar fi rău să-și asigure bătrânețea cu o pensie specială. Deși au muncit în plen în cinci luni mai puțin decât un salariat obișnuit într-o lună, aleșii neamului n-au nicio limită și vor să pună în discuție, pe ascuns, aprobarea pensiilor speciale pentru propria tagmă.

Mai exact, ce vor parlamentarii? Dacă au fost aleși de trei ori, să primească o pensie în cuantum de 80% din ultima indemnizație brută încasată. Dacă au fost aleși doar de două ori sau o au avut un singur mandat, pensia scade cu 20, respectiv 40% din ultima indemnizație brută. Parlamentarii au copiat modelul magistraților, doar că aceștia din urmă pot ieși la pensie după 25 de ani vechime. Politicienii se vor prin această inițiativă scandaloasă deasupra lor, adică să încaseze pensii speciale, după numai 12 ani de vechime în Parlament. Un alt argument şoptit pe holurile largi ale Parlamentului ar fi acela că piloţii şi-au recâştigat pensiile. Ce, politicienii sunt mai proşti?

Să nu ne mire când o asemenea inițiativa va fi votată în cele două Camere. La conștiința selectivă a parlamentarilor noștri, n-ar fi de mirare să vedem un vot masiv „pentru”, că doar nu-i incompatibil să votezi legi pentru binele cetățenilor. Chiar dacă te premiezi singur, tot câştigător te numeşti!

sursa: evz.ro

Comentarii

Comentarii

Tags

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo