Criteriul National

Parlamentarii nostri vor pensii speciale de milioane. Bani mai multi nemunciti pentru crema tarii…

Parlamentarii nostri vor pensii speciale de milioane. Bani mai multi nemunciti pentru crema tarii…
aprilie 09
05:28 2015

Pentru că sunt mulți, pentru că nu răspund în fața nimănui și pentru că hazardul i-a trimis în Parlamentul României în baza a câteva zeci sau sute de voturi, s-au gândit că n-ar fi rău să-și asigure bătrânețea cu o pensie specială. Deși au muncit în plen în cinci luni mai puțin decât un salariat obișnuit într-o lună, aleșii neamului n-au nicio limită și vor să pună în discuție, pe ascuns, aprobarea pensiilor speciale pentru propria tagmă.

Mai exact, ce vor parlamentarii? Dacă au fost aleși de trei ori, să primească o pensie în cuantum de 80% din ultima indemnizație brută încasată. Dacă au fost aleși doar de două ori sau o au avut un singur mandat, pensia scade cu 20, respectiv 40% din ultima indemnizație brută. Parlamentarii au copiat modelul magistraților, doar că aceștia din urmă pot ieși la pensie după 25 de ani vechime. Politicienii se vor prin această inițiativă scandaloasă deasupra lor, adică să încaseze pensii speciale, după numai 12 ani de vechime în Parlament. Un alt argument şoptit pe holurile largi ale Parlamentului ar fi acela că piloţii şi-au recâştigat pensiile. Ce, politicienii sunt mai proşti?

Să nu ne mire când o asemenea inițiativa va fi votată în cele două Camere. La conștiința selectivă a parlamentarilor noștri, n-ar fi de mirare să vedem un vot masiv „pentru”, că doar nu-i incompatibil să votezi legi pentru binele cetățenilor. Chiar dacă te premiezi singur, tot câştigător te numeşti!

sursa: evz.ro

Comentarii

Comentarii

Tags

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo