Criteriul National

Parodia unor alegeri interne din cadrul unui partid neparlamentar, de centru – dreapta din Prahova, pe timp de pandemie, in plin val 4 de Covid 19/Conferinta Judeteana derulata, ilegal, in zilele de 29 si 30 octombrie 2021 – Ziarul Incisiv de Prahova

Parodia unor alegeri interne din cadrul unui partid neparlamentar, de centru – dreapta din Prahova, pe timp de pandemie, in plin val 4 de Covid 19/Conferinta Judeteana derulata, ilegal, in zilele de 29 si 30 octombrie 2021 – Ziarul Incisiv de Prahova
octombrie 29
20:44 2021

Pentru a delimita subiectul pe care il vom trata, incepem oarecum abrut, , cu un fragment dintr-un text redactat in 1838 de catre un deputat care spunea ca el si colegii sai “madulari ale Adunarii” au fost “chemati”.

Am ales acest pasaj pentru sintagma “rumani (ai acestui partid) fericiti”!

“Izbavirea norodului”- salvarea poporului – depinde de lupta impotriva “tiraniei”. Orice deriva tiranica trebuie blocata de cetatean, de cel numit “ruman”.

Limbajul politic se construieste foarte greu. Suntem intr-o perioada in care se practica un alfabet zis “de tranzitie”, care ilustreaza mai bine decat orice “mersul societatii”.

Memoria colectiva nu a retinut foarte multe lucruri despre realitatea politico-institutionala.

Avem in vedere celebrul fragment din scena a 7-a a actului I din piesa O scrisoare pierduta:

Zoe – Cine e asta?

Tipatescu: Ce poftesti d-ta?

Cetateanul: Eu?…(sughite) Eu sunt alegator…

Tipătescu: (nervos) Cum te cheamă?

Cetăţeanul: Cum mă cheamă? Ce trebuie să spui cum mă cheamă… vorba e, sunt alegător? (şovăie.)

Zoe: E turmentat?

Tipătescu: Dracul să-l ia! Nu e nimeni afară: lasă să-mi intre aici toţi nebunii, toţi beţivii… ‘Aide, ieşi!

Cetăţeanul: Nu sunt turmentat… (zâmbind) coană Joiţico… Las’ că ne cunoaştem… Mă cunoaşte conul Zaharia de la 11 fevruarie… Nu e vorba, ţinem de d. Nae Caţavencu… e din Soţietate… dar vorba e, eu alegător… eu… (sughite) apropritar, eu pentru cine votez? (sughite) D-aia am venit. (şovăie.)

Zoe: Trimite-l, Fănică, dă-i drumul… e ameţit de tot…

Tipătescu: (luându-l cu binişorul) Fii bun, cetăţene, du-te. Aldată mai vorbim.

Cetăţeanul: Dar ce să vorbim aldată?

Zoe: A!

Cetăţeanul: Acu ce treabă avem?… Nu vă uitaţi la mine că sunt aşa de… Am făcut-o de oaie de tot. Să vezi d-ta cum de a devenit la băutură… (sughite) că a fost lată de tot…

Tipătescu: (necăjit) Fii bun, omule, şi-nţelege. (vrea să-l apuce.)

Cetăţeanul: Eu am găsit (sughite) o scrisoare…

Tipătescu şi Zoe: O scrisoare!

Cetăţeanul: Da. (cătră Tipătescu.) A d-tale cătră coana Joiţica… Am găsit-o alaltăieri seara pe drum, când ieşeam de la întrunire… Fă-ţi idee (sughiţă) de alaltăieri seara până azi-dimineaţă s-o duci într-un chef!…

Tipătescu: (răpezindu-se şi apucându-l cu amândouă mâinile de gât) Mizerabile!

Cetăţeanul: Nu mă zgudui (sughite) că ameţesc…

Zoe: Lasă-l, Fănică, să vedem.

Cetăţeanul: Lăsaţi-mă să vedeţi. Când am găsit-o, de curiozitate am deschis-o şi m-am dus subt un felinar, s-o citesc. N-apucasem s-o isprăvesc bine… şi haţ! Pe la spate, d. Caţavencu dă să mi-o ia.

Tipătescu: Şi (desperat) ţi-a luat-o?

Zoe: (acelaşi joc) Ţi-a luat-o?

Cetăţeanul: Aş! Am băgat-o în buzunar. Zice d. Nae: „Aşa? Facei parte din Soţietatea noastră şi primeşti scrisori de la prefectul, cetăţene, bravos!” – Zic: (sughite) Aş! De la prefectul! – Zice: „I-am cunoscut slova… Ia arată-mi-o. -Doamne păzeşte!” Ba că dă-mi-o, ba că nu ţi-o dau, din vorbă-n vorbă, tura-vura, ne-am abătut pe la o ţuică… una-două-trei… pe urmă dă-i cu bere, dă-i cu vin, dă-i cu vin, dă-i cu bere… A făcut cinste d. Nae… l-am băut… oo! L-am băut!

Zoe: Dar scrisoarea?

Tipătescu: Scrisoarea (se repede la el strigând), unde e scrisoarea?

Cetăţeanul: Nu striga (sughite) că ameţesc!… O am la mine scrisoarea. (amândoi îl ascultă şi-l privesc cu îndoială şi nerăbdare nervoasă.) Da.

Zoe: şi Tipătescu: S-ar putea!

Cetăţeanul: Da… o am lamine. (căutându-se prin buzunare). Ehei! D. Nae zicea că-mi dă zece poli pe ea; zic: nu trebuie, onorabile, parale… slava Domnului… apropitar sunt (sughite), alegător… (sughite şi se caută mereu.) Vorba e… eu (sughite), eu pentru cine votez? (se opreşte din căutat şi cu simplicitate.) Am pierdut-o! (se mai caută, apoi cu hotărâre.) Am pierdut-o!

Tipătescu: A!

Zoe: Ţi-a furat-o Caţavencu!

Cetăţeanul: Adică d. Nae. Se prea poate… că am şi dormit… Vezi d-ta (Zoe şi Tipătescu îşi frâng mâinile) fă-ţi idee… dă-i cu bere… dă-i cu vin… dă-i cu vin… dă-i cu…

Tipătescu: (apucându-l şi zguduindu-l) Mizerabile! Ce ai făcut?

Cetăţeanul: (căzând pe un scaun) Nu mă zgudui!

Un partid neparlamentar, de centru – dreapta, din Prahova a ajuns o PARODIE.

„În ziua de 21.01.2011, la ora 11:38:25, S. A.-E. (seful actual al SGU Ploiesti, avansat de la „morminte”), este contactat de „presedintele partidului neparlamentar, de centru – dreapta din Ploiesti/Prahova”, cu care poartă următoarea discuţie:

„Presedintele partidului neparlamentar, de centru – dreapta din Ploiesti”: Am vorbit cu ăsta.

S.: Da?

Presedintele partidului neparlamentar, de centru – dreapta din Ploiesti: Păi a zis măcar să o rezolve aşa…, jumate, adică să-i dea ree.

S.: Aha.

Presedintele partidului neparlamentar, de centru – dreapta din Ploiesti: Şi diseară, când termină acela, că se duce nu ştiu unde, se mai întâlnesc o dată, pe seară.

S: Dar nu au dat încă verdictul ăia?

Presedintele partidului neparlamentar, de centru – dreapta din Ploiesti: Nu, nu.

S: Dar cât crezi că mai durează? Sau el ce zice?

Presedintele partidului neparlamentar, de centru – dreapta din Ploiesti: Mă, el zice că deseară ar avea un răspuns mai clar. La 7, nu ştiu când are întâlnirea, a zis că, cum termină acolo, mă sună iar şi dacă e ceva mai mult de vorbit, mâine ori mă duc până la jumatea drumului ori vine el, ori nu ştiu… ceva de genul ăsta.

S: Îhî.

Presedintele partidului neparlamentar, de centru – dreapta din Ploiesti: Cam aşa am discutat cu el.

S: Am vorbit cu tovarăşul CRIN.

Presedintele partidului neparlamentar, de centru – dreapta din Ploiesti: Da?

S: L-am sunat, nu mi-a răspuns şi în 2 minute mă sună înapoi. Lejer, foarte aşa… Ştie de toate dedesubturile lui GHIŢĂ, dar el a vorbit cu PONTA. Şi i-a zis Băi, e problema voastră, la Prahova nu cedez, unul e al nostru. Nu contează care (n.n. – ulterior a fost încheiat contractul cu asocierea formată din SC Grossman Engineering SRL, administrată de cumnatul premierului Ponta Victor Viorel, Herţanu Iulian Cristian, şi SC Euro Construct Trading 98 SRL). Şi el… tot el zice…: Băi ADI, să fiu sincer şi drept, eu cred că ar fi mai important judeţul, că la Ploieşti e „Presedintele partidului neparlamentar, de centru – dreapta din Ploiesti”, e organizaţia, avem fieful totuşi de nivel… nu-mi fac probleme. Dar în judeţ… Exact gândirea mea. Ştii?

Presedintele partidului neparlamentar, de centru – dreapta din Ploiesti: Da”.

Fara alte comentarii, deocamdata. Vom dezvolta …in articolele urmatoare. (Cerasela N.).

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul