Criteriul National

Partidele politice isi schimba liderii la Constanta

Partidele politice isi schimba liderii la Constanta
aprilie 02
05:31 2015

Noile prevederi statutare ale PSD şi ale PNL determină mutări importate în ierarhia organizaţiilor de partid. Lideri cu notorietate şi mai ales cu putere de decizie şi influenţă sunt puşi „la colţul de ruşine“ al partidelor, din cauza faptului că, având probleme cu Justiţia, sunt nevoiţi se facă un pas în spate, renunţând la funcţiile de conducere.

PSD
Primul exemplu cu ecouri este cel al primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre, care şi-a anunţat, la jumătatea lunii martie, demisia din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa. Mazăre era, de ani buni, liderul social-democraţilor constănţeni, dar şi membru în Consiliul Naţional al PSD. Edilul-şef al Constanţei a luat această decizie cu doar câteva zile înainte ca PSD să decidă schimbarea statutului, în cadrul şedinţei Consiliului Naţional. Social-democratul ar fi fost oricum suspendat din funcţie, dat fiind faptul că el este trimis în judecată în celebrul Dosar al Retrocedărilor încă din octombrie 2008, iar noile prevederi statutare menţionează clar că membrii PSD judecaţi sunt suspendaţi din toate funcţiile de conducere. În prezent, conducerea interimară a PSD Constanţa este asigurată de senatorul Nicolae Moga.

PNL

Al doilea politician constănţean care s-a autosuspendat din toate funcţiile ocupate în partid este senatorul Gigi Chiru. Parlamentarul şi-a anunţat, la începutul acestei săptămâni, suspendarea din funcţia de copreşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa, precum şi din cea de membru al Biroului Permanent Naţional al partidului. Chiru a mărturisit că a luat această hotărâre din cauza problemelor pe care le are cu Justiţia. În acest sens, amintim că senatorul PNL a fost condamnat cu suspendare într-un dosar de mită electorală, dar decizia instanţei nu este definitivă. „Am decis să mă suspend temporar din toate funcţiile deţinute în PNL, pentru că nu doresc ca situaţia mea juridică să afecteze activitatea şi imaginea organizaţiei în care am investit muncă şi suflet“, a explicat copreşedintele auto-suspendat al PNL Constanţa. El a adăugat că mandatul de parlamentar şi votul de încredere al constănţenilor îl obligă însă să meargă mai departe şi să lupte pentru municipiul Constanţa, pentru ca acesta „să nu mai fie o corabie în derivă“.

Cea mai importantă demisie este însă cea a liberalului Dănuţ Culeţu. Acesta a anunţat, ieri, că renunţă la mandatul de deputat şi la funcţia de membru în Comitetul Judeţean Executiv al PNL Constanţa, motivând: „Nu vreau să fiu o ţintă pentru adversarii politici şi autorităţi, mai mult sau mai puţin formale, şi nici o povară pentru Partidul Naţional Liberal, al cărui membru sunt din 1990. În acest sens, am decis să îmi depun demisia din Parlamentul României, la fel cum am decis să dau curs noilor prevederi ale statutului PNL şi să mă auto-suspend din funcţiile deţinute în acest partid.“ Amintim că Dănuţ Culeţu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciu Teritorial Constanţa. Fostul prefect al judeţului Constanţa este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru un altul un folos necuvenit.

sursaL ziuadeconstanta.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo