Criteriul National

Partidele politice isi schimba liderii la Constanta

Partidele politice isi schimba liderii la Constanta
aprilie 02
05:31 2015

Noile prevederi statutare ale PSD şi ale PNL determină mutări importate în ierarhia organizaţiilor de partid. Lideri cu notorietate şi mai ales cu putere de decizie şi influenţă sunt puşi „la colţul de ruşine“ al partidelor, din cauza faptului că, având probleme cu Justiţia, sunt nevoiţi se facă un pas în spate, renunţând la funcţiile de conducere.

PSD
Primul exemplu cu ecouri este cel al primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre, care şi-a anunţat, la jumătatea lunii martie, demisia din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa. Mazăre era, de ani buni, liderul social-democraţilor constănţeni, dar şi membru în Consiliul Naţional al PSD. Edilul-şef al Constanţei a luat această decizie cu doar câteva zile înainte ca PSD să decidă schimbarea statutului, în cadrul şedinţei Consiliului Naţional. Social-democratul ar fi fost oricum suspendat din funcţie, dat fiind faptul că el este trimis în judecată în celebrul Dosar al Retrocedărilor încă din octombrie 2008, iar noile prevederi statutare menţionează clar că membrii PSD judecaţi sunt suspendaţi din toate funcţiile de conducere. În prezent, conducerea interimară a PSD Constanţa este asigurată de senatorul Nicolae Moga.

PNL

Al doilea politician constănţean care s-a autosuspendat din toate funcţiile ocupate în partid este senatorul Gigi Chiru. Parlamentarul şi-a anunţat, la începutul acestei săptămâni, suspendarea din funcţia de copreşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa, precum şi din cea de membru al Biroului Permanent Naţional al partidului. Chiru a mărturisit că a luat această hotărâre din cauza problemelor pe care le are cu Justiţia. În acest sens, amintim că senatorul PNL a fost condamnat cu suspendare într-un dosar de mită electorală, dar decizia instanţei nu este definitivă. „Am decis să mă suspend temporar din toate funcţiile deţinute în PNL, pentru că nu doresc ca situaţia mea juridică să afecteze activitatea şi imaginea organizaţiei în care am investit muncă şi suflet“, a explicat copreşedintele auto-suspendat al PNL Constanţa. El a adăugat că mandatul de parlamentar şi votul de încredere al constănţenilor îl obligă însă să meargă mai departe şi să lupte pentru municipiul Constanţa, pentru ca acesta „să nu mai fie o corabie în derivă“.

Cea mai importantă demisie este însă cea a liberalului Dănuţ Culeţu. Acesta a anunţat, ieri, că renunţă la mandatul de deputat şi la funcţia de membru în Comitetul Judeţean Executiv al PNL Constanţa, motivând: „Nu vreau să fiu o ţintă pentru adversarii politici şi autorităţi, mai mult sau mai puţin formale, şi nici o povară pentru Partidul Naţional Liberal, al cărui membru sunt din 1990. În acest sens, am decis să îmi depun demisia din Parlamentul României, la fel cum am decis să dau curs noilor prevederi ale statutului PNL şi să mă auto-suspend din funcţiile deţinute în acest partid.“ Amintim că Dănuţ Culeţu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciu Teritorial Constanţa. Fostul prefect al judeţului Constanţa este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru un altul un folos necuvenit.

sursaL ziuadeconstanta.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro