Criteriul National

Partidul Ecologist cere anchetarea tuturor miniștrilor Mediului, Apelor și Pădurilor după aderarea la UE

Partidul Ecologist cere anchetarea tuturor miniștrilor Mediului, Apelor și Pădurilor după aderarea la UE
mai 01
01:07 2020

 

Ecologiştii solicită cercetarea miniştrilor Mediului Apelor şi Pădurilor care au adus prejudicii populaţiei privind sănătatea, din cauza poluarii şi a patrimoniului ecologic al ţării

După ce România a fost condamnată de Curtea de Justiţie a UE pentru aerul poluat din Capitală, Partidul Ecologist Român solicită o evaluare reală a activităţii tututor miniştrilor Mediului Apelor si Pădurilor din 2007, anul aderării României la UE, şi până în prezent. Mandatele acestora s-au caracterizat printr-un management defectuos şi se impune o analiză a prejudiciilor aduse patrimoniului ecologic al ţării şi asupra cetaţemilor. Nerespectarea şi neimplementarea recomandărilor UE, prejudiciile produse din eroare, care includ și neglijența, imprudența sau cunoștințe insuficiente în exercitarea profesiunii, prin acte individuale în cadrul procedurilor de prevenție, ce definesc infracţiunea de malpraxis și mai ales, declaratiile de dezinformare a populației care contrazic literatura de specialitate privind poluarea aerului atmosferic, trebuiesc urgent analizate şi sancţionate după caz.

Critici, proteste, dezbateri, pichetari și soluții ale ecologiștilor nu au contat vreodată pentru miniştrii Mediului, Apelor şi Pădurilor. Ignoranţi și obraznici au reprezentat, parcă, interesul unor grupuri decat interesul cetăţenilor! Ba chiar se râdea prostește când Uniunea Europeană ne anunța că în România mor anual 25.000 oameni din cauza poluării aerului (afecțiuni cardiovasculare, cancer pulmonar etc).

Le-am spus miniştrilor clar, în față, că dreptul la un mediu sănătos este garantat prin Constituție, iar poluarea se numără printre factorii care afectează grav sănătatea populației, că gestionarea deseurilor în România este groaznică și că bucureștenii și cetățenii care traiesc în vecinătatea acestor bombe ecologice, protestează și au obosit să mai facă petiții și sesizari, negate și nerezolvate (de) către Garda de Mediu. Acceptarea de la nivelul Ministerului Mediului a existenței gropilor de gunoi, ilegale ori neconforme, înseamnă condamnarea oficială la boală sigură şi la moarte a locuitorilor din comunitaţile învecinate.

Dată fiind această situaţie, Partidul Ecologist Român solicită cercetarea şi sancţionarea, după caz, a miniştrilor Mediului Apelor si Padurilor care nu şi-au îndeplinit îndatoririle fundamentale, aşa cum prevedere articolul 54 din Constituţia României. Dacă astăzi ne mor oamenii din cauza poluării iar Uniunea Europeană ne sancţionează, atunci există vinovaţi care trebuie să răspundă în faţa legii!

 

Sursa foto: Bianca Vasile, vicepreședinte al PER

 

Platforma media independentă Criteriul Național și Ziarul Nationalul.ro salută și susține decizia PER

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul