Criteriul National

Partidul Ecologist cere Guvernului României HRANĂ SĂNĂTOASĂ pentru copii şi implementarea reală a ECOeducaţiei

Partidul Ecologist cere Guvernului României HRANĂ SĂNĂTOASĂ pentru copii şi implementarea reală a ECOeducaţiei
aprilie 27
19:37 2020

Partidul Ecologist Român cere Guvernului României adoptarea unor masuri legislative care să ÎNCURAJEZE CONSUMUL DE HRANĂ SĂNĂTOASĂ în rândul preşcolarilor şi elevilor, precum şi implementarea reală a ECOeducaţiei. În acest sens solicităm:

1. Toată hrana oferită copiilor în cantinele școlare, inclusiv programul ”Cornul și laptele” să fie certificată ecologic sau produs montan, pe cât posibil, obținută în România (în acest fel amprenta de carbon asupra mediului va fi mai redusă), exceptând produsele care nu pot fi obţinute în România (ex: fructe exotice etc)
2. Educația ecologică, parte din educația pentru viață- introducerea ca disciplină (obligatorie), nu ca obţional. Proiectele de genul grădinilor comunitare, din curtea şcolilor, „Școala altfel”, acţiunile de voluntariat sunt puţine (rămân la alegerea cadrelor didactice, de aceea ele trebuiesc încurajate de Guvern prin Ministerul Educaţiei. Dezvoltarea culturii reciclarii, protejarea mediului înconjurator cât şi transformarea copiilor în consumatori avizaţi vor contribui la formarea unor adulţi responsabili. Educaţia pentru protecţia mediului trebuie înţeleasă ca un mod de viaţă.


3. Promovarea în școli, în rândul copiilor noștri, prin educație nutrițională, a alegerilor alimentare sănătoase și orientarea spre un comportament alimentar responsabil.
4. Introducerea unui plan serios de combatere a obezităţii la copii, precum și refacerea reţelei de asistenţă medicală pentru elevi și studenţi (cabinete medicale în școli și universităţi), inclusiv introducerea unui program de profilaxie pentru elevi în patologia dentară.

De ce este important?
Pandemia bolilor de nutriție este o pandemie cu o mie de chipuri. Obezitatea e chipul cel mai vizibil al acesteia. Cât de sănătoasă va fi societatea de mâine, depinde de alegerile noastre de astăzi. Alimentaţia şi acţiunile copiilor noştri faţă de natură depind de sistemul educaţional pe care Statul îl promovează. Avem nevoie de ECOeducaţie pentru generatiile de mâine.

Sursa foto:Bianca Vasile, vicepreședinte al PER

 

Platforma media independentă Criteriul Național și Ziarul Nationalul.ro salută și susține decizia domnului Dănuț Pop președinte al PER

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul