Criteriul National

Partidul Ecologist îl acuză pe Bode că nu face nimic pentru construirea autostrăzilor

Partidul Ecologist îl acuză pe Bode că nu face nimic pentru construirea autostrăzilor
aprilie 17
02:36 2020

Constatăm cu dezamagire ca rectificarea bugetara adoptata ieri de catre Guvernul Romaniei nu include la MTIC bani pentru construirea autostrazilor. Astfel, Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor a primit 135,0 milioane lei, reprezentând subvenții acordate operatorilor economici din coordonarea acestuia.

In urma cu o saptamana Partidul Ecologist solicita ministrului Lucian Bode sa prioritizeze autostrada Ploiești- Brașov, declarată in CSAT de interes national, lucrare realizabila într-un an, ce ar fi generat locuri de munc, fiind un demers ce ar fi contribuit la ralansarea economica a României. Cele 2- 2,5 miliarde, necesare construirii autostrăzii, sunt o sumă nesemnificativă, putând fi obţinută, inclusiv din redirecţionarea bugetului Apararii (2%), pe care am solicitat să fie alocat, în această perioadă critică, pentru sistemul de sănătate şi relansarea economiei naţionale.

Din păcate, Lucian Bode ne arată că este doar un pion care nu are un cuvânt de spus in guvernul Orban. Dezamagirea este cu atat mai mare cu cât Bode nu a schimbat nimic de când este în funcţie: tronsoane nefinalizate, contructori care nu respectă termenele de execuţie, aceleaşi condiţii de participare la licitaţii, nicio interdicţie pentru firmele neserioase etc.

Deci, domnule ministru, dacă nu vă pasionează subiectul, puteţi să plecaţi acasă! Nu vrem să vă confundăm cu mobilierul ministerului!

 

Sursa foto: Bianca Vasile, vicepreședinte al PER

 

Platforma media independentă Criteriul Național și Ziarul Nationalul.ro salută și susține decizia domnului Dănuț Pop președinte al PER

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul