Criteriul National

Partidul Ecologist: „Legea nu rezolvă problema tăierilor de păduri! Probabil, un referendum ar arăta că românii nu sunt de-acord cu tăierile legale!”

Partidul Ecologist: „Legea nu rezolvă problema tăierilor de păduri! Probabil, un referendum ar arăta că românii nu sunt de-acord cu tăierile legale!”
aprilie 24
11:50 2020

Partidul Ecologist Român atenționează că proiectul său cu exportul de bușteni a fost adoptat parțial și acuză parlamentarii de servilism față de grupuri de interese externe.

Ieri s-a facut un pas promiţător în legiferarea exportului de păduri. Proiectul legislativ al Partidului Ecologist Român, depus în Parlamentul României de către PSD, a fost adoptat parţial. Cu toate acestea, tăierile legale din ariile protejate și parcurile naţionale dar și tăierile ilegale, în general, continuă să fie o mare problemă pentru România. Interzicerea exportului de buştean în afara Uniunii Europene nu va tăia deloc elanul mafiei pădurilor din ţara noastră. Înţelegem reglementarile privind aderarea şi astăzi, apartenenţa României la Uniunea Europeană, însă, faptul că în România pădurile se taie alarmant, reprezintă o problemă de siguranţă naţională ce poate fi dezbatută şi rezolvată în cadrul CSAT. Mai mult, ne aflăm sub infrigementul Comisiei Europene privind tăierile ilegale de păduri deci, este un moment justificabil pentru ca România să ia atitudine. Un ipotetic Referendum pe această temă ar arăta ca românii sunt inclusiv impotriva tăierilor legale.

După discuţia de săptamana trecută cu Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, m-aş fi aşteptat că proiectul nostru să genereze o adevarată dezbatere. Din păcate, noua formă a legii rezolvă o mică parte a problemelor reale ale tăierilor de păduri. De ce nu au inclus şi cheresteaua? Cum rămâne cu exportul în UE a materialelor rezultate din lemn/ a materialului lemnos? Deși pare o mică victorie pentru ecologiști, parlamentarii au dezămăgit ieri prin forma restrângă a legii adoptate și au arătat, încă o dată, că susţin mafia pădurilor și că ne vând după cum se dă ordin!

Partidul Ecologist îşi continuă misiunea şi va rămâne consecvent pe obiectivul salvării pădurilor din România!

 

Sursa foto:Bianca Vasile,vicepreședintele PER

Platforma media independentă Criteriul Național și Ziarul Nationalul.ro salută și susține decizia domnului Dănuț Pop președinte al PER

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul