Criteriul National

Partidul Ecologist solicită Guvernului continuarea programului „Lapte, Corn, Măr” prin convertirea fondurilor in tichete de masă pentru achiziţia de alimente

Partidul Ecologist solicită Guvernului continuarea programului „Lapte, Corn, Măr” prin convertirea fondurilor in tichete de masă pentru achiziţia de alimente
aprilie 29
17:28 2020

 

Partidul Ecologist Român propune convertirea în tichete de masă pentru achiziţia de alimente, a fondurilor destinate programelor şcolare sociale (10 lei/ zi pentru fiecare copil), după ce Preşedintele României, Klaus Iohannis a anunţat că şcolile, grădiniţele şi universitaţile nu se mai deschid în acest an şcolar.

Programul „Lapte Corn Măr” se adresează, teoretic, unui număr de 1.920.062 copii pentru anul școlar 2019-2020. Acest program este destinat destinat elevilor din învăţământul primar și gimnazial de stat şi privat acreditat, precum și preşcolarilor din grădiniţele cu program normal.
Având în vedere anunţul preşedintelui României, Klaus Iohannis că şcolile, grădiniţele şi universităţile nu se mai deschid în acest an şcolar, Partidul Ecologist Român solicită Guvernului, prin ministerele implicate, răspunsuri la următoarele întrebări:

1. In câte judeţe din ţară, aceste programe sociale au fost continuate şi în câte judeţe au fost suspendate?
2.Care este valoarea fondurilor nealocate, destinate acestui program social din ultimele 2 luni, acolo unde implementarea acestuia a fost suspendată?

Tinând cont că orele de predare se desfasoară online, deci copiii participă la clasă în formă virtuală, Partidul Ecologist Român propune convertirea în tichete de masă pentru achizitia de alimente a fondurilor destinate programelor scolare sociale (10 lei/ zi pentru fiecare copil).

Sursa foto: Bianca Vasile, vicepreședinte al PER

 

Platforma media independentă Criteriul Național și Ziarul Nationalul.ro salută și susține decizia doamnei Simona Allice Man, Prim-Vicepreședinte al PER

 


 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul