Criteriul National

Partidul premierului Rutte a câştigat alegerile din Olanda

Partidul premierului Rutte a câştigat alegerile din Olanda
martie 16
09:21 2017

rutte

Primele rezultate oficiale au fost aşteptate la circa 40 de minute dupa închiderea urnelor, în timp ce oraşele mari precum Amsterdam şi Rotterdam au anunţat rezultatele după miezul nopţii (joi, 1.00 ora Romaniei), potrivit News.ro.

Partidul Popular pentru Libertate şi Democraţie (VVD) condus de premierul Mark Rutte a câştigat alegerile în Olanda.Astfel a obținut 32 din cele 150 de locuri din Parlament. Potrivit primelor rezultate oficiale parțiale, alte șase partide au obținut între 10 și 20 de locuri. Prezența la vot a fost de 81%, cea mai mare din ultimii 30 de ani în Olanda.

Partidul de extrema dreapta PVV al lui Geert Wilders a obţinut 19 mandate şi rămâne deocamdată izolat pe scena politică din Ţara Lalelelor. Totuşi, liderii europeni au salutat rezultatul alegerilor și au răsuflat ușurați, în condițiile în care o victorie a partidului populist anti-islamic condus de Geert Wilders ar fi fost un semnal negativ înaintea alegerilor din Franța și Germania.

grafic

Partidul Laburist este marele perdant al acestor alegeri, cu o scădere de 29 de mandate, în timp ce Verzii sunt marii câştigători, cu 12 mandate în plus. Pierderea suferită de laburişti este fără precedent în politica olandeză.

Premierul olandez a afirmat, după ce partidul său a câștigat alegerile parlamentare, că țara „a respins populismul”, notează The Guardian.„Se pare că, pentru a treia oară la rând, VVD, este cel mai mare partid din Olanda. Mesajul nostru pentru Olanda – ne vom menţine direcţia şi vom menţine această ţară sigură şi stabilă – şi-a atins ţinta”, a declarat premierul.

Un editorial desprins dincotidianul olandez NRC spune că Țările de Jos s-au trezit într-o dimineață „normală”: ” Olandezii s-au trezit într-o țară „normală”, cu prim-ministrul Mark Rutte, deoarece  nu a existat nicio revoltă populistă.”

Chiar dacă partidul reprezentat de către domnul Rutte a pierdut un sfert din sprijinul electoratului, datorită imprtanţei sale asupra celorlalte părți ale celor care au fost prezenţi la urne , în prezent ”se află într-o poziție extrem de confortabilă ca lider.”

Editorialul punctează totuşi faptul că. în pofida celor petrecute, unul dintre pilonii statului bunăstării postbelice ”se află în criză existențială.” De asemenea, ca şi concluzie, se afirmă fondat că niciodată în istoria parlamentară un partid nu a pierdut atât de multe mandate, rememorând acel aspect în care fostul guvern a prezentat un buget de vis în acest an, dar care nu e sustenabil deoarece tot ”ceea ce ar fi trebuit să fi crescut a crescut, iar ceea ce ar fi trebuit să vină în jos a coborât.”

7

Olanda este în prezent una dintre cele mai importante țări, cu economie şi stabilitate financiară cu indicci performanţi din cadrul UE. Și totuși, alegătorii au sancționat coaliția care își încetează activitatea într-un mod sever.

Ca şi observaţie a redacţiei, alegătorului batav îi pasă de politică ce  înseamnă mai mult decât economie. Iar tendinţa de a păstra un echilbru se păstrează. Rutte va fi în exerciţiu, dar la fel de mare se va manifesta nemulțumirea socială cu privire la imigrația necontrolată, deoarece nu se găsesc soluţii cu privire la integrarea acestora și nici puterea şi înţelepciunea diplomaţiei Bruxelles-ului nu excelează la acest capitol.

Această nemulțumire nu va dispărea. Coaliția largăcare va guverna această țară în curând trebuie să dea dovadă de responsabilitate și curaj cu privire la aceste subiecte și trebuie să vină cu soluții reale. Numai atunci când se va întâmplă acest lucru (care a generat revolta populistă ca şi cei care au susţinut pe candidaţii care speculează cu temei una dintre cauzele crizei europene) temerile vor dispărea.

p

Sursa foto http://www.rtlz.nl/, The GuardianWorld News

Sinteză articol realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro