Criteriul National

Partyyyy! Ţăranii Dobrogeni veritabili işi dau întâlnire duminică la Ciocârlia

Partyyyy! Ţăranii Dobrogeni veritabili işi dau întâlnire duminică la Ciocârlia
octombrie 21
07:47 2016

1

Nou infiinţata asociaţie Ţăranii Dobrogeni, preşedinte Ioana Moroşanu, anunţă un eveniment deosebit. Duminică 23 octombrie anul curent are loc o sărbătoarea cu specific tradiţional dobrogean. Reiterăm mesajul organizatorilor în legătura cu aceste evenimet:

,,Vă anunţăm cu bucurie, duminica 23 oct 2016 se petrece ţărăneşte la Ferma La Maci, Ciocarlia, începând cu ora 9 dimineaţa. Prima serbare a Ţăranilor Dobrogeni din multe altele care vor urma, vrea să reunească marea comunitate virtuală într-o intâlnire cât se poate de reală! Să petrecem o zi la ţară aşa cum se petrecea odinioară in bătătura bunilor noştri! Cine ştie işi va reaminti cu plăcere, cine nu ştie, va trăi intens o zi de sărbătoare. Muzică şi dansuri populare, bucate tradiţionale ce pot fi degustate şi achiziţionate, plimbări cu căruţa trasă de cai, jocuri ca la ţară pentru copii, miros de toamnă, gust de veselie…toate intr-o singură zi! Vă asteptăm cu drag!”

mai multe detalii si pe eventul online – AICI

14800066_10209608380338880_413348170_o

 

14793857_10209608562063423_1949507460_n 14805427_10209608340537885_135891196_n

hora-mare norfolk_08298000 tamaioasa-romaneasca

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo