Criteriul National

Patutul si salteaua, piese importante in primele luni de viata ale bebelusului

Patutul si salteaua, piese importante in primele luni de viata ale bebelusului
ianuarie 23
12:39 2017

Venirea pe lume a celui mai mic membru din familie aduce cu sine si numeroase griji, o multitudine de intrebari si o varietate de alegeri. Gasirea patutului si a saletelei de dormit ridica numeroase probleme in cadrul tanarului cuplu, pentru ca in primele luni de viata bebelusul petrece cel mai mult timp dormind. Deci, un patut pentru nou nascuti trebuie sa fie unul sigur, din toate punctele de vedere. Salteaua, pe de alta parte, trebuie sa fie confortabila si a indeplineasca cateva caracteristici pentru a asigura un somn linistit.

Tipuri de patuturi pentru nou – nascuti

Accesoriile pentru bebelusi sunt disponibile in mai multe forme: patuturi fixe, confectionate in general din lemn, alaturi de cele mobile, care pot fi usor de transportat dintr-o zona in alta. Fiecare dintre aceste tipuri au avantaje si dezavantaje.

Paturile din lemn sunt accesorii durabile. O piesa corect aleasa poate rezista ani si ani de zile, deci poate fi considerata o adevarata investititie. Orice pat pentru nou nascuti trebuie sa indeplineasca criteriile de siguranta, totul pentru ca cel mic sa poate fi lasat nesupravegheat in acea zona. Cel mai important este ca zabrelele sa fie alineate perfect la distante de circa 4.5-6.5 cm. In acest fel nu se permite alunecarea celui mic in afara spatiului de odihna. De asemenea, acestea trebuie sa fie solide si sa nu fie detasabile.

Stabilitatea este o alta caracteristica pe care trebuie sa o aiba patul perfect. Nu trebuie sa existe parti detasabile care sa raneasca copilul. Finisajele trebuie sa fie impecabile, vopselurile si lacurile aplicate trebuie sa fie omologate, pentru ca pot intra in contact cu pielea bebelusului. Lada este un accesoiu de care va puteti folosi, nu este un element determinant in alegerea patutului, dar este o piesa care ajuta. In primul rand, lada ofera stabilitate, iar in al doilea rand ea asigura spatiu suficient de depozitare.

Paturile mobile sunt mai apreciate pentru mobilitatea sporita. Pana la varsta de sase luni pot fi utilizate in cea mai mare siguranta pentru toti bebelusii, insa dupa acea varsta, copilasii devin tot mai activi si nu mai sunt in siguranta in totalitate in aceste modele.

Saltelele pentru bebelusi, elementele care ofera confort si o stare prelungita de odihna si relaxare

Saltelele sunt obiecte extrem de importante. De ce? Pentru ca bebelusii isi petrec cel putin o jumatate de zi stand pe aceste piese. Sunt elemente esentiale care favorizeaza odihna si ajuta la dezvoltarea sistemului osos. Saltelele folosite de bebelusi trebuie sa fie in primul rand ferme, sa fie realizate din materiale antialergice si sa se potriveasca perfect pe patutul ales. Nu trebuie sa existe spatiu liber intre saltea si cadrul patului.

Dintre tipurile de saltele destinate bebelusilor si nou nascutilor cele mai populare sunt cele din spuma, modelele cu arcuri si cele dure, realizate din fibra de cocos.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo