Criteriul National

Pe constănțeni îi fraierești cum vrei… ete ce elegant fumează organizatorul deasupra orchestrei…

Pe constănțeni îi fraierești cum vrei… ete ce elegant fumează organizatorul deasupra orchestrei…
august 08
00:15 2017

bbb

ce să vezi nenică, cu câtă origanilitatea anunţau la o conferinţă de presă in iulie o tanti cu un P.F.A. alături de un nene Pătrunjel că primaria a platit 334 800 RON ( detalii) pentru spectacole simfonice pe faleză şi cât de înduioşător se exprima dl Pătrunjel că doreşte să aducă asemenea spectacole într-o zonă publică, posesorul unei minţi lungi cât două anotimpuri probabil, uitând de Era 2016 când avusese loc deja festivalul Tomisul Etern pe faleza Cazinoului. Surprizele nu se opresc aici, primăria a plătit pentru acest eveniment 334 800 de RON (adică 75mii de E) către tanti cu PFA care cică a contrebuit si ea nenica cu 70 000 de RON că eh patroană de PFA.

Ca să fim corecti, Sea-mfony durează o lună, Tomisul Etern a durat zece zile aşa că am împărţit la trei suma alocată de primărie, rezultă 116 800 Ron în comparaţie cu cei 500 Ron cheltuiţi de asociaţia Simplu anul trecut la Tomisul Etern (unde au fost promovaţi tineri artişti constănţeni prezenţi benevol, anul acesta cu sprijin de la sponsori vor fi probabil şi remunerati) la care spectatorii au donat câte ceva şi apoi cu fondurile strânse asociaţia a amenajat curtea interioară a colegiului Regina Maria. Dar cine să aprecieze asta? civilizaţia şaormista zace fericită la mall unde a găsit mediul perfect cu fastfood şi AC. Supriza şi mai mare este că primăria nu a vrut sa acorde autorizaţie anul acesta Tomisului Etern, pentru că iar se vedea cum aruncă dânşii meleoanele publice pentru ceva mărunt, câteva spectacole, vă daţi seama ce se intâmplă la contractele grase de infrastructură, asfaltări şi spaţii verzi… Până la urmă un ong-ist s-a urcat cu bocancii pe mai marii primăriei, aşa că festivalul Tomisul Etern a fost autorizat şi anul acesta.

SSSS

a auzit cineva de licitaţie publică, organizare de evenimente sau de dezbatere publică pentru spectacole simfonice pe faleza Cazinoului? muuucles, o tanti de succes cu P.F.A. a încasat imediat cu succes 334800 ron (detalii). A chemat primăria la discuţii organizatorii Tomisul Etern? Ehhh… ţi-ai găsit să cheme roşiaticii tămâia… dar în schimb s-a invitat primăria la proiectul simfonic pentru ziua Constatei alături de TNOB si reprezentaţii Tomisului Etern, apoi le-a dat teapă şi le-a spus că nu-i mai finanţează.

Revenim însă la marele festival de succes Sea-mfony (cu artitşti de la Cluj, că noi la CTA cică nu avem, decât câteva sute)  la care unii artiştii şi dirijorul sunt îmbrăcaţi ca la piaţă, genţile atârnă pe scaune fără a fi lovite din scurt de arcuşul viorii aşa că spectatorii privesc ca la circ elegantul eveniment la care se aude o interpretare simfonică după Billie Jean- MJ?! Ce să vezi, mare supriză de eleganţă, origanizatorul si prezentatoru Pătrunjel, cel care şi-a aranjat papionul probabil în oglinda unu-i exchange din p-ţa Griviţii, după scurtele prezentări ale programului artistic se intorcea în spatele orchestrei unde fuma de zor şi mai şi dansa cu mâinile prin aer ca R. Kelly dar pe melodia Frumoasă Zaraza… pfoaaa… emoţionant până la maioneză…

nu uitaţi să vă bucurati, să fiti generoşi iar pe perete daca se poate, avem mai jos o icoana făcătoare de minuni, cu mai marele edil care vrea si el să facă parte din lumea asta dom’ne elegantă, dar îl trădează mirosul de şaorma din birou de la vecini şi nasturele de la manşetă închis la guler…

icoana facatoare de minuni

IMG_0220 IMG_0223 IMG_0227 IMG_0233

SSSS

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo