Criteriul National

Pence și Giuliani nu vor coopera în ancheta care îl vizează pe Trump/ 43% dintre adulții americani cred că Trump ar trebui demis – International

Pence și Giuliani nu vor coopera în ancheta care îl vizează pe Trump/ 43% dintre adulții americani cred că Trump ar trebui demis – International
octombrie 16
08:52 2019

Vicepreședintele Mike Pence și avocatul personal al președintelui Trumo, Rudy Giuliani, au anunțat marți că nu vor coopera cu Camera Reprezentanților în ancheta care ar putea duce la pornirea procedurii de impeachment a liderului de la Casa Albă, scrie Reuters.

Pentagonul a anunțat, de asemenea, că nu se va supune cererii legislatorilor de a înmâna documentele legate de eforturile lui Trump de a pune sub presiune Ucraina, cu scopul investigării rivalului său politic. Aceste mișcări ilustrează determinarea președintelui de a bloca eforturile democraților, care i-ar putea pune în pericol mandatul.

„Dovezile legate de obstrucționarea Congresului continuă să se adune”, a declarat democratul Adam Schiff, unul dintre liderii efortului de impeachment, în timpul unei conferințe de presă. În schimb, alți oficiali guvernamentali nu s-au dovedit a fi la fel de greu de convins să coopereze.

George Kent, un înalt diplomat american, a spus în timpul ueni mărturii cu ușile închise că a fost alarmat de încercările lui Giuliani și ale altora de a pune presiune pe Ucraina, potrivit unui parlamentar care a fost prezent la mărturie.

Un sondaj de opinie Reuters/Ipsos, publicat marți, a dezvăluit că 43% dintre adulții americani cred că Trump ar trebui demis, iar 42% susțin că nu ar trebui demis. Un procent de 14% au declarat că nu sunt siguri.

Kent a afirmat și că un înalt oficial de la Casa Albă, șeful de personal al Casei Albe, a ales oficialii care urmau să se ocupe de politicile pentru Ucraina, după ce ambasadorul de atunci, Marie Yovanovitch, a fost rechemată în țară, abrupt, în mai. Marie Yovanovitch susține că această rechemare în țară s-a bazat pe „acuzații false”.

Doi dintre acei oficiali, ambasadorul american la UE, Gordon Sondland și Kurt Volker, un reprezentant special pentru Ucraina, au lucrat împreună cu Giuliani pentru a pune presiune pe oficialii ucrainieni, ca aceștia să înceapă o investigație care ar putea sa-i aducă beneficii lui Trump, conform unor convorbiri oferite comitetului.

Legislatorii au interogat-o pe Fiona Hill, luni, fosta consilieră a lui Trump în chestiuni legate de Rusia, care a spus că fostul ei șef, consilierul de securitate John Bolton, era și el alarmat de situație. Hill a mărturisit că Bolton l-a descris pe Giuliani ca pe „o grenadă de mână care va arunca în aer pe toată lumea”.

Giuliani a avut un termen limită, expirat marți, pentru a aduce documentele cerute. Avocatul său, Jon Sale, a transmis că documentele sunt protejate de principii legale care acționează ca un scut pentru comunicarea dintre avocat și client și pentru convorbirile prezidențiale.

Avocatul lui Pence, Matthew E. Morgan, a citat de asemenea, răspunsul Casei Albe, susținând că nu a existat un vot pentru autorizarea investigației.

Purtătoarea de cuvânt a Camerei Reprezentanților a declarat că un astfel de vot nu este necesar. „Nu există o cerință ca noi să votăm, așa că de această dată nu vom vota”, a declarat Pelosi.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul