Criteriul National

Pentagonul își reafirmă alegerea Microsoft pentru mega contractul său de cloud / Amazon a acuzat intervenția lui Trump – International

Pentagonul își reafirmă alegerea Microsoft pentru mega contractul său de cloud / Amazon a acuzat intervenția lui Trump – International
septembrie 05
00:11 2020
Departamentul Apărării al SUA își menține decizia de a atribui mega-contractul său pentru cloud către Microsoft și nu către Amazon, în ciuda acuzațiilor de favoritism la adresa președintelui Donald Trump și ale intervenției instanțelor, potrivit AFP.

Pentagonul „a finalizat reevaluarea completă a ofertelor pentru contractul de infrastructură comună de apărare (JEDI) și a stabilit că Microsoft continuă să fie cea mai bună opțiune pentru guvern”, se spune într-un comunicat publicat vineri.

De îndată ce cererea de oferte a fost încheiată în această toamnă, Amazon, considerat inițial favorit, a pus sub semnul întrebării alegerea ministerului.

Gigantul online îl acuză în mod special pe Donald Trump că a influențat alegerea Pentagonului pentru că îl urăște pe Jeff Bezos, fondatorul și șeful grupului.

În februarie, un judecător american a acceptat petiția Amazon pentru a dispune suspendarea contractului de 10 miliarde de dolari.

În martie, guvernul a cerut instanței să trimită problema înapoi la minister „timp de 120 de zile pentru a reconsidera anumite aspecte ale deciziei atacate”.

„Implementarea contractului nu va începe imediat din cauza ordonanței temporare a instanței federale din 13 februarie, dar Ministerul Apărării se grăbește să aducă aceste capacități tehnologice bărbaților și femeilor noastre în uniformă”, a adăugat Pentagonul vineri.

Acest mega-contract de 10 ani își propune să modernizeze toate sistemele informatice ale forțelor armate americane într-un sistem gestionat de inteligență artificială.

„Apreciem că ministerul a confirmat, după o reevaluare atentă, că oferim tehnologia potrivită la cel mai bun preț”, a răspuns un purtător de cuvânt al Microsoft.

Amazon nu a reacționat la solicitare AFP.

„Președintele Trump și-a demonstrat în repetate rânduri dorința de a-și folosi capacitatea de șef al armatei pentru a interfera cu funcțiile guvernamentale, inclusiv cu atribuirea contractelor federale, în scop personal”, a declarat un purtător de cuvânt pentru divizia Amazon Web Services (AWS).

El se referea în special la comentariile raportate de James Mattis. Fostul secretar de stat american pentru apărare a indicat că Donald Trump îi spusese să „trimită Amazonul la plimbare” în timpul unei discuții cu privire la acest contract.

Jeff Bezos este ținta frecventă a atacurilor dure ale președintelui republican, mai ales datorită investiției sale în Washington Post, unul dintre ziarele dintre cele mai critice ale domnului Trump și ale administrației sale.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul