Criteriul National

Pentru circ DA, iar pentru lucrurile utile și de bun gust BA Partea a Doua

Pentru circ DA, iar pentru lucrurile utile și de bun gust BA Partea a Doua
mai 24
12:51 2016

Pentru un circ mai puțin inspirat au fost găsiți bani, dar pentru lucrurile utile și de bun gust …dimpotrivă! În aceste articole vă vom prezenta ceva în manieră proprie ce, cu siguranță vă poate îngrozi . Vă atragem respectuos atenția deoarece vom face referire și la o serie de tragedii.

Dans_grecesc_Sirtaki

 

Continuăm cu prezentarea „mega-evenimentului” ce va avea loc pe data de 28 Mai pe Plaja Modern din orașul Constanța. Cunoaștem faptul că președintele Comunității elene Elpis și-ar fi dorit să organizeze spectacolul de omologare în prezența reprezentantului Guinness Book of Records, chiar de ziua națională a Republicii Elene, pe 25 Martie 2016, dar nu a fost convins că vor fi condiții meteorologice propice în acea zi.

Grecia este țara unde tradițiile vechi de secole – și chiar mai mult – au fost păstrate cu grijă, ca o importantă parte a identității naționale. De-a lungul unei istorii turbulente, marcate în special de ocupații străine adesea sângeroase, „elenismul” a fost la mare preț, o formă de rezistență care nu însemna doar pastrarea limbii, ci și a tradițiilor, obiceiurilor, legendelor,literaturii și artei populare.

sirtakiSirtaki-ul a devenit celebru datorită filmului „Zorba Grecul” -fiind considerat cel mai cunoscut dans grecesc.Spre deosebire de alte dansuri grecești care s-au dezvoltat în sate, acesta a fost în mod special întâlnit în tavernele din orașe. Este o combinație între Hasapiko (partea lentă) și Hasaposerviko (partea rapidă). Acest dans se execută cu mâinile pe umeri, dansatorii improvizând ordinea figurilor și putând comunica între ei prin strângerea umerilor.

Dar, până atunci, considerăm indicat să revenim la o imagine a acelui animal(câine) din celebrul experiment a lui Pavlov la care am făcut referire  cu altă ocazie și să vă informăm că unii care suferă de sete de protagonism deja se cred importanți,dau deja din coate ca să poată ajunge în față și cu această ocazie să poată trage foloasele de ceea ce consideră ca va fi principalul avantaj a unui astfel de circ .

MAXIM-Digi1

Ca să nu stăm să repetăm ceea ce ziarul nostru a scris despre imaginea cu animalul respeciv , ce a călcat la figurat pe cadavrele sensibilității umane , o să vă invităm și vă recomandăm ca încă de la acest paragraf să accesați pe orice motor de căutare expresia Victor Maxim scandaluri ”.Cu această ocazie pe lângă o serie de scandaluri care îl au ca protagonist pe Victor Maxim , pe ” sultanul cu cearșafuri „ , veți mai găsi și alte lucruri de care vă veți minuna .

Legat de evenimentul ce va avea loc pe Plaja Modern veți putea afla în articolele respective , felul în care Victor Maxim vroia să profita de ceea ce considera ca fiind avantajul unui astfel de circ ieftin și prost inspirat. Întrucât dorințele sale de a fi oricând și cu orice preț în față este mai presus de orice , cei care îl cunosc deja și-l pot imagine cum își rupe părul din cap , din cauză că nu i-au fost aprobate și luate în serios planurile…

Plecând acum de la setea de protagonism la care am făcut referire , putem ajungem la foamea după fasole urmată de un concurs… de dat în aer anumite gaze, după o porție zdravănă din o asemenea delicatesă ,totul producându-se într-o atmosferă mirositoare de mahala caracteristică unei foste şi actuale Republici bananiere!

cah

Atenţie, dacă am ajuns aşa de jos şi într-o astfel de junglă învăluită strategic „în ceaţă ” trebuie să lansăm un AVERTISMENT. Dacă la evenimentul care a fost deja anunţat, pentru a putea fi în conformitate cu standardele și regulile de sănătate, de igienă publică vor trebui ca participanţii să poarte manuşi cât şi echipamente speciale pentru ceea ce urmează să vă spunem deja se ştie că vor fi nevoiţi să poarte chiar măşti de gaze.

Acesta este SFATUL OFERIT DE CĂTRE DEPARTAMENTUL DE PAMFLET ŞI VOIE BUNĂ! Mai bine oferau o tonă de porţii de fasole pregătite a la Grec ,iar după ce servitorii unei astfel de delicatese se vedeau cu burta plină organizau ad-hoc şi participau la un concurs „de dat în aer ” după o porţie de fasole . Astfel,cu această ocazie s-ar fi format o perdea de fum gros,înspăimântător iar mirosul ar fi fost caracteristic celui de mahala unde a fost posibil să se scoată profit şi din gunoi atunci…

Dat fiind faptul că un astfel de eveniment în care s-ar fi oferit o tonă de fasole a la Grec ar fi ajutat la evitarea unor tragedii care se tot întâmplă de la o vreme încoace, considerăm că misiţii şi propagandiştii acestui eveniment nu au ales tactica eficientă în a convinge şi a racola cu uşurinţă pe cei care vor ca oraşul Constanţa să intre în Cartea Recordurilor.

masti de gaze

Întrucât multe din astfel de lucruri sunt provocate pentru a putea genera subiecte care sa ţină lumea cu atenţia deviată de la adevărurile despre care nu se doreşte să se vorbească nici la Sfânta Taină a spovedaniei, prin crearea unei astfel de perdea de fum densă şi urât mirositoare, după un astfel de eveniment a la Grec se ajută “băieţii “ să -şi atingă anumite obiective fără să mai calce pe cadavrele unor fiinţe umane.

Până una-alta, ca să nu fim acuzaţi ca fiind proscrişi , tendenţioşi sau sabotori, vă facem următoarea dedicaţie, rugându-vă să trimiteţi şi să le povestiţi tuturor despre articole şi totodată să le amintiţi ceea ce reprezintă una din formele adevărate , CULTURALE SPECIFICE GRECIEI şi nu mascarada generalizată a unora care ţin musai să iasă în faţă şi să bată recorduri mondiale :

Sursa foto : www.lumeapresei.ro ,www.criteriul.ro,www.dailysabah.com,www.ele.ro,metropotam.ro

Departamentul Pamflet Criteriul

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo