Criteriul National

Pentru circ DA, iar pentru lucrurile utile și de bun gust BA Partea Întâi

Pentru circ DA, iar pentru lucrurile utile și de bun gust BA  Partea Întâi
mai 24
10:46 2016

 

 Pentru un circ mai puțin inspirat au fost găsiți bani, dar pentru lucrurile utile și de bun gust …dimpotrivă! În aceste articole vă vom prezenta ceva în manieră proprie ce, cu siguranță vă poate îngrozi . Vă atragem respectuos atenția deoarece vom face referire și la o serie de tragedii.

sirt_75218600

Până atunci, vă vom invita să priviți felul în care unii ce suferă de setea de protagonism dau cu coatele ca să poată ajunge acolo unde pot să profite de anumite circumstanțe. Întrucât fac acest lucru calcând pe cadavrele sensibilității unor ființe umane, veti ramâne surprinși de ceea ce veți afla.

 

Ca sa puteți fi în temă cu absolut tot ceea ce vă vom prezenta, vă recomandăm ca încă de la acest paragraf să accesați pe orice motor de căutare expresia Victor Maxim scandaluri ”.

thumb_1438865236-artwork

 

Ca să poată fi un articol dinamic și plin de acțiuni surprinzătoare, în timp ce vă veți minuna citind despre o serie de scandaluri în care Victor Maxim este protagonistul ,noi vă vom aduce aminte despre un circ prost cu o miză ieftină ce urmează sa vă fie livrat a la Grec pe data de 28 Mai.

Ca să puteți înțelege cât de puerilă este miza acestui circ, o să ne întoarcem în mahala pentru a vă reaminti faptul că si …bufonul de pe carul alegoric, la această oră râde cu hohote față de o astfel de miză ieftină. Râde cu atâta poftă încât, dacă îl veți vedea ,veți ajunge să credeti că este un personaj dintr-un alt film aflat în clipele sale pline de halucinație. Poate că personajul nostru euforic are dreptate de această dată. În vremurile recent apuse, atunci când realiza și coordona circuri și mai ieftine decât ceea ce se dorește să fie puse în scenă și pentru care se cheltuiesc atâția bani și resurse pentru nimic, se adunau de bună voie mii de gură- cască entuziasmați, gata să se scarpine,  să-l imite, să – l fotografieze și să-l aplaude…

car-alegoric

 

Dacă până și bufonul de pe carul alegoric râde cu atâta poftă de cei care încearcă să intre în cartea recordurilor, totul bazându-se pe o asemenea miză ieftină și prost inspirată- dumneaoastră ce credeți că facem noi aici la Departamentul de Pamflet și voie bună ?

Să nu uitați faptul că pe vremea Bufonului erau alte timpuri! „Electoratul dur” se mobiliza exemplar (exact ca și în prezent) atunci când se anunța că se dădea o fasole ieșeau peste șapte mii de oameni din casele lor gata să savureze o astfel de delicatesă. Numai că, datele problemei stau altcumva, deoarece misiții și continuatorii ideologici ai acestui bufon și-au schimbat modul de operare și de racolare a mulțimii. Mai are rost să vă aducem aminte că acest eveniment se va petrece în plină campanie electorală?

Din aceste motive, considerăm că este ridicol ca alții să plătească atât de mulți bani ca să demonstreze lumii că la un anumit tip de circ ieftin vor atrage un umăr record de peste șase mii de oameni, numai ca să fie consemnat în Guiness Book orașul Constanța. De aici, fără doar și poate rezultă o întrebare –Ce ar fi putut face organizatorii ca un astfel de eveniment să fie demn de luat în seamă ?

Întrucât orice eveniment care este capabil de a atrage turiști în perioada de extra- sezon este binevenit deoarece creează locuri de muncă și contribuie la dinamizarea activității economice .Atunci, dacă miza era de a invita un numar de peste cinci mii turiști la Constantța care să plătească 500 de euro pentru un pachet turistic în extrasezon ,în care să fie inclus și un dans a la Grec ,atunci lucrurile ar fi fost privite altcumva.

Dar, ținând cont de faptul că scopul este acela în care să se strângă  un grup de aproximativ șase mii de localnici, evenimentul este lipsit de orice importanță! În altă ordin de idei, reiterând motivele prezentate considerăm de bună cuviință ca acest eveniment atât de mediatizat să fie monitorizat din punct de vedere al standardelor și a tuturor regulilor de sănătate publică.Considerăm că este un risc major acela în care nu ar fi trebuit ca autoritățile, instituțiile statului român să permită să fie invitați peste șase mii de oameni care nu se cunosc și să participe la ceva în care printre altele, în afara faptuui că vor dansa sirtaki-ul într-un stil haotic, departe de feeling-ul și stilul original… să ajungă și la stadiul de a-și atinge pielea unii de alții!

afis.sirtaki

Întrucât niciun participant cu un anumit tip de educație si respect de sine nu va dori să participe la un astfel de eveniment, atunci se poate anticipa cine sunt cei care vor particpa la un astfel de circ. Având în vedere standardele și regulile privind siguranța legată de sănătatea public, considerăm oportun să mai repetăm oamenilor care țin la sănătatea lor și a familiilor lor  și care nu vor dori să participe la un eveniment de acest “calibru” că au luat o decizie înțeleaptă și astfel pot să se ferească de asemenea pericole!

Ca atare, încă de acum putem să ne dam seama cine vor fi cei care vor fi dispuși să transpire sau să simtă mirosul de traspirație al altora… Din cauza aceasta cât și din alte aspecte ce demontrează faptul că organizatorii nu au fost deloc inspirați atunci când au ales miza pentru care să cheltuiască atâția bani și resurse, acum pe ultima sută de metri- Departamentul de Pamflet și voie buna a ziarului Criteriul Național dorește să le prezinte și speră măcar să ia în calcul un asemenea sfat.

VA URMA

Sursa foto : www.dcnews.ro,yesyoucan.citypodcast.ro, observator.ro,constanta.ro.eventsdroid.com

Departamentul Pamflet Criteriul

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo