Criteriul National

Pentru circ DA, iar pentru lucrurile utile și de bun gust BA Partea Întâi

Pentru circ DA, iar pentru lucrurile utile și de bun gust BA  Partea Întâi
mai 24
10:46 2016

 

 Pentru un circ mai puțin inspirat au fost găsiți bani, dar pentru lucrurile utile și de bun gust …dimpotrivă! În aceste articole vă vom prezenta ceva în manieră proprie ce, cu siguranță vă poate îngrozi . Vă atragem respectuos atenția deoarece vom face referire și la o serie de tragedii.

sirt_75218600

Până atunci, vă vom invita să priviți felul în care unii ce suferă de setea de protagonism dau cu coatele ca să poată ajunge acolo unde pot să profite de anumite circumstanțe. Întrucât fac acest lucru calcând pe cadavrele sensibilității unor ființe umane, veti ramâne surprinși de ceea ce veți afla.

 

Ca sa puteți fi în temă cu absolut tot ceea ce vă vom prezenta, vă recomandăm ca încă de la acest paragraf să accesați pe orice motor de căutare expresia Victor Maxim scandaluri ”.

thumb_1438865236-artwork

 

Ca să poată fi un articol dinamic și plin de acțiuni surprinzătoare, în timp ce vă veți minuna citind despre o serie de scandaluri în care Victor Maxim este protagonistul ,noi vă vom aduce aminte despre un circ prost cu o miză ieftină ce urmează sa vă fie livrat a la Grec pe data de 28 Mai.

Ca să puteți înțelege cât de puerilă este miza acestui circ, o să ne întoarcem în mahala pentru a vă reaminti faptul că si …bufonul de pe carul alegoric, la această oră râde cu hohote față de o astfel de miză ieftină. Râde cu atâta poftă încât, dacă îl veți vedea ,veți ajunge să credeti că este un personaj dintr-un alt film aflat în clipele sale pline de halucinație. Poate că personajul nostru euforic are dreptate de această dată. În vremurile recent apuse, atunci când realiza și coordona circuri și mai ieftine decât ceea ce se dorește să fie puse în scenă și pentru care se cheltuiesc atâția bani și resurse pentru nimic, se adunau de bună voie mii de gură- cască entuziasmați, gata să se scarpine,  să-l imite, să – l fotografieze și să-l aplaude…

car-alegoric

 

Dacă până și bufonul de pe carul alegoric râde cu atâta poftă de cei care încearcă să intre în cartea recordurilor, totul bazându-se pe o asemenea miză ieftină și prost inspirată- dumneaoastră ce credeți că facem noi aici la Departamentul de Pamflet și voie bună ?

Să nu uitați faptul că pe vremea Bufonului erau alte timpuri! „Electoratul dur” se mobiliza exemplar (exact ca și în prezent) atunci când se anunța că se dădea o fasole ieșeau peste șapte mii de oameni din casele lor gata să savureze o astfel de delicatesă. Numai că, datele problemei stau altcumva, deoarece misiții și continuatorii ideologici ai acestui bufon și-au schimbat modul de operare și de racolare a mulțimii. Mai are rost să vă aducem aminte că acest eveniment se va petrece în plină campanie electorală?

Din aceste motive, considerăm că este ridicol ca alții să plătească atât de mulți bani ca să demonstreze lumii că la un anumit tip de circ ieftin vor atrage un umăr record de peste șase mii de oameni, numai ca să fie consemnat în Guiness Book orașul Constanța. De aici, fără doar și poate rezultă o întrebare –Ce ar fi putut face organizatorii ca un astfel de eveniment să fie demn de luat în seamă ?

Întrucât orice eveniment care este capabil de a atrage turiști în perioada de extra- sezon este binevenit deoarece creează locuri de muncă și contribuie la dinamizarea activității economice .Atunci, dacă miza era de a invita un numar de peste cinci mii turiști la Constantța care să plătească 500 de euro pentru un pachet turistic în extrasezon ,în care să fie inclus și un dans a la Grec ,atunci lucrurile ar fi fost privite altcumva.

Dar, ținând cont de faptul că scopul este acela în care să se strângă  un grup de aproximativ șase mii de localnici, evenimentul este lipsit de orice importanță! În altă ordin de idei, reiterând motivele prezentate considerăm de bună cuviință ca acest eveniment atât de mediatizat să fie monitorizat din punct de vedere al standardelor și a tuturor regulilor de sănătate publică.Considerăm că este un risc major acela în care nu ar fi trebuit ca autoritățile, instituțiile statului român să permită să fie invitați peste șase mii de oameni care nu se cunosc și să participe la ceva în care printre altele, în afara faptuui că vor dansa sirtaki-ul într-un stil haotic, departe de feeling-ul și stilul original… să ajungă și la stadiul de a-și atinge pielea unii de alții!

afis.sirtaki

Întrucât niciun participant cu un anumit tip de educație si respect de sine nu va dori să participe la un astfel de eveniment, atunci se poate anticipa cine sunt cei care vor particpa la un astfel de circ. Având în vedere standardele și regulile privind siguranța legată de sănătatea public, considerăm oportun să mai repetăm oamenilor care țin la sănătatea lor și a familiilor lor  și care nu vor dori să participe la un eveniment de acest “calibru” că au luat o decizie înțeleaptă și astfel pot să se ferească de asemenea pericole!

Ca atare, încă de acum putem să ne dam seama cine vor fi cei care vor fi dispuși să transpire sau să simtă mirosul de traspirație al altora… Din cauza aceasta cât și din alte aspecte ce demontrează faptul că organizatorii nu au fost deloc inspirați atunci când au ales miza pentru care să cheltuiască atâția bani și resurse, acum pe ultima sută de metri- Departamentul de Pamflet și voie buna a ziarului Criteriul Național dorește să le prezinte și speră măcar să ia în calcul un asemenea sfat.

VA URMA

Sursa foto : www.dcnews.ro,yesyoucan.citypodcast.ro, observator.ro,constanta.ro.eventsdroid.com

Departamentul Pamflet Criteriul

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo