Criteriul National

Pentru Dragnea, colorata mâine-i gata! Ia o mască si-o scrisoare, amintire de la mare!

Pentru Dragnea, colorata mâine-i gata! Ia o mască si-o scrisoare, amintire de la mare!
ianuarie 04
14:17 2017

imag_articol_2

 

Alegerile din 11 decembrie au surprins pe multi dintre romanii care nu credeau ca furia rosie turbo pe baza gaz rusesc va reveni curand in putere. Dupa nenorocirea Colectiv am crezut ca au inteles majoritatea romanilor ce inseamna conducere „catastrofa”, lipsita de cunostinte, ambitie, viziune si bun-simt. Am batut toba si am tipat nu doar la protestele colectiv, ci de aproape doi ani de cand am revenit in Romani si mi-am dat seama cat de mare este nenorocirea in administratiile centrala si locale dupa experienta vestica. Asadar ma uit ca vitelul la cei care se intorc la putere si parca nu-mi vine sa cred cum aceeasi ceata, dar cu alti reprezentati, intelectuali si profesionisti „desavarsiti” revin sa ia in manutele lor de plastelina fraiele taioase ale conducerii unei tari aflate in profunda suferinta si dezorganizare.

M-am chinuit de asemenea sa aud glasciorul noului prim-ministru propus dar dl Dragnea mai are putin si i se urca si in cap, ce sa mai apuce sa mai si spuna ceva micutul. M-am gandit in consecinta ca ar fi mai bine pentru toatea lumea ca dl Dragnea sa poarte o masca a dlui Grideanu, ca oricum vorbeste in numele dansului si nici nu l-ar mai striga lumea „Penalule!” deoarece Sorin Grideanu nu are nici o condamnare.

Sunt ingrijorat de cele intamplate pe scena politica, asa ca astazi i-am trimis cadou o masca si o scrisoare recomandata dlui Dragnea in care imi exprim consternarea in legatura cu urmatoare teme:

1)camera deputatilor, acolo unde se voateaza legile tarii, are un presedinte condamnat penal, chiar in persoana dansului. Ce intelege oare Europa din aceasta situatie?

2)C.V.-urile ministrilor propusi nu doar ca sunt mediocre, dar multi dintre dasii sunt sau au fost in stransa relatie cu actuali/fosti condamnati penal sau chiar sunt cercetati penal cum este cazul Olgutei.

Ne aflam intr-o relatie foarte complicata intre societatea civila si clasa politica. Politicenii de la putere nu inteleg ca sunt responsabili de calitatea vietii si de sanatatea cetatenilor, si in prostia lor chiar au impresia ca fac o treaba buna, iar comunitatea nu intelege ca trebuie sa-si ceara dreptul la un trai decent chiar si in strada, ca trebuie sa se implice mai mult pentru cauzele comune, ca sunt locuri libere in administratia publica, ca majoritatea partidelor asteapta cadre noi determinte si ca sunt dispuse sa se reformeze. Cat despre implicare comunitara voluntara ONG-istica, ce sa mai spun, este de domeniul fantasticului pentru cei mai multi dintre romani. Aleluia!

untitled

 

confirmare

scrisoare-in-plic

masca

penal

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo