Criteriul National

Pentru Dragnea, colorata mâine-i gata! Ia o mască si-o scrisoare, amintire de la mare!

Pentru Dragnea, colorata mâine-i gata! Ia o mască si-o scrisoare, amintire de la mare!
ianuarie 04
14:17 2017

imag_articol_2

 

Alegerile din 11 decembrie au surprins pe multi dintre romanii care nu credeau ca furia rosie turbo pe baza gaz rusesc va reveni curand in putere. Dupa nenorocirea Colectiv am crezut ca au inteles majoritatea romanilor ce inseamna conducere „catastrofa”, lipsita de cunostinte, ambitie, viziune si bun-simt. Am batut toba si am tipat nu doar la protestele colectiv, ci de aproape doi ani de cand am revenit in Romani si mi-am dat seama cat de mare este nenorocirea in administratiile centrala si locale dupa experienta vestica. Asadar ma uit ca vitelul la cei care se intorc la putere si parca nu-mi vine sa cred cum aceeasi ceata, dar cu alti reprezentati, intelectuali si profesionisti „desavarsiti” revin sa ia in manutele lor de plastelina fraiele taioase ale conducerii unei tari aflate in profunda suferinta si dezorganizare.

M-am chinuit de asemenea sa aud glasciorul noului prim-ministru propus dar dl Dragnea mai are putin si i se urca si in cap, ce sa mai apuce sa mai si spuna ceva micutul. M-am gandit in consecinta ca ar fi mai bine pentru toatea lumea ca dl Dragnea sa poarte o masca a dlui Grideanu, ca oricum vorbeste in numele dansului si nici nu l-ar mai striga lumea „Penalule!” deoarece Sorin Grideanu nu are nici o condamnare.

Sunt ingrijorat de cele intamplate pe scena politica, asa ca astazi i-am trimis cadou o masca si o scrisoare recomandata dlui Dragnea in care imi exprim consternarea in legatura cu urmatoare teme:

1)camera deputatilor, acolo unde se voateaza legile tarii, are un presedinte condamnat penal, chiar in persoana dansului. Ce intelege oare Europa din aceasta situatie?

2)C.V.-urile ministrilor propusi nu doar ca sunt mediocre, dar multi dintre dasii sunt sau au fost in stransa relatie cu actuali/fosti condamnati penal sau chiar sunt cercetati penal cum este cazul Olgutei.

Ne aflam intr-o relatie foarte complicata intre societatea civila si clasa politica. Politicenii de la putere nu inteleg ca sunt responsabili de calitatea vietii si de sanatatea cetatenilor, si in prostia lor chiar au impresia ca fac o treaba buna, iar comunitatea nu intelege ca trebuie sa-si ceara dreptul la un trai decent chiar si in strada, ca trebuie sa se implice mai mult pentru cauzele comune, ca sunt locuri libere in administratia publica, ca majoritatea partidelor asteapta cadre noi determinte si ca sunt dispuse sa se reformeze. Cat despre implicare comunitara voluntara ONG-istica, ce sa mai spun, este de domeniul fantasticului pentru cei mai multi dintre romani. Aleluia!

untitled

 

confirmare

scrisoare-in-plic

masca

penal

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro