Criteriul National

Pentru Dragnea, colorata mâine-i gata! Ia o mască si-o scrisoare, amintire de la mare!

Pentru Dragnea, colorata mâine-i gata! Ia o mască si-o scrisoare, amintire de la mare!

Pentru Dragnea, colorata mâine-i gata! Ia o mască si-o scrisoare, amintire de la mare!
ianuarie 04
14:17 2017

imag_articol_2

 

Alegerile din 11 decembrie au surprins pe multi dintre romanii care nu credeau ca furia rosie turbo pe baza gaz rusesc va reveni curand in putere. Dupa nenorocirea Colectiv am crezut ca au inteles majoritatea romanilor ce inseamna conducere „catastrofa”, lipsita de cunostinte, ambitie, viziune si bun-simt. Am batut toba si am tipat nu doar la protestele colectiv, ci de aproape doi ani de cand am revenit in Romani si mi-am dat seama cat de mare este nenorocirea in administratiile centrala si locale dupa experienta vestica. Asadar ma uit ca vitelul la cei care se intorc la putere si parca nu-mi vine sa cred cum aceeasi ceata, dar cu alti reprezentati, intelectuali si profesionisti „desavarsiti” revin sa ia in manutele lor de plastelina fraiele taioase ale conducerii unei tari aflate in profunda suferinta si dezorganizare.

M-am chinuit de asemenea sa aud glasciorul noului prim-ministru propus dar dl Dragnea mai are putin si i se urca si in cap, ce sa mai apuce sa mai si spuna ceva micutul. M-am gandit in consecinta ca ar fi mai bine pentru toatea lumea ca dl Dragnea sa poarte o masca a dlui Grideanu, ca oricum vorbeste in numele dansului si nici nu l-ar mai striga lumea „Penalule!” deoarece Sorin Grideanu nu are nici o condamnare.

Sunt ingrijorat de cele intamplate pe scena politica, asa ca astazi i-am trimis cadou o masca si o scrisoare recomandata dlui Dragnea in care imi exprim consternarea in legatura cu urmatoare teme:

1)camera deputatilor, acolo unde se voateaza legile tarii, are un presedinte condamnat penal, chiar in persoana dansului. Ce intelege oare Europa din aceasta situatie?

2)C.V.-urile ministrilor propusi nu doar ca sunt mediocre, dar multi dintre dasii sunt sau au fost in stransa relatie cu actuali/fosti condamnati penal sau chiar sunt cercetati penal cum este cazul Olgutei.

Ne aflam intr-o relatie foarte complicata intre societatea civila si clasa politica. Politicenii de la putere nu inteleg ca sunt responsabili de calitatea vietii si de sanatatea cetatenilor, si in prostia lor chiar au impresia ca fac o treaba buna, iar comunitatea nu intelege ca trebuie sa-si ceara dreptul la un trai decent chiar si in strada, ca trebuie sa se implice mai mult pentru cauzele comune, ca sunt locuri libere in administratia publica, ca majoritatea partidelor asteapta cadre noi determinte si ca sunt dispuse sa se reformeze. Cat despre implicare comunitara voluntara ONG-istica, ce sa mai spun, este de domeniul fantasticului pentru cei mai multi dintre romani. Aleluia!

untitled

 

confirmare

scrisoare-in-plic

masca

penal

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

Curs Valutar

EDITORIAL

Analiză subiectivă asupra noilor măsuri ale Comisiei Europene ce vizează lupta împotriva terorismului

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Comisia Europeană a adoptat noi măsuri de luptă împotriva finanţării terorismului şi a crimei organizate. Potrivit propunerilor Comisiei, oficialii vamali vor avea autoritatea de a confisca bani lichizi sau metale preţioase transportate de indivizi suspecţi care intenţionează să intre în statele Uniunii Europene. Comisia Europeană a adoptat un pachet de măsuri menite să consolideze capacitatea UE de a lupta împotriva finanțării terorismului și a criminalității organizate, îndeplinindu-și angajamentele asumate în cadrul Planului de acțiune pentru consolidarea combaterii finanțării terorismului din februarie 2016, informează un comunicat al executivului european.
Propunerile prezentate de Comisie vor completa și vor consolida cadrul juridic al UE în domeniul combaterii spălării banilor și a mișcărilor ilicite de numerar, precum și în cel al înghețării și confiscării activelor.
Ieșind din cenușa celui de al Doilea Război Mondial, NATO și ceea ce a devenit Uniunea Europeană au fost create cu un singur scop-acela de a preveni ororile unui alt război în Europa. De atunci, oficialii au muncit din greu pentru a obține pace și prosperitate pentru sute de milioane de cetățeni europeni.
În ciuda diferențelor existente, NATO și Uniunea Europeană sunt complementare. NATO este de fapt o alianță unică între Europa și America de Nord și constituie piatra de temelie a securității planetare. Acest aspect al securității a permis Uniunii Europene să asigure pacea, prosperitatea și cooperarea economică cu continentul. De fapt, s-au înlocuit tranșeele de acele tabele de negociere.
Într-o lume în schimbare, o autoritate morală nu este de ajuns. Siguranța începe acolo de pe teritoriul propriu-zis. Acesta este motivul pentru care Uniunea Europeană este din nou chemată și este cumva datoare după atâtea orori și evenimente ce pun la îndoială ideea de stabilitate, de uniune.
Ideea de a continua pe aceeași direcție denotă un exercițu ce se vrea a fi continuu, menit să sublinieze importanța unui Parchet European a cărui misiune este de a lupta împotriva finanțării terorismului cât și a corupției existente. De aceea, în urmă cu o zi o echipă condusă de prim-vicepreședintele Frans Timmermans și de vicepreședintele Valdis Dombrovskis, din care au făcut parte comisarii Dimitris Avramopoulos, Pierre Moscovici, Věra Jourová și Julian King au inițiat un set de norme mai stricte de combatere a finanțării terorismului.........

citeste in continuare

Parteneri Media

Stiri

ziare

ziare

Revista Presei

Ziare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru, Daniel Hintergraber

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro