Criteriul National

Pentru Dragnea, colorata mâine-i gata! Ia o mască si-o scrisoare, amintire de la mare!

Pentru Dragnea, colorata mâine-i gata! Ia o mască si-o scrisoare, amintire de la mare!
ianuarie 04
14:17 2017

imag_articol_2

 

Alegerile din 11 decembrie au surprins pe multi dintre romanii care nu credeau ca furia rosie turbo pe baza gaz rusesc va reveni curand in putere. Dupa nenorocirea Colectiv am crezut ca au inteles majoritatea romanilor ce inseamna conducere „catastrofa”, lipsita de cunostinte, ambitie, viziune si bun-simt. Am batut toba si am tipat nu doar la protestele colectiv, ci de aproape doi ani de cand am revenit in Romani si mi-am dat seama cat de mare este nenorocirea in administratiile centrala si locale dupa experienta vestica. Asadar ma uit ca vitelul la cei care se intorc la putere si parca nu-mi vine sa cred cum aceeasi ceata, dar cu alti reprezentati, intelectuali si profesionisti „desavarsiti” revin sa ia in manutele lor de plastelina fraiele taioase ale conducerii unei tari aflate in profunda suferinta si dezorganizare.

M-am chinuit de asemenea sa aud glasciorul noului prim-ministru propus dar dl Dragnea mai are putin si i se urca si in cap, ce sa mai apuce sa mai si spuna ceva micutul. M-am gandit in consecinta ca ar fi mai bine pentru toatea lumea ca dl Dragnea sa poarte o masca a dlui Grideanu, ca oricum vorbeste in numele dansului si nici nu l-ar mai striga lumea „Penalule!” deoarece Sorin Grideanu nu are nici o condamnare.

Sunt ingrijorat de cele intamplate pe scena politica, asa ca astazi i-am trimis cadou o masca si o scrisoare recomandata dlui Dragnea in care imi exprim consternarea in legatura cu urmatoare teme:

1)camera deputatilor, acolo unde se voateaza legile tarii, are un presedinte condamnat penal, chiar in persoana dansului. Ce intelege oare Europa din aceasta situatie?

2)C.V.-urile ministrilor propusi nu doar ca sunt mediocre, dar multi dintre dasii sunt sau au fost in stransa relatie cu actuali/fosti condamnati penal sau chiar sunt cercetati penal cum este cazul Olgutei.

Ne aflam intr-o relatie foarte complicata intre societatea civila si clasa politica. Politicenii de la putere nu inteleg ca sunt responsabili de calitatea vietii si de sanatatea cetatenilor, si in prostia lor chiar au impresia ca fac o treaba buna, iar comunitatea nu intelege ca trebuie sa-si ceara dreptul la un trai decent chiar si in strada, ca trebuie sa se implice mai mult pentru cauzele comune, ca sunt locuri libere in administratia publica, ca majoritatea partidelor asteapta cadre noi determinte si ca sunt dispuse sa se reformeze. Cat despre implicare comunitara voluntara ONG-istica, ce sa mai spun, este de domeniul fantasticului pentru cei mai multi dintre romani. Aleluia!

untitled

 

confirmare

scrisoare-in-plic

masca

penal

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo