Criteriul National

Pentru PATRIOŢII constănţeni: Parcul BETONĂM, copăcei noi vă plantăm. De 1 decembrie – o shaorma ca-n istorie !

noiembrie 18
23:49 2015

pentru_patrioti

Stimate doamne, stimaţi domni, conducerea City Park Mall ne anunţă printr-un comunicat de presă de acţiunea dânşilor din data de 17 noiembrie 2015 de plantare a 60 de arbori cu hărnicie şi altruism  în regim obligatoriu de compensare a celor tăiaţi din zona extinderii aflate în şantier care aparţin unor specii precum cedrul argintiu, mesteacăn, castan, pin negru, cununiţa aurie şi diverse sortimente de prun.

City-Park-1-DEC-slider-640x290

Mare noroc pentru noi că fondul NEPI investeşte sume importante pentru a ne aduce şi pe noi la un nivel ridicat de civilizaţie asemănător vestului, aşa că în zona fast-food, în timpul îngurgitării aripioarelor FKC ale puilor fără cap puteti vedea pe plasmele lucioase cum vesticii fac sport în parcurile lor verzi care nu au avut norocul unor investiţii mareţe precum Mall-ul nostru cu care ne lăudăm acum în toată ţara. Cine mai are ca noi Mall în parc cu perete cortină de sticlă pe care cu boltă sare maioneza când noi, sportivi cu forţă strângem vegana shaormă tradiţională în mână? Şi asta nu este tot! Noul cinematograful 4D ne dezmorţeşte după şezutul în rablele nemţesti ca doar nu vom ajunge şi noi ca fraierii vestici să dăm la pedale. Ei nu au bogăţii naturale de vândut, aşa ca să facă dânşii economie cu tramvaiele şi troleibuzele lor de sărăntoci că ei nu au un mall patriot să-i invite de ziua naţională la o tradiţională shaorma cu de toate, aşa cum o face al nostru.

radu-mazare

Să ne trăiască şi primăria care a înţeles că avem nevoie de program până târziu şi în weekend la cât mai multe supermarketuri ca să băgăm în noi pana sforăim la ştiri -,,zece crime, trei violuri, bate Guţă pe Maimuţă” – şi să nu mai pierdem vremea ca fraierii, ca altă dată prin muzee şi teatre. Instinctele primare sunt importante acum: mâncat, băut şi … mers la mall. Dar au fost şi vremuri mai bune. Poate ţineţi minte cum îşi sacrifica timp preţios din weekend fostul primarul Mazăre şi venea să distreze cetăţenii în slujba cărora promova ca un adevărat patriot specificul naţional brazilian dansând cu doamne fine în chiloţei instigând populaţia  cu hărnicie la desfătare. Acum trebuie să înţelegem că trecem printr-o criza financiară, aşa că dacă am primit mall în parc mulţumită priceperii primăriei de a atrage investitori erudiţi, acum trebuie să ne revanşăm şi noi faţă de administraţie şi să dăm cu mătura prin gropile din faţa blocului în campania ,,Curăţăm Ograda Noastră„.

untitled

Dar nu vă faceţi griji stimaţi cetăţeni, deoarece nici actuala conducere nu se lasă mai prejos, aşa că harnicul domn interimar Făgădău sprijină personal campania de curăţare a oraşului, dar si economia scutind comercianţii de costurile de curăţare a plajelor unde au desfăşurat dânşii în vară activităţi financiare de fraudare. Aşa se face că la invitaţia musafirilor americani, harnicul primar cu iniţiativă a adus la adunat gunoaie pe cei mai buni liceeni de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân. Model civic asa cum îl ştim , dânsul a venit îmbrăcat ca un exemplar voluntar în blugi mulaţi şi pantofi de piele întoarsă cu toc,  purtând ochelari de soare fără şapcă. Din păcate s-au istovit cu munca atât de mult încât  partida de fotbal pe nisip de la sfârşitul acţiunii a fost amânată …Nu de alta, dar atletul Felix Stroe abia aştepta să-şi demonstreze talentul tehnic, nicidecum gândul de a-i pune vreo piedică sportivă interimarului.

646x404

 

Şi stupizele nu se termină aici! Nu degeaba ne anunţa interimarul că muncesc cu toţii pe brânci în primărie realizând metrii cubi de documentaţie în sprijinul monumentelor. Eficienţa dânşilor se vede în perfecţiunea pavelelor chinezeşti ciobite din zona istorică cât şi în sclipirea celor mai importante edificii şi a altor şantiere abandonate în portul Tomis, unde discretul turn de beton domină zona de poveste.

 

10703861_700630430029610_327674382864182330_nNu putem încheia acest articol, ce exprima sperăm noi mândria noastră de a fi români, fără câteva rime de doină inspirată din roua neamului de piatră, cum zice şi Cântecul oltenesc:

ASTENIA DE TOAMNĂ

Şi-am văzut parcă în somn,
Shhhh…că-nvârteam şi io-n fuior,
De troznea un foc molcom.
Deschid ochii, văd plafon:

Eheeee, când mai vine iar carul cu boi?
Să ne-ncânte iar pe noi
Cu Mazărea si menestrei.
Supermarket:  9 RON caserola-mititei. :)

Vă mai recomandăm: arta manipulării

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo