Criteriul National

Peretii cortina – ce sunt si ce avantaje ofera

Peretii cortina – ce sunt si ce avantaje ofera
septembrie 10
13:12 2019

Peretii cortina reprezinta o solutie din ce in ce mai folosita de arhitecti si designeri din intreaga lume. Pe langa faptul ca ofera un aspect modern si elegant oricarei cladiri, acesti pereti aduc si o serie de beneficii functionale, despre care vei putea afla din acest articol.

 

Ce sunt peretii cortina?

Chiar daca denumirea nu ti se pare cunoscuta, stii, cu siguranta, despre ce este vorba. Peretii cortina reprezinta fatada cladirii, construita adesea din sticla si aluminiu in cazul cladirilor moderne, ridicate in ultimele decenii.

De regula, peretii cortina nu au un rol structural, ci doar separa interiorul cladirii de mediul exterior. De aceea, ei trebuie sa fie intotdeauna de cea mai buna calitate si confectionati din cele mai performante materiale. De asemenea, peretii cortina trebuie sa indeplineasca o serie de conditii foarte stricte, pentru ca ei realizeaza „anveloparea” cladirii.

Ce avantaje importante aduc peretii cortina?

1. Se monteaza usor

De obicei, peretii cortina se confectioneaza in sistem modular, direct pe santierul de lucru. Folosirea aluminiului face ca intreaga structura sa fie usoara si sa poata fi manipulata cu usurinta.

2. Izoleaza eficient cladirea

Unul dintre rolurile principale ale peretilor cortina este sa izoleze cladirea intr-un mod ireprosabil. Asadar, apa, vantul, aerul si zgomotul din exterior nu vor patrunde in interiorul constructiei, iar cladirea va rezista mai mult timp in conditii optime si cu un efort de intretinere minim.

In plus, izolarea termica este un factor esential pentru orice cladire, pentru ca ajuta la scaderea costurilor de intretinere si la asigurarea unui mediu interior confortabil si sigur.

3. Ofera protectie in cazul cutremurelor

Peretii cortina sunt proiectati sa reziste chiar si in cele mai dificile conditii. Asadar, furtunile, temperaturile extreme si cutremurele nu vor afecta cladirea la fel de tare ca in cazul unor pereti normali. Acest tip de pereti este util mai ales in cazul cladirilor foarte inalte, unde riscurile aparute in situatia unui seism sunt mult mai mari.

Chiar daca nu au un rol structural, peretii cortina diminueaza semnificativ inclinarea si miscarea cladirii in cazul unui cutremur puternic. Socul este dispersat in mod egal pe toata structura fatadei, acest lucru reducand impactul si posibilele daune.

4. Protejeaza in caz de incendiu

De obicei, peretii cortina au in componenta aluminiu, un material cu punct de topire foarte ridicat. Acest lucru este extrem de important in situatia unui incendiu, pentru ca peretii pot opri extinderea flacarilor de la un etaj la altul. In plus, chiar si atunci cand arde, aluminiul nu produce un fum toxic pentru organismul uman.

De aceea, specialistii recomanda utilizarea aluminiului atat in cazul peretilor cortina, cat si in cazul usilor interioare si exterioare. Poti comanda online usi termopan Reynaers, care sunt din aluminiu si sunt proiectate sa reziste pe termen lung, chiar si in conditii dificile.

5. Asigura lumina naturala in cladire

Spre deosebire de peretii opaci, din beton, caramida sau alte materiale de constructie, peretii cortina din sticla permit luminii naturale sa patrunda in cladire pe toate laturile. Chiar si tavanul cladirilor poate fi confectionat din sticla si aluminiu, pentru un efect de spatiu deschis, iluminat natural.

Un sediu de birouri sau un centru comercial cu pereti cortina va fi in permanenta luminat intr-un mod placut, iar de aici decurg o multime de avantaje: un consum redus de energie electrica, confort sporit si cresterea productivitatii pentru persoanele care lucreaza in cladire.

6. Se integreaza usor intr-un design modern

Peretii cortina au avantajul de a fi foarte versatili. Asadar, se pot mula perfect pe orice design al cladirii – clasic, futurist, minimalist, cu linii drepte sau cu ornamente complexe. Totul depinde de viziunea arhitecturala, iar acesti pereti nu vor afecta in niciun fel aspectul estetic, dimpotriva.

Prin urmare, peretii cortina reprezinta viitorul arhitecturii moderne, imbinand cu succes factorul estetic si functionalitatea. 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Maria Popescu

Maria Popescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul