Criteriul National

PERFORMANT! Suntem câștigătorii European League la șah online pe echipe!

PERFORMANT! Suntem câștigătorii European League la șah online pe echipe!
ianuarie 12
21:04 2016

 

Echipa României a mai obținut primul loc în cadrul European League în 2010. În 2009 a ocupat locul al doilea, în timp ce în 2011 și 2012 a ocupat de fiecare dată locul al treilea. În 2014 European League a fost câștigată de Armenia, în 2013 de echipa Angliei, iar în 2009, 2011 și 2012 de către Rusia.În ce privește World League, în 2011 România a ocupat locul trei, iar în 2010 locul întâi.

sah

În acest an, în cadrul European League, România a câștigat în fața Rusiei și a Serbiei, urmate de echipele Germaniei, Armeniei, Angliei, Olandei, Ungariei și Ucrainei. În competiție au fost înscrise 46 de echipe naționale, cu 7.957 de jucători, care au au participat la 31.292 de partide. Echipele au fost împărțite în patru divizii, în funcție de valoare. În World League au fost înscrise 99 de echipe naționale, împărțite în cinci divizii.

Cele două concursuri se desfășoară anual între membri entuziaști, dar la competiții iau parte deseori și mari maeștri, maeștri internaționali sau maeștri naționali de șah. Printre jucătorii titrați din echipa României se află Daniel Baratosi (maestru internațional), Cristina Foișor (mare maestru internațional feminin), Dan Marian Grosu (maestru național).

„Astfel de meciuri între echipe durează luni întregi, iar concentrarea trebuie să fie constantă, altfel o singură mutare greșită, după 50 de mutări bune, poate duce la pierderea partidei”, a declarat Radu Cernea, scrie ediția online a Agerpres.

„Fiind multe țări, competițiile sunt organizate în divizii, ca la fotbal sau în alte sporturi. România, de la începutul competițiilor, este parte din divizia A atât în European League, cât și în World League”, a precizat Radu Cernea.

Pentru a oferi o idee despre amploarea meciurilor, el a explicat că meciul României din WL contra Angliei (fosta câștigătoare de WL și EL) a fost de 343 de „mese” (343 de partide), iar in EL a fost de 245 de mese. Contra Rusiei (fostă multiplă câștigătoare de WL și EL, iar în prezent ocupanta locului doi în EL) meciul României în World League a fost de 278 de mese, iar în European League a fost de 237 de mese.

„Am avut un meci greu cu rușii, unde șahul este parte din cultura lor și sunt foarte mulți jucători. Pe World League nu sunt încă oficiale rezultatele, pentru că se așteaptă terminarea unor meciuri care pot decide primele locuri, dar după calculele mele, orice s-ar întâmpla în celelalte meciuri, în cel mai rău caz am fi la egalitate cu Germania sau Anglia, pe locul trei”, a menționat Radu Cernea.

„Succesul României se explică prin motivație, organizare și interesul manifestat pentru șah. Este unul din sporturile pe care le poate practica oricine. Este totuși un sport, chiar dacă este și un joc. Un pasionat de tenis probabil nu va avea mari șanse să joace într-un turneu internațional de tenis, pe când la șah online acest lucru este posibil. Partea bună este că indiferent de rating, în meciurile pe echipe se joacă cu un jucător de valoare apropiată, pentru că se joacă cel mai bun de la noi cu cel mai bun de la adversar, al doilea de la noi, cu al doilea de la adversar și tot așa”, a explicat Radu Cernea.

În acest moment, echipa României are 834 de membri, după ce la începutul anului era formată din aproximativ 700 de jucători. Radu Cernea a mai precizat că se pot înscrie toți cei care joacă șah online, au avut meciuri în ultima lună și nu pierd partidele la timp.

Sursa foto : www.sitas.org

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo