Criteriul National

PERFORMER! Novak Djokovic e câştigătorul turneul de tenis de la Miami- Statele Unite ale Americii !

PERFORMER! Novak Djokovic e câştigătorul turneul de tenis de la Miami- Statele Unite ale Americii !
aprilie 03
20:07 2016

Tenismenul sârb Novak Djokovic (locul 1 ATP) a câştigat,duminică seară turneul de tenis pe suprafaţă rapidă de la Miami, Statele Unite ale Americii. Acest turneu a fost  dotat cu premii totale în valoare de peste 7 milioane de dolari.Tenismenul din Serbia  a trecut în finală de japonezul Kei Nishikori (locul 6 ATP), scor 6-3, 6-3.

nolek

Partida a durat o oră şi 27 de minute. Pe durata meciului, Novak nu a servit niciun as şi a comis doar dou duble greşeli. Djokovic a câştigat 78% dintre puncte jucate cu primul serviciu şi 60% cu cel de-al doilea serviciu. Sârbul şi-a pierdut de două ori serviciul şi a izbutit 5 game-uri pe serviciul adversarului.

Victoria reuşită în finala de la Miami nu este un simplu meci câştigat pentru Djokovic, ci reprezintă o bornă impresionantă atinsă de sârb. Novak a câştigat al 28-lea titlu de Masters al carierei, record absolut în istoria tenisului. Sârbul şi-a devansat marele rival la acest capitol, pe Rafael Nadal (Spania, 5 ATP), care deţine 27 de trofee din seria respectivă.

Totodată, Novak Djokovic a mai stabilit o cifră istorică, ajungând la 6 triumfuri în turneul de la Miami şi egalându-l pe Andre Agassi, şi el sextuplu campion la competiţia desfăşurată în Florida. Nole şi-a mai trecut în palmares ediţiile din 2007, 2011, 2012, 2014 şi 2015.

Finala de la Miami nu a oferit niciun fel de dramatism, meciul fiind controlat în mare parte de liderul mondial. Graţie performanţei de la Miami, Djokovic pleacă acasă cu un cec în valoare de 1 milion de dolari şi 1.000 de puncte ATP.

 

Sursa foto: www.skysports.com

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo