Criteriul National

Perseverența necesară a cetățeanului educat

Perseverența necesară a cetățeanului educat
septembrie 11
17:35 2016

PERSEVERENȚA NECESARĂ A CETĂȚEANULUI EDUCAT

civic-300x212

Constat că sunt o mulțime de lucruri de dezbătut de către acel segment educat al societății civile, gen inundațiile sau seceta care au afectat sau care încă mai afectează multe regiuni din țară, dar care sunt trecute cu multă grijă sub tăcere de către autorități și mai ales de mass-media, apoi despre cutremurul de pământ din Italia, apoi despre efectele schimbărilor climatice ce ne afectează și pe noi, despre problema războiului din Siria, dar nu în ultimul rând despre modul cum vom înțelege NOI să restructurăm și să reorganizăm statul român, etc.

Subiecte de discuție sunt numeroase, dar văd că poți să dezbați cât vrei, căci puțini citesc, iar ce este și mai trist este că foarte puțini înțeleg semnificația unui nou mod de abordare a acestor probleme, în contextul în care nimeni nu se încumetă să se implice cu absolut nimic. Vorbim, vorbim și apoi ne văicărim ce rău o ducem, dar de făcut nimeni nu vrea să facă nimic pentru a îndrepta lucrurile.

Dar pentru mine acest lucru nu reprezintă un impediment sau un motiv de a renunța la datoria mea de cetățean responsabil și mai ales educat, de a spune ce gândesc și de ce gândesc într-un fel sau altul, pentru a ne putea trezi din această stare de neputință mentală și atitudinală, chiar și în condițiile în care unii vor zâmbi satisfăcuți spunând pe la toate colțurile că în România nu se mai poate face nimic, că totul este compromis și că mai trebuie să așteptăm un pic pentru a veni dezastrul cel mare care să ne aducă dispariția definitivă.

Cu această ocazie mă adresez celor care au sesizat și ei acest fenomen pesimist și total nesănătos pentru un popor, cu rugămintea de a nu abandona rolul lor de cetățeni educați și mai ales responsabili, de a continua rolul de adevărați APOSTOLI pentru tot neamul românesc pentru a arăta că noi suntem cei responsabili de destinul nostru, nu clasa politică sau mai știu eu ce forță străină. Trebuie să spunem clar celor din jurul nostru că mulți cetățeni sunt ajutați de numeroase forțe interne obscure să se scalde în mediocritate, într-o formă acută de indiferență pentru a putea îmbrăca cât se poate de curând haina imbecilizării civice și de ce nu chiar a imbecilizării umane.

Lipsa de atitudine a cetățeanului român la tot ce se întâmplă astăzi strâmb în România este echivalentul anestezicului pe care autoritățile, clasa politică actuală împreună cu toți demnitarii pe care i-a desemnat, doresc să-l folosească împotriva cetățeanului și al societății civile pentru a evita să-și asume răspunderea pentru toate eșecurile în care au băgat această țară timp de 26 de ani într-o sărăcie acută și ne mai întâlnită pe aceste meleaguri.

Implicarea pe care o solicit cetățenilor români este echivalentul noului tip de patriotism necesar pentru a putea aspira la bunăstarea lui și a familiei sale, la unitatea de neam și țară, pentru a putea acționa în favoarea binelui public și al redresării acestei țări jefuită crunt de hrăpăreții noștri de politicieni, lucru care ne va permite să ne uităm în viitor cu demnitate și mai ales fără nici o jenă în ochii copiilor și nepoților noștri, pentru că toți trebuie să înțelegem că avem ce apăra în cadrul acestei țări, respectiv civilizația milenară a acestui neam care ne-a hărăzit.

Din aceste considerente eu voi PERSEVERA în a promova spiritul de implicare civică activă a tuturor cetățenilor acestei țări, deoarece pentru mine DREPTUL LA VIAȚĂ, LA SĂNĂTATE, LA SIGURANȚĂ EXEISTENȚIALĂ, LA BUNĂSTARE ȘI LIBERTATE REPREZINTĂ VALORI SUPREME de la care nu am să mă abat sub nici o formă, indiferent de cine se va afla la cârma acestei țări.

Dacă cetățenilor indiferenți încă nu le este jenă de comportamentul lor, de copiii sau de nepoții lor, pe care ei singuri îi condamnă prin această NEIMPLICAE la UMILINȚĂ, LA SĂRĂCIE ȘI LA DEZUMANIZARE, ori nu vor să aibă nici o responsabilitate față de generațiile viitoare care or veni după noi, încercați de a apăra acestor valori supreme și de a vă implica responsabil în viața comunității în care trăiți, pentru că numai aceasta este calea care ne va bloca în viitor de a avea statutul de refugiați în propria noastră țară care a devenit din vina noastră tare bolnavă, fiind măcinată intens de indiferența cetățeanului.

we-all-need-change
Trebuie să recunoaștem că România a fost cucerită nu de armate străine, ci de armata noastră de INCOMPETENȚI POLITICI ȘI MAI ALES IMORALI față de care noi cetățenii români continuăm să manifestăm o toleranță de neconceput sau mai bine zis de neacceptat. În aceste condiții trebuie să ne întrebăm PÂNĂ CÂND VOM ACCEPTA SĂ NE AUTOCONDAMNĂM LA UN TRAI MIZER, LA UMILINȚĂ, LA UN STATUT DE CETĂȚEAN IGNORANT ȘI IMBECIL față propria lui soartă, dar și față de țara aceasta pe care am moștenit-o de la bravii noștri străbuni, EROI ADEVĂRAȚI AI NEAMULUI NOSTRU.

Sursa foto : http://google.com

Prof.Univ.Dr.Mircea Vintilescu,senior-editor al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Mircea Vintilescu

Mircea Vintilescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo