Criteriul National

Perseverenţa şi Ştiinţa

Perseverenţa şi Ştiinţa
martie 18
11:33 2017
De ce eşuăm în proiecte ?
per
 
   Doresc să amintesc despre iniţiativele oamenilor obişnuiţi, oameni cu dorinţa şi voinţa „ de a face „ ceva pe cont propriu, ca dovadă a libertăţii lor.
Mulţi au încercat, foarte puţini au reusit !Ce le-a lipsit ?
 
Ceea ce doresc să întelegem , pleacă de la experienţa personală în  cultivarea florilor pentru vânzare . Vă mărturisesc că nu sunt inginer horticol, deci aveţi de a face cu un amator „pus pe treabă”. 
Am investit în teren, în construcţia serei după un plan propriu , am cumpărat pământ de flori, răsadul de frezii şi le-am cultivat, aşa cum credeam că-i bine. Am început în luna februarie şi în iunie trebuia să am recolta, să dau lovitura.
 Nu a ieşit nimic. Totul a eşuat.
Oricâte explicaţii am căutat nu am găsit singur răspunsul. Am plătit un specialist să mă lumineze, să învăţ din greşeli.
 Investisem în toate , mai puţin în - ” Ştiinţa cultivării florilor” !
 
Mulţi alţii, ca şi mine, au crezut în imaginile de la televizor cu succesele unor mici întreprinzători.
   Practic , am fost dezorientaţi şi „programaţi ” să ne intre în cap că – dacă vrei , poţi -, adică să confundăm perseverenţa cu ştiinţa.
Terenul unde se probează INTELIGENTA PRACTICĂ  arată adevărata măsură a „Iniţiativei „noastre !
 
  Să reţinem : Oricât de harnic şi plin de iniţiativă ar fi un om, nu va reuşi fără iîndrumarea celui cu experienţă !
 
Am trăit astfel de încercări; am ieşit mai sărac material , dar bucuros că am învăţat o lecţie de viaţă !
  Nu-i prea târziu să înţelegem că exigenţele momentului nu mai permit inţiative fără ştiinţă, iar de unii singuri nu vom reuşi .
st
Sursa foto Yoda.ro, Citate Celebre
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro