Criteriul National

Perseverenţa şi Ştiinţa

Perseverenţa şi Ştiinţa
martie 18
11:33 2017
De ce eşuăm în proiecte ?
per
 
   Doresc să amintesc despre iniţiativele oamenilor obişnuiţi, oameni cu dorinţa şi voinţa „ de a face „ ceva pe cont propriu, ca dovadă a libertăţii lor.
Mulţi au încercat, foarte puţini au reusit !Ce le-a lipsit ?
 
Ceea ce doresc să întelegem , pleacă de la experienţa personală în  cultivarea florilor pentru vânzare . Vă mărturisesc că nu sunt inginer horticol, deci aveţi de a face cu un amator „pus pe treabă”. 
Am investit în teren, în construcţia serei după un plan propriu , am cumpărat pământ de flori, răsadul de frezii şi le-am cultivat, aşa cum credeam că-i bine. Am început în luna februarie şi în iunie trebuia să am recolta, să dau lovitura.
 Nu a ieşit nimic. Totul a eşuat.
Oricâte explicaţii am căutat nu am găsit singur răspunsul. Am plătit un specialist să mă lumineze, să învăţ din greşeli.
 Investisem în toate , mai puţin în - ” Ştiinţa cultivării florilor” !
 
Mulţi alţii, ca şi mine, au crezut în imaginile de la televizor cu succesele unor mici întreprinzători.
   Practic , am fost dezorientaţi şi „programaţi ” să ne intre în cap că – dacă vrei , poţi -, adică să confundăm perseverenţa cu ştiinţa.
Terenul unde se probează INTELIGENTA PRACTICĂ  arată adevărata măsură a „Iniţiativei „noastre !
 
  Să reţinem : Oricât de harnic şi plin de iniţiativă ar fi un om, nu va reuşi fără iîndrumarea celui cu experienţă !
 
Am trăit astfel de încercări; am ieşit mai sărac material , dar bucuros că am învăţat o lecţie de viaţă !
  Nu-i prea târziu să înţelegem că exigenţele momentului nu mai permit inţiative fără ştiinţă, iar de unii singuri nu vom reuşi .
st
Sursa foto Yoda.ro, Citate Celebre
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo