Criteriul National

Peste un milion de decese legate de Covid-19 în întreaga lume, care se teme de al doilea val al pandemiei – Coronavirus

Peste un milion de decese legate de Covid-19 în întreaga lume, care se teme de al doilea val al pandemiei – Coronavirus
septembrie 28
20:22 2020
Pandemia de Covid-19 a făcut peste un milion de victime în întreaga lume și nu slăbește în intensitate, cu o evoluție „foarte îngrijorătoare” în Germania și peste șase milioane de cazuri în India, potrivit AFP.

La nouă luni de la detectarea noului coronavirus în China, de pandemie sunt legate cel puțin 1.002.036 de decese de la sfârșitul lui decembrie, potrivit bilanțului realizat luni, la ora 11.00 GMT de AFP, pornind de la surse oficiale.

În total, au fost diagnosticate oficial peste 33,1 milioane de cazuri dintre care cel puțin 22,7 milioane sunt considerate în prezent vindecate.

Statele Unite (aproape 205.000 morți), Brazilia (aproape 142.000), India (aproape 100.000) și Mexic (peste 76.000) însumează peste jumătate din numărul total al deceselor.

Perspectivele sunt sumbre, cu o curbă care repornește în creștere în Europa, în Orientul Mijlociu și în Asia, stârnind temeri legate de un al doilea val. Și aceasta în condițiile în care restricțiile sanitare adoptate de autorități, precum carantine, închiderea barurilor și a restaurantelor sau interzicerea adunărilor se confruntă în numeroase țări cu o nemulțumire în creștere din partea populației.

India, unde sunt detectate zilnic între 80.000 și 90.000 noi cazuri de contaminări, a depășit luni pragul de șase milioane de cazuri și ar putea în săptămânile următoare să depășească Statele Unite (peste 7,1 milioane de cazuri) pentru a deveni țara cu cele mai multe cazuri de infectare.

În Germania, guvernul Angela Merkel consideră evoluția pandemiei „foarte îngrijorătoare”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al cancelariei, care a reamintit germanilor să folosească măștile și să respecte regulile de igienă.

„În acest fel, am putea scuti țara noastră de unele măsuri în toamnă și în iarnă”, a adăugat el, referindu-se la eventuale noi măsuri de carantină.

Baruri închise în Marsilia

În Spania, Madridul a extins la noi zone restricțiile pentru a frâna epidemia.

Aceste măsuri vizau de luni dimineața 167.000 noi persoane, care nu mai pot ieși din cartierul lor decât din motive precum mersul la muncă, la doctor sau ducerea copiilor la școală. În total, peste un milion de oameni din regiunea Madridului sunt vizați în prezent de astfel de măsuri.

Măsurile luate de mai multe țări europene reflectă îngrijorarea autorităților în fața creșterii numărului de infectări. În total, în Europa au fost detectate oficial 5.293.625 cazuri, dintre care 230.135 mortale.

În Franța, închiderea totală a barurilor și a restaurantelor a intrat în vigoare duminică seara în Aix-en-Provence și în Marsilia, al doilea oraș al Franței, pentru 15 zile.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul