Criteriul National

Petarde electorale sau fapte penale?/Triunghiul Bermudelor: oameni de afaceri simpatizanti ai PSD Prahova- PNL Prahova – DSV Calarasi

Petarde electorale sau fapte penale?/Triunghiul Bermudelor: oameni de afaceri simpatizanti ai PSD Prahova- PNL Prahova – DSV Calarasi
august 28
18:44 2020

In aceasta perioada se primesc zeci de sesizari prin care se arata abuzurile autoritatilor.

De aceea jurnalistii de la investigatii din cadrul ziarului Incisiv de Prahova verifica mai atent aceste sesizari insotite cu documente.

Am primit la redactie zeci de sesizari conform carora anumiti agenti economici ai caror administratori sunt simpatizanti ai PSD Prahova au fost inchisi utilizandu-se o institutie a statului.

Astfel, la Boldesti – Scaieni, prin Ordonanta nr 437/24.08 2020, DSV Prahova a suspendat pentru 30 de zile activitatea unui astfel de agent economic pentru ca a avut „tupeul” sa afiseze materiale promotionale cu PSD Prahova (panou electoral cu PSD).

De asemenea, prin Procesul – Verbal nr 470/25.08.2020, aceeasi inspectori din cadrul DSV Prahova au suspendat activitatea unui agent economic al carui administrator este contracandidatul la primarie al candidatului PNL Prahova.

Pana aici, nimic surprinzator si reprezentantii DSV Prahova pot motiva ca au existat, la data controlului, incalcari ale normelor sanitare.

Situatia devine grava si actiunile acestei institutii se pot incadra in unele articole din Codul Penal daca realizam ca aceste controale sunt efectuate de aceeasi angajati de la DSV Prahova: dr Alexandru George si dr Boitan Constantin.

Situatia se contureaza in domeniul penalului daca constatam ca acesti doi angajati sunt transferati de la DSV Calarasi, in aceasta perioada, probabil pentru acest gen de actiuni.

Intrebarea care ramane pentru organele de cercetare penala este de ce a avut nevoie DSV Prahova sa transfere de la DSV Calarasi 3 functionari, in aceasta perioada – si de ce DSV Prahova le achita cazarea la un hotel din centrul urbei noastre? Cine este in spatele acestui „transfer”? Vom reveni. (Cristina T.).

 

 

 

 

Articolul Petarde electorale sau fapte penale?/Triunghiul Bermudelor: oameni de afaceri simpatizanti ai PSD Prahova- PNL Prahova – DSV Calarasi apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul