Criteriul National

PixWords – Jocul de cuvinte ce i-a captivat pe romani

PixWords – Jocul de cuvinte ce i-a captivat pe romani
octombrie 13
13:21 2015

PixWords a atins cote maxime si in Romania. Ca si in celelalte tari jocul de cuvinte incrucisate, ce ajuta la testarea inteligentei si la dezvoltarea vocabularului, i-a captivat si pe jucatorii romani. Jocul constituit din 350 de nivele este disponibil in peste 20 de limbi de circulatie internationala. Poate fi descarcat si utilizat de toti pasionatii ce au un dispozitiv mobil cu sistem de operare Android sau iOS (iPad, iPhone, iPod).

Jocul este mult mai captivant fata de varianta clasica a jocului de cuvinte incrucisate „Scrabble” intrucat, aici trebuie descoperite indiciile si facute conexiunile intre imagini si cuvinte. Spre exemplu raspunsul la imaginea unui „catel cu par lung”, poate fi „prepelicar”.

Jocul isi propune dezvoltarea capacitatilor cognitive dar si a celor de socializare. Prin accesarea paginilor de socializare specifice sau a site-urilor cu raspunsuri, jucatorii sunt incurajati sa comunice pentru a-si atinge scopul: de a descoperi solutia si de a trece la „urmatorul nivel”.

Pentru ca jocul sa fie mai interesant si mai captivant exista suportul celor aproape 30.000 de jucatori activi pe pagina retelei de socializare Facebook, care interactioneaza pentru a descoperii raspunsurile dificile. Daca un nivel este mai greu de trecut se pot descoperi solutiile accesand raspunsuri pixwords, care faciliteaza descoperirea cuvintelor.

Pe pagina de raspunsuri sunt expuse toate solutile cuvintelor formate din doua, trei , patru, cinci litere. Tot aici sunt si imagini ale cuvintelor dificile formate din saisprezece sau saptesprezece litere. Solutiile sunt gratuite si sunt accesibile tuturor jucatorilor PixWords.

Accesand pagina de raspunsuri pixwords, pot fi dezlegate toate nivelele. Pentru a facilita descoperirea raspunsului, jucatorul poate cauta solutia in functie de numarul de litere pe care il are cuvantul, folosind descrierea imaginii Pixword din joc sau folosind formularul specific de cautare. In acest mod utilizatorul are posibilitatea de a trece intr-un mod placut si confortabil la un nivel superior al jocului.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro