Criteriul National

PixWords – Jocul de cuvinte ce i-a captivat pe romani

PixWords – Jocul de cuvinte ce i-a captivat pe romani
octombrie 13
13:21 2015

PixWords a atins cote maxime si in Romania. Ca si in celelalte tari jocul de cuvinte incrucisate, ce ajuta la testarea inteligentei si la dezvoltarea vocabularului, i-a captivat si pe jucatorii romani. Jocul constituit din 350 de nivele este disponibil in peste 20 de limbi de circulatie internationala. Poate fi descarcat si utilizat de toti pasionatii ce au un dispozitiv mobil cu sistem de operare Android sau iOS (iPad, iPhone, iPod).

Jocul este mult mai captivant fata de varianta clasica a jocului de cuvinte incrucisate „Scrabble” intrucat, aici trebuie descoperite indiciile si facute conexiunile intre imagini si cuvinte. Spre exemplu raspunsul la imaginea unui „catel cu par lung”, poate fi „prepelicar”.

Jocul isi propune dezvoltarea capacitatilor cognitive dar si a celor de socializare. Prin accesarea paginilor de socializare specifice sau a site-urilor cu raspunsuri, jucatorii sunt incurajati sa comunice pentru a-si atinge scopul: de a descoperi solutia si de a trece la „urmatorul nivel”.

Pentru ca jocul sa fie mai interesant si mai captivant exista suportul celor aproape 30.000 de jucatori activi pe pagina retelei de socializare Facebook, care interactioneaza pentru a descoperii raspunsurile dificile. Daca un nivel este mai greu de trecut se pot descoperi solutiile accesand raspunsuri pixwords, care faciliteaza descoperirea cuvintelor.

Pe pagina de raspunsuri sunt expuse toate solutile cuvintelor formate din doua, trei , patru, cinci litere. Tot aici sunt si imagini ale cuvintelor dificile formate din saisprezece sau saptesprezece litere. Solutiile sunt gratuite si sunt accesibile tuturor jucatorilor PixWords.

Accesand pagina de raspunsuri pixwords, pot fi dezlegate toate nivelele. Pentru a facilita descoperirea raspunsului, jucatorul poate cauta solutia in functie de numarul de litere pe care il are cuvantul, folosind descrierea imaginii Pixword din joc sau folosind formularul specific de cautare. In acest mod utilizatorul are posibilitatea de a trece intr-un mod placut si confortabil la un nivel superior al jocului.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo