Criteriul National

PixWords – Jocul de cuvinte ce i-a captivat pe romani

PixWords – Jocul de cuvinte ce i-a captivat pe romani
octombrie 13
13:21 2015

PixWords a atins cote maxime si in Romania. Ca si in celelalte tari jocul de cuvinte incrucisate, ce ajuta la testarea inteligentei si la dezvoltarea vocabularului, i-a captivat si pe jucatorii romani. Jocul constituit din 350 de nivele este disponibil in peste 20 de limbi de circulatie internationala. Poate fi descarcat si utilizat de toti pasionatii ce au un dispozitiv mobil cu sistem de operare Android sau iOS (iPad, iPhone, iPod).

Jocul este mult mai captivant fata de varianta clasica a jocului de cuvinte incrucisate „Scrabble” intrucat, aici trebuie descoperite indiciile si facute conexiunile intre imagini si cuvinte. Spre exemplu raspunsul la imaginea unui „catel cu par lung”, poate fi „prepelicar”.

Jocul isi propune dezvoltarea capacitatilor cognitive dar si a celor de socializare. Prin accesarea paginilor de socializare specifice sau a site-urilor cu raspunsuri, jucatorii sunt incurajati sa comunice pentru a-si atinge scopul: de a descoperi solutia si de a trece la „urmatorul nivel”.

Pentru ca jocul sa fie mai interesant si mai captivant exista suportul celor aproape 30.000 de jucatori activi pe pagina retelei de socializare Facebook, care interactioneaza pentru a descoperii raspunsurile dificile. Daca un nivel este mai greu de trecut se pot descoperi solutiile accesand raspunsuri pixwords, care faciliteaza descoperirea cuvintelor.

Pe pagina de raspunsuri sunt expuse toate solutile cuvintelor formate din doua, trei , patru, cinci litere. Tot aici sunt si imagini ale cuvintelor dificile formate din saisprezece sau saptesprezece litere. Solutiile sunt gratuite si sunt accesibile tuturor jucatorilor PixWords.

Accesand pagina de raspunsuri pixwords, pot fi dezlegate toate nivelele. Pentru a facilita descoperirea raspunsului, jucatorul poate cauta solutia in functie de numarul de litere pe care il are cuvantul, folosind descrierea imaginii Pixword din joc sau folosind formularul specific de cautare. In acest mod utilizatorul are posibilitatea de a trece intr-un mod placut si confortabil la un nivel superior al jocului.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul