Criteriul National

Plaje in Republica Dominicana

Plaje in Republica Dominicana
mai 30
22:58 2020

Republica Dominicana are o clima tropical maritima cu doua sezoane importante: vara cu temperaturi cuprinse intre 27 si 30 grade C si iarna cu temperaturi intre 22 si 25 grade C. Plajele din nord si cele din sud-est de la Punta Cana, cunoscute si sub numele de Bavaro, sunt cele mai cautate pentru nisipul foarte fin si apele de culoarea turcoazului in care se reflecta ramurile palmierilor tropicali, la nord plajele sunt scaldate de Oceanul Atlantic, iar la sud de Marea Caraibelor.

Booking.com

Insula ofera un stil european de vacanta si toata gama de sporturi marine si atractii pentru petrecerea timpului. Ocupand coasta de est a insulei Hispaniola si impartindu-si granita cu Haiti, o alta bijuterie din Caraibe, Republica Dominicana are Oceanul Atlantic de Nord la nord si Marea Caraibelor la sud. Cu Santo Domingo drept Capitala, Republica Dominicana se hraneste din nerabdarea si adrenalina iubitorilor de mare. Tara are un peisaj divers – munti, paduri, recife, plaje, muzee, cazinouri, mangrove si chiar deserturi. Spaniola este limba nationala, in timp ce peseta dominicana este moneda nationala. In afara de palmieri, cultura dansului, bucataria exotica, sportul local, cultura pescuitului si arhitectura coloniala remarcabila, tara ofera o perspectiva asupra adevaratei culturi si stilului de viata al Caraibelor. Desi majoritatea coplesitoare a dominicanilor nu au vazut niciodata zapada, cate un fulg de nea poate cadea ocazional pe varful Duarte.

Bun, si acum sa…ne uitam la cele mai bune plaje din Republica Dominicana.

1. Plaja Bavaro

Plaja Bavaro din Republica Dominicana

Plaja Bavaro este renumita pentru intinderea larga si lunga a coastei marginite de palmieri si a apelor albastre turcoaz tipice. O alta caracteristica remarcabila a plajei sunt statiunile sale all inclusive si o multime de baruri uimitoare pe plaja, care sunt perfecte pentru a petrece. Cea mai admirata plaja din Republica Dominicana, Bavaro, ofera ape perfect calme, care sunt perfecte pentru activitati acvatice, precum inotul. Un pic mai departe de zona calma de inot se afla zona parasailing si cea pentru plimbarile cu barcile cu motor. Bavaro gazduieste si mai multe statiuni de lux si statiuni balneare.


Booking.com

2. Plaja Rincon

Plaja Rincon din Republica Dominicana

Situata in Peninsula Samana,APlaya Rincon este o plaja perfecta, neatinsa, ca o carte postala, acoperita cu nisip alb si palmieri. Plaja se afla la o plimbare cu barca de 30 de minute de orasul pescaresc Las Galeras. Calificata ca una dintre „cele mai bune plaje din lume” de multe site-uri profesioniste de calatorie, Playa Rincon ofera un golf si apa calma pentru inot. Un mic restaurant si cateva standuri de mancare se afla in apropierea parcarii de la Playa Rincon. Plaja lunga de doua mile aproape ca e nesfarsita si prezinta o combinatie absoluta de izolare si privelisti uimitoare.


Booking.com

3. Plaja Cayo Levantado

Plaja Cayo Levantado din Republica Dominicana
Cunoscuta si sub numele de Insula Bacardi, insula Cayo Levantado este divizata in doua categorii – categoria publica si hotelul luxos Grand Bahia Principe Cayo Levantado. Aceasta din urma sectiune este rezervata doar oaspetilor care stau la aceasta opulenta statiune de pe litoral. Daca sunteti oaspeti la hotel, veti avea acces la toate facilitatile disponibile pe una dintre cele doua plaje private, care sunt de aproximativ 130 de metri fiecare. Exista si o insula minuscula, cu fata la plaja principala a hotelului, unde va puteti bucura de snorkeling, de soare sau de a observa viata marina. Din cauza popularitatii plajei, sute de vizitatori vin in excursii de o zi si croaziere.


Booking.com

4. Plaja Dorada

Situata de-a lungul Coastei de Chihlimbar, Playa Dorada este una dintre cele mai celebre plaje din Republica Dominicana si un „hub” excelent al statiunilor de plaja all-inclusive. Asteptati-va la plaje aurii, la ape turcoaz cristaline, la munti si la o coasta cu margini de palmier. Daca acest lucru nu va satisface complet sufletul, incercati sa va ganditi la windsurfing si la schi nautic pe valurile oarecum salbatice ale Playa Dorada. Plajele din Playa Dorada au un mare succes in randul turistilor de lux si mijlocii care vin aici pentru a beneficia de toate facilitatile moderne pe care le ofera hotelurile all-inclusive. Codurile de constructie din zona au restrictionat fiecare cladire la maximum trei etaje. In plus, fiecare proprietate este construita la o distanta considerabila de alta. Prin urmare, atmosfera naturala este intacta si frumoasa, insula nu se simte aglomerata sau prea modernizata.


Booking.com

10. Plaja Grande

Plaja Grande din Republica Dominicana

Vezi in continuare mai multe plaje din Republica Dominicana

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul