Criteriul National

Plante medicinale care se bucura de o popularitate mare

aprilie 30
09:06 2021

1. Echinacea

Echinacea este o plantă cu flori și un remediu popular pe bază de plante. Originară din America de Nord, a fost mult timp folosită în practicile nativilor americani pentru a trata o varietate de afecțiuni, inclusiv răni, arsuri, dureri de dinți, dureri de gât și stomac deranjat. Cele mai multe părți ale plantei, inclusiv frunzele, petalele și rădăcinile, pot fi utilizate medicinal — deși mulți oameni cred că rădăcinile au cel mai puternic efect.

Echinacea este de obicei luată ca un ceai sau ca supliment, dar poate fi aplicată și local. Astăzi, este utilizată în principal pentru a trata sau preveni răceala comună, deși știința din spatele acestui fapt nu este deosebit de puternică. O analiză efectuată pe mai mult de 4.000 de persoane a descoperit un potențial de 10-20% ca echinacea să previna răceala, dar nu există aproape deloc dovezi pentru faptul că echinacea tratează răceala după ce ați luat-o.

Deși nu există date suficiente pentru a evalua efectele pe termen lung ale acestei plante, utilizarea pe termen scurt este considerată în general sigură. Acestea fiind spuse, au fost raportate ocazional efecte secundare precum greață, dureri de stomac și erupții cutanate.

2. Ginseng

Ginsengul este o plantă medicinală ale cărei rădăcini sunt de obicei înmuiate pentru a se face ceai sau uscate pentru a face o pulbere. Este frecvent utilizat în medicina tradițională chineză pentru a reduce inflamațiile și a crește imunitatea, activitatea creierului și nivelurile de energie.

Există mai multe soiuri, dar două dintre cele mai populare sunt tipurile asiatice și americane — Panax ginseng și, respectiv, Panax quinquefolius. Se crede că ginsengul american oferă relaxare, în timp ce ginsengul asiatic este considerat mai stimulant. Deși ginsengul a fost folosit de secole, cercetările moderne care îi susțin eficacitatea lipsesc.

Mai multe studii sugerează că compușii săi unici, numiți ginsenoside, se laudă cu proprietăți neuroprotectoare, anticancerigene, antidiabetice și cu suport imunitar. Cu toate acestea, este nevoie și de cercetare umană. Utilizarea pe termen scurt este considerată relativ sigură, dar siguranța pe termen lung a ginsengului rămâne neclară, informeaza website-ul www.farmaciinaturiste.ro. Efectele secundare potențiale includ dureri de cap, tulburări de somn și probleme digestive.

3. Ginkgo biloba

Ginkgo biloba, cunoscut și sub numele de ginkgo, este un medicament pe bază de plante derivat din copacul de păr. Născut în China, ginkgo-ul a fost folosit în medicina tradițională chineză de mii de ani și rămâne un supliment de plante de vânzare la ora actuală. Conține o varietate de antioxidanți puternici despre care se crede că oferă mai multe beneficii pentru sanatate si longevitate.

Semințele și frunzele sunt utilizate în mod tradițional pentru a face ceaiuri și tincturi, dar majoritatea rețetelor moderne folosesc extract de frunze. Unii oameni se bucură, de asemenea, să mănânce fructe crude și semințe prăjite. Cu toate acestea, semințele sunt ușor toxice și trebuie consumate numai în cantități mici, dacă nu chiar deloc.

Se spune că ginkgo tratează o gamă largă de afecțiuni, inclusiv boli de inimă, demență, dificultăți mentale și disfuncții sexuale. Cu toate acestea, studiile nu i-au confirmat eficiența pentru niciuna dintre aceste condiții. Deși este bine tolerat de majoritatea oamenilor, posibilele efecte secundare includ dureri de cap, palpitații cardiace, probleme digestive, reacții cutanate și un risc crescut de sângerare.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Laurentiu Groza

Laurentiu Groza

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul