Criteriul National

Planul lui Biden pentru comerțul internațional: ”Nu pot să-mi alung aliații și să îmbrățișez dictatorii! – International

Planul lui Biden pentru comerțul internațional: ”Nu pot să-mi alung aliații și să îmbrățișez dictatorii! – International
noiembrie 17
05:21 2020
Președintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, care urmează să intre în funcție pe 20 ianuarie, a anunțat luni că va prezenta a doua zi după inaugurare planul său detaliat pentru comerțul internațional, despre care a dat doar câteva indicii, potrivit AFP.

Cu toate acestea, Biden a dezvăluit câteva detalii ale foii de parcurs, departe de cea a lui Donald Trump, autorul unui război comercial cu principalii parteneri ai Washington-ului în cei patru ani de mandat.

„Vă promit că am un plan detaliat și mă pregătesc să îl anunț pe 21 ianuarie”, a spus Joe Biden într-o sesiune de întrebări și răspunsuri după un discurs despre economie de la baza sa din Wilmington, Delaware.

„Am vorbit cu mai mulți lideri mondiali și le-am spus că, prin lege, nu am voie să încep discuții cu ei acum”, a spus Biden argumentând că Statele Unite ar trebui să se alăture frontului democrațiilor în comerțul internațional.

„Ideea de a băga degetul în ochiul prietenilor noștri și de a îmbrățișa dictatorii nu are sens pentru mine”, a spus el, înfrundându-și predecesorul.

Joe Biden a spus că dorește să redea Statelor Unite locul pe scena comercială internațională, în special față de China, subiect la care s-a alăturat totuși lui Donald Trump, care purtase un război comercial cu Beijingul pentru a reechilibra comerțul.

„Reprezentăm până la 25% din capacitatea globală de a face comerț cu bunuri și servicii. Trebuie să fim aliniați cu alte democrații (…) astfel încât să ne putem impune regulile de joc în loc să vedem China și alții cum le dictează pe ale lor pentru că sunt singurii jucători ”, a spus democratul.

De asemenea, el a asigurat că administrația sa va „investi în muncitorii americani și îi va face mai competitivi”.

Întrebat despre revenirea Statelor Unite la acordul climatic de la Paris, pe care l-a părăsit Donald Trump, sau despre Organizația Mondială a Sănătății, de la care administrația Trump a început procedurile de ieșire, Joe Biden pur și simplu a menționat revenirea țării la aceste acorduri și organizații, dar fără a oferi detalii despre rolul pe care îl va juca acolo cea mai mare putere a lumii.

„Ne vom asigura că (subiectul) este adus în discuție și că ecologiștii sunt la masă pentru orice acord pe care îl semnăm”, a comentat el în continuare.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul