Criteriul National

Plasele anti-pasari protejeaza plantele, culturile, copacii si structurile urbane

Plasele anti-pasari protejeaza plantele, culturile, copacii si structurile urbane
aprilie 04
09:08 2022

Pasarile sunt fiinte minunate si de cele mai multe ori este o bucurie sa le observam, dar nu se poate nega ca uneori pot deveni o problema, iar in unele cazuri chiar sunt considerate daunatoare. Din acest motiv, atat in sectorul privat, cat si in cel public, plasele anti-pasari sunt foarte importante.

Beneficiile plaselor anti pasari pentru fermieri si crescatori

Beneficiile plaselor anti-pasari sunt prevenirea pierderilor economice datorate productiilor agricole reduse sau daunelor de imagine cauzate de excrementele de pasari in structurile urbane, cum ar fi depozitele si monumentele istorice. Plasele antipasari previn si raspandirea anumitor boli purtate de pasari, un beneficiu deosebit de important atunci cand vine vorba de medii precum pervazul bucatariei sau un balcon unde vreti sa va relaxati.

Un alt mare avantaj este ca prin instalarea unei plase anti-pasari puteti tine pasarile departe fara a fi nevoie sa le omorati cu otrava sau ucigandu-le direct.

Protectia gradinii sau culturilor cu plase anti-pasari

Imaginati-va ca ati muncit din greu tot anul si chiar ati facut o anumita investitie baneasca intr-o gradina de legume sau poate intr-o cultura mare, este aproape vremea recoltei si incepeti sa faceti aranjamente pentru vanzarea produselor. Suna perfect, nu-i asa? Dar ce se intampla daca inainte de a culege roadele eforturilor voastre, stoluri de pasari sosesc pentru a avea un ospat bun?

Iata cum puteti pierde luni de munca si profiturile aferente, doar pentru ca nu v-ati gandit sa va protejati plantele, pomii fructiferi, plantatiile de porumb sau orice alta cultura.

Deoarece pasarile se vor obisnui mai devreme sau mai tarziu atat cu sperietorile acustice, cat si cu cele obisnuite, cea mai eficienta metoda de a va proteja plantele de pasarile infometate sunt plasele anti pasari. Aceste plase ofera protectie eficienta si neletala atat impotriva pasarilor, cat si impotriva liliecilor si pot fi aplicate fie direct deasupra plantatiilor sau livezilor, fie pe ferestrele de ventilatie ale tunelurilor agricole.

O plasa anti-pasari poate fi, de asemenea, utilizata pentru a preveni pasarile salbatice sa intre in cotete de gaini sau tarcuri de porci, unde ar putea cauza pierderi economice nu numai prin hranirea cu furaje destinate animalele de ferma, ci si prin introducerea de boli si agenti patogeni in zonele protejate. Nu trebuie sa riscati daune financiare potential mari atunci cand aveti nevoie doar de o investitie mica in plase anti-pasari.

Stiati ca se folosesc plase anti-pasari si pentru protejarea fermelor acvatice si a iazurilor?

O alta utilizare a plaselor anti-pasari este de a proteja acvacultura si iazurile, tinand pestii, testoasele si plantele in siguranta de pasarile rapitoare si de contaminarea cu boli ce pot fi aduse de acestea. Pasarile care se hranesc cu pesti sunt cormoranii, pescarusii, ratele si pelicanii.

Plase anti-pasari in mediu urban

Dintre toate pasarile, porumbeii si ciorile in special pot deveni astfel rapid daunatori si putem gasi pe piata multe metode diferite care promit sa tina aceste pasari la distanta. Nu recomandam astfel de metode, deoarece pot fi fatale pentru aceste pasari. „Dar cum tin porumbeii departe?” Dupa cum puteti ghici, raspunsul este cu una dintre plasele anti-pasari pe care le puteti gasi pe site-ul GRADENIA.

O plasa anti-pasari cu ochiuri de 4-5 cm ar trebui sa fie numai buna pentru voi, dar puteti folosi si plase cu ochiuri mai mici, pentru a tine la distanta pasarile mai mici, de exemplu 3 cm pentru grauri si 2 cm pentru vrabii. Aceste plase pot fi montate pe balcoane de exemplu si, spre deosebire de celelalte metode anti-porumbei, sunt complet sigure pentru viata acestor pasari.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

AdrianaG

AdrianaG

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul