Criteriul National

Plata prin QR Code – tehnologia care revoluționează comerțul în 2019

Plata prin QR Code – tehnologia care revoluționează comerțul în 2019
martie 05
13:48 2019

Anul 2019 vine cu noutăți în ceea ce privește domeniul comerțului. Alături de plata prin sisteme POS, noile reglementări vor viza introducerea unei metode moderne de a face tranzacții, în special în magazinele mici, dar și pentru operatorii economici din sfera serviciilor de curierat. Plata prin QR code este o soluție avantajoasă atât pentru clienți, cât mai ales pentru comercianți.

Află în continuare cum funcționează această metodă care va revoluționa nișa comerțului în și care sunt previziunile pentru 2019!

Metodele moderne de plată câștigă teren în defavoarea tranzacțiilor cash

Plățile cash reprezintă, la momentul actual, cea mai populară metodă prin care consumatorii își achiziționează produsele și serviciile de care au nevoie. Potrivit unui studiu, acestea reprezintă 70% dintre plățile la comercianți, iar procentul este într-o continuă creștere.

Astfel, nu este deloc surprinzător că previziunile pentru anul în curs sunt, însă, mult mai axate pe noile tehnologii fiscale. Plata cu cardul devine o metodă de tranzacționare mult mai facilă și mai sigură. Aceasta este preferată deopotrivă de clienți și de comercianți, dar și de către furnizorii de utilități. Motivul este evident: alte metode de colectare a banilor sunt mult mai costisitoare pentru operatorii econmici și nu la fel de rapide precum plata cu cardul.

Neîncrederea în angajați sau lipsa unui control eficient asupra tranzacțiilor sunt alte două motive pentru care ai putea lua în calcul introducerea unor metode de plată moderne pentru business-ul tău. Datecs oferă sisteme POS accesibile ca preț, care încorporează tehnologii de ultimă generație, pentru desfășurarea tranzacțiilor rapid și sigur.

Plata prin QR Code, noua tendință a comerțului pentru 2019

Tehnologia contactless încorporată în cardurile moderne oferă beneficii evidente. Optimizarea procesului tranzacțional se va face începând din acest printr-o nouă direcție: introducerea plăților QR code (abrevierea termenului Quick Response Code, originar din limba engleză). Acestea au la bază un proces foarte simplu; fiecărui comerciant îi este atribuit un astfel de cod, iar clienții pot face tranzacțiile în contul operatorului prin intermediul unei aplicații pe care trebuie să o instaleze pe telefoanele mobile.

Plată prin QR code este o soluție care aduce doar beneficii pentru comercianții mici, care nu își permit dotarea punctelor de lucru cu echipamente POS. De asemenea, avantajele sunt demne de luat în calcul și pentru proprietarii firmelor de curierat, deoarece plata coletelor livrate se va face mai sigur și mai rapid. De departe cele mai mari plusuri ale acestei metode de plată vor fi resimțite de către comercianții din sectorul utilităților; facturile pot fi achitate într-un timp foarte scurt, iar sumele colectate vor ajunge rapid în conturile acestora.

Această soluție de plată va putea fi utilizată și în comerțul electronic, nisă în care, în prezent, mai bine de 80% dintre tranzacții se realizează prin plata cash.

De asemenea, această metodă de a plăti contravaloarea sumelor pentru servicii și produse nu este acccesibilă doar utilizatorilor de smartphone-uri. Plata prin QR Code poate fi realizată și de pe telefoanele mobile mai vechi, fără acces la Internet, folosind un cod numeric ce se transmite prin SMS, alături de suma de plată.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei