Criteriul National

Platforma Yahoo a fost victima unui atac al hackerilor

Platforma Yahoo a fost victima unui atac al hackerilor
decembrie 15
11:11 2016

Platforma Yahoo a fost victima unui atac cibernetic de amploare. Oficial, compania a anunțat că peste un miliard de utilizatori au fost afectați în urma acestui atac, care a avut loc în anul 2013, relatează surse citate de AFP.

images-1

„Yahoo crede că o terţă parte neautorizată a furat, în august 2013, date legate de peste un miliard de conturi de utilizatori”, scrie „Grupul”, un veritabil pionier al Internetului, într-un comunicat, în care afirmă că este în măsură să identifice, pentru moment, autorii acestei intruziuni masive.

O sumedenie de nume, de numere de telefon sau date de naştere ale clienţilor Yahoo au fost „adjudecate” de hackeri. În pofida faptului că grupul afirmă că informaţiile legate de carduri de credit şi conturi bancare nu au fost afectate, un pericol ar fi existat.
„Datele cardurilor de plată şi informaţiile despre conturi bancare nu sunt stocate în sistem”, care a fost piratat, potrivit Yahoo, care a dat asigurări că „lucrează strâns” împreună cu autorităţile în încercarea de a ajunge la hackeri.
Potrivit grupului, care se confruntă cu mari dificultăţi financiare, acest nou incident este „probabil” distinct de vastul atac cibernetic dezvăluit la sfârşitul lui septembrie şi care data din 2014 şi a vizat 500 de milioane de conturi de utilizatori.
Oficiali ai acestui concern au lăsat de înțeles că atunci când un grup de hackeri cu legături cu un stat poartă numele de terorism informațional. Hackeri neidentificați s-ar fi aflat în spatele acestui vast atac şi au anunţat că ancheta cu privire la cookies (programe spion) pe care aceştia le-ar fi creat cu scopul de a accesa conturi de utilizatori.
Această nouă descoperire majoră intervine într-un moment delicat pentru Yahoo, care a încheiat un acord la sfârşitul lui iulie în vederea cedării către gigantul în telecomunicaţii Verizon a activităţilor sale centrale – inclusiv Yahoo Mail, Yahoo News – în schimbul a 4,8 miliarde de dolari.

”Investigaţia nu a descoperit nicio informaţie că actorul sponsorizat de o unitate statală este în prezent în reţeaua informatică a Yahoo”, a anunţat compania. Yahoo Inc a precizat că vrea să îi identifice pe făptași, de aceea colaborează deja cu autorităţile.

hacker_gmail

Sursa foto : https:// google.com

Sinteză realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai.CNA Regina Maria Constanţa

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro