Criteriul National

Pledoarie pentru corectitudine

Pledoarie pentru corectitudine
ianuarie 20
19:07 2017

„Avocat”din popor pentru Avocatul Poporului !

Avocatul-poporului

Lupte „la baioneta” pentru condamnarea publica a Avocatului Poporului pentru „vina” de a sesiza Curtea Constitutionala privitor la concordanta sintagmei „…nu a suferit condamnari penale…” referitor la persoana care poate fi membru al Guvernului-( art. 2 din Legea nr.90/26 martie/2001) cu Legea Fundamentala – CONSTITUTIA. Interesul imediat al acestei prevederi legale a fost depasit, insa legea trebuie sa fie simpla si clara, fara posibilitatea de a primi mai multe intelesuri, dupa interese particulare.
Fara sa fiu avocatul Avocatului Poporului, noi cei care formam poporul , avem dreptul si obligatia sa fim corecti pentru ca nu se stie cand „echivocul legii ” se intoarce impotriva noastra.
Curtea Constitutionala va lamuri „confuzia amplificata”, sens in care arat ca reglementarile care privesc conditiile pentru a face parte din Puterea judecatoreasca si Puterea legislativa- Parlamentul, sunt foarte diferite fata de cele prevazute pentru membrii Guvernului- Puterea executiva.

Astfel :

1. pot intra in magistratura ca judecator si procuror persoanele care indeplinesc si conditia prev. de art.14 ali(2) lit.c) din Legea nr. 303/2004, respectiv „nu are antecedente penale „.
Dovada se face printr-un certificat de cazier judiciar, eliberat in conformitate cu Legea nr. 208/27.07.2015;

2. nu poat fi alese deputat sau senator „persoanele carora li s-a interzis exercitarea dreptului de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, pe durata stabilita prin hotarare judecatoreasca definitiva sau prin lege”-( art.2 ali.(6) lit. c) din Legea nr. 208/27.07.2015).Foarte bine, poate sa aiba antecedente penale si chiar sa se afle in executarea unei pedepse cu suspendare !!!

Exigenta pentru Guvern, respectiv ca persoanele care- au suferit condamnari penale – sa nu poata fi membri ai Executivului, este, in opinia noastra excesiva, echivoca si contravine si unor institutii fundamentale de drept penal, cum ar fi : reabilitarea , amnistia, prescriptia .
Pe de alta parte, dovada legala a unei condamnari se face prin cazierul judiciar( nu verificari ascunse a unor entitati secrete ); potrivit art. 13 alin.(1) din Legea cazierului judiciar, se scot din evidenta, deci nu apar in cartificatul de cazier, faptele : care nu mai sunt prevazute ca infractiuni, condamnarile pentru care a intervenit reabilitarea, faptele amnistiate. Si atunci ,ca exemplu, putem retine ca impiediment legal condamnari penale pentru care a intervenit reabilitarea ?
Iata numai cateva argumente care dovedesc cat rau pot face aprecieri pripite difuzate in massmedia , parca interesate sa mentina confuzia, exact acolo unde CLARITATEA este garantia respectarii legii.

Sa asteptam cu rabdarea Decizia Curtii Constitutionale !

Sursa foto Litoral TV

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro