Criteriul National

Ploieşti: Consilierii locali PNL au refuzat să participe la o şedinţă extraordinară convocată de primarul care le coleg de partid

Ploieşti: Consilierii locali PNL au refuzat să participe la o şedinţă extraordinară convocată de primarul care le coleg de partid
aprilie 14
21:43 2022

Reprezentanţii PNL din Consiliul Local Ploieşti au refuzat să participe, joi, la o şedinţă extraordinară a Consiliului convocată de către primarul liberal Andrei Volosevici, în care urma să se discute despre crearea unei Asociaţii de Dezvoltare Intracomunitară (A.D.I.) privind transporturile, ei motivând că au primit proiectele cu mai puţin de 24 de ore înaintea şedinţei şi că nu au avut timp să le ”analizeze cu atenţie”, potrivit News.ro.

PloiestiFoto: Facebook

În replică, edilul consideră că ”letargia i-a împins” pe colegii săi de partid ”să nu aibă timpul necesar”. Arătând că despre acest subiect se discută de aproape două săptămâni şi considerând că aleşii locali trebuie să se ”mobilizeze”, edilul spune că va convoca o nouă şedinţă, vineri.

Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Ploieşti a fost convocată de către primar miercuri, pentru joi la ora 16:00.

În timp ce şedinţa ar fi trebuit să se desfăşoare, PNL Prahova a dat publicităţii un comunicat în care arăta motivele pentru care consilierii liberali nu s-au prezentat.

”Grupul consilierilor locali PNL a decis să nu participe la şedinţa Consiliului Local Ploieşti convocată în această după-amiază, pentru a avea timp să analizeze una dintre cele mai importante hotărâri care va afecta confortul tuturor ploieştenilor. Este vorba despre propunerea de reorganizare a transportului public. O decizie cu un astfel de impact social nu poate fi luată în regim «de urgenţă» sau «de îndată», aşa cum a fost convocată şedinţa Consiliului Local de către domnul primar Andrei Volosevici, materialele fiind transmise spre analiza consilierilor cu mai puţin de 24 de ore înaintea şedinţei. Documentaţia unei astfel de decizii trebuie analizată cu atenţie. Este vorba despre respectarea legii şi, nu în ultimă instanţă, a colegilor din toate partidele reprezentative în Consiliul Local Ploieşti”, a transmis PNL Prahova.

Aceştia îşi exprimă ”speranţa că domnul primar va ţine cont de litera legii” şi că, la viitoarea şedinţă a Consiliului Local Ploieşti, vor supune votului un proiect de transport ”corect pentru ploieşteni, bine documentat”.

”Eu nu pot să comentez de ce nu participă dânşii, pot doar să reamintesc că suntem aleşi în funcţiile publice pentru a lucra, în această speţă, pentru ploieşteni şi pentru prahoveni, că ne putem concentra şi mobiliza foarte rapid pentru a lua nişte decizii, şi asta în contextul în care discuţiile pentru proiectul A.D.I. Transport nu sunt noi, ci au cel puţin o săptămână jumătate sau două. Că letargia a împins anumiţi colegi să nu aibă timpul necesar şi sunt convins că, fiind nişte oameni responsabili, mâine, la ora 12:30 -pentru că am convocat din nou de îndată o şedinţă – vor fi în postura să se prezinte şi raportat la ce consideră că amendeze, să voteze, să proroge, oricare dintre aceste situaţii este prevăzută de lege”, a declarat primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, pentru News.ro.

Acesta a explicat că a propus aleşilor locali trei variante privind intrarea municipiului Ploieşti şi Asociaţia de Dezvoltare Intracomunitară Transporturi. Una dintre acestea este după modelul municipiului Sibiu, altă variantă ia modelul statutului prin care s-a creat A.D.I. Transporturi Ilfov cu municipiul Bucureşti, iar o a treia variantă este propusă de Consiliul Judeţean Prahova.

Volosevici a precizat că ”logica sa” este aceea de a urma modelul Sibiului.

”Poate că domnii consilieri locali acum se pregătesc de Florii, dar poate ne facem un pic de timp. Este o situaţie cunoscută de aproape două săptămâni, să venim să ne expunem punctul de vedere oricum”, a adăugat Volosevici.

Edilul a precizat că este încrezător că membrii CL Ploieşti vor da dovadă de responsabilitate.

”Nu a fost timp pentru ele astăzi, poate o fi mâine. Eu sunt convins, elegant discutând, că este vorba de letargie. Sunt convins, cunoscându-i pe domnii consilieri locali, pe care-i cunosc personal, şi de la PNL şi de la alte partide, sunt nişte oameni responsabili care înţeleg importanţa activităţii lor. (…) În momentul în care trebuie să facem nişte proceduri cred că putem să ne concentrăm cu toţii şi să ne expunem punctul de vedere. Aşa că eu cred că astăzi a fost, haideţi să spun aşa, un lucru mai puţin elegant, nu ştiu dacă a fost împotriva mea sau nu, nu sunt un om emotiv, nu cred că asta contează. (…) Atitudinea mai puţin elegantă nu este vizavi de mine, este vizavi de ploieşteni”, mai spune Andrei Volosevici.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul