Criteriul National

Plouă cu demisii și suspendări în PSD Constanța

Plouă cu demisii și suspendări în PSD Constanța
aprilie 27
07:58 2015

Vineri seara (24.04.2015) Biroul Permanent Județean Constanța al Partidului Social Democrat a decis că este timpul pentru curățenia de primăvară. Principalul exclus din funcție a fost Nicușor Constanținescu, cel care până la momentul întrunirii, ocupa funcția de lider al acestei organizații politice.

Mult-așteptata demitere a lui Constantinescu a venit într-un final și odată cu ea și alte capete, cu vechime în partid, au căzut. După cum susține și purtătorul de cuvânt al PSD Constanța, Mircea Dobre, următorul vizat este  Nicolae Matei, preşedintele Organizaţiei locale a PSD Năvodari,deoarece este implicat în niște dosare și până la soluționarea lor, nicio persoană vizată nu trebuie să mai aibă funcție politică. De asemenea, o situație specială s-a creat în urma demisiei  senatorului Alexandru Mazăre, abdicare din funcțiile ocupate în cadrul partidului. Se vehiculează că ar fi aderat la formațiunea lui Geoană. „Alexandru Mazăre şi-a dat demisia din funcţiile de conducere ale partidului. El a rămas simplu membru în partid. Dacă domnul Geoană susţine că Alexandru Mazăre s-a înscris în formaţiunea sa înseamnă că minte. Domnul Geoană minte oricum pentru că a spus că are 50 de parlamentari”, a replicat tăios Mircea Dobre. Ploaia demisiilor a vizat și pe alți lideri din județ, de asemenea implicați în procese penale. Între aceștia se numără Zanfir Iorguş, fostul lider al Organizaţiei PSD Mangalia, Ioan Suciu, ce reprezenta Organizaţia PSD din comuna Ciobanu, Florin Onescu, liderul PSD Lipniţa, Dumitru Dedu de la Mircea Vodă şi Constantin Nicu, reprezentantul PSD Tuzla.
Fiecare demitere sau abdicare va avea nevoie de ocuparea locului rămas vacant. Din acest motiv, în perioada imediat următoare vor fi organizate alegeri orășenești și comunale în toate filialele partidului, mai precis între 1 mai si 30 iunie. Pentru Organizațiile municipale și județene, alegerile se vor ține în perioada 15 august – 30 octombrie. Până atunci, s-a anunțat că  în locul lui Radu Mazăre, a fost numită Luminița Vlădescu, lidera social-democraților din Medgidia.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul