Criteriul National

Plouă cu demisii și suspendări în PSD Constanța

Plouă cu demisii și suspendări în PSD Constanța
aprilie 27
07:58 2015

Vineri seara (24.04.2015) Biroul Permanent Județean Constanța al Partidului Social Democrat a decis că este timpul pentru curățenia de primăvară. Principalul exclus din funcție a fost Nicușor Constanținescu, cel care până la momentul întrunirii, ocupa funcția de lider al acestei organizații politice.

Mult-așteptata demitere a lui Constantinescu a venit într-un final și odată cu ea și alte capete, cu vechime în partid, au căzut. După cum susține și purtătorul de cuvânt al PSD Constanța, Mircea Dobre, următorul vizat este  Nicolae Matei, preşedintele Organizaţiei locale a PSD Năvodari,deoarece este implicat în niște dosare și până la soluționarea lor, nicio persoană vizată nu trebuie să mai aibă funcție politică. De asemenea, o situație specială s-a creat în urma demisiei  senatorului Alexandru Mazăre, abdicare din funcțiile ocupate în cadrul partidului. Se vehiculează că ar fi aderat la formațiunea lui Geoană. „Alexandru Mazăre şi-a dat demisia din funcţiile de conducere ale partidului. El a rămas simplu membru în partid. Dacă domnul Geoană susţine că Alexandru Mazăre s-a înscris în formaţiunea sa înseamnă că minte. Domnul Geoană minte oricum pentru că a spus că are 50 de parlamentari”, a replicat tăios Mircea Dobre. Ploaia demisiilor a vizat și pe alți lideri din județ, de asemenea implicați în procese penale. Între aceștia se numără Zanfir Iorguş, fostul lider al Organizaţiei PSD Mangalia, Ioan Suciu, ce reprezenta Organizaţia PSD din comuna Ciobanu, Florin Onescu, liderul PSD Lipniţa, Dumitru Dedu de la Mircea Vodă şi Constantin Nicu, reprezentantul PSD Tuzla.
Fiecare demitere sau abdicare va avea nevoie de ocuparea locului rămas vacant. Din acest motiv, în perioada imediat următoare vor fi organizate alegeri orășenești și comunale în toate filialele partidului, mai precis între 1 mai si 30 iunie. Pentru Organizațiile municipale și județene, alegerile se vor ține în perioada 15 august – 30 octombrie. Până atunci, s-a anunțat că  în locul lui Radu Mazăre, a fost numită Luminița Vlădescu, lidera social-democraților din Medgidia.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo